0

Vízben tocsogás helyett medencetisztító robot

2016.06.09.
Vízben tocsogás helyett medencetisztító robot Ha szabad téri medencét, kerti medencét használsz, semmiképpen nem tudod elkerülni a medence rendszeres tisztítását. Kézi vacakolás, vízben tocsogás helyett ma már a legalkalmasabb módszer a medencetisztító robot használata. Próbáld ki!

A medence takarítására mindenképpen szükséged van, bármennyire is vigyázol a víz tisztaságára. Ha minden este gondosan lefeded a medencét, napközben akkor is hullanak bele falevelek, vagy bármi más, amit a szél belehord. A szél port, polleneket, virágszirmokat, rengeteg más szemetet hoz napközben, bármennyire vigyázol is a medence tisztaságára. Ezeket teljesen soha nem lehet kiküszöbölni.

A másik állandó szennyező forrás az algásodás. Ami a medence alján lerakódik, annak a legnagyobb része nem piszok, amit a medence takarásával meg tudnál előzni. Ennek a legnagyobb része az algásodásból származik.

Az algásodás a vízben egy természetes folyamat, ami a napfény hatására játszódik le. Ha adagolsz a vízhez algaölőt, akkor az így keletkező apró szemcsék a medence alján fognak lerakódni vékony, lepedékszerű bevonatként. Ezt el kell onnan távolítanod.

A medence alján kialakult algaréteg eltávolítása nem egyszerű dolog. A legegyszerűbb módszer persze az, hogy le kell engedni a vizet és akkor szépen ki lehet mosni a medencét. Igen ám, de ki fog akár naponta, vagy akár hetente elpazarolni mondjuk 50 köbméter vizet? Maradnak tehát megoldásnak a házi praktikák.

Valóban, számtalan házi praktikát találhatsz, ha rákeresel a tisztítás megfelelő módjára. Az egyik tipp szerint például egy gumicsővel kellene leszívogatni a fenékre lerakódott algaréteget. Ez a videó például nagyon jól mutatja ezeknek a házi praktikáknak a hatékonyságát. Az okos tippek közös jellemzője, hogy mindegyik több órányi kézimunkát igényel tőled. Nincs egy olyan megoldás, amitől a medence is tiszta lesz, de mégsem kell miatta órákat tocsogni a vízben?Dehogynem. Éppen erre való a medencetisztító robot.

A medence porszívó robot olyan, mint egy porszívó, ami a víz alatt dolgozik. Csak bele kell engedni a medencébe, lesüllyed az aljára és kezdi is a munkát. A robot átszűri magán a vizet, miközben a benne lévő szennyeződést egy tartályba gyűjti. Mint a porszívó a porzsákjába. Ahogy halad előre, kefékkel megtisztítja a medence alját. lesöpri róla az algaréteget, összegyűjti a szilárd szennyeződéseket.

Egy ilyen medencetisztító robot körülbelül 3 óra alatt végez a feladatával. A legjobb, hogy ez alatt a 3 óra alatt nem kell hozzányúlni. A robot feltérképezi a medence nagyságát, majd beosztja úgy az idejét, hogy ez alatt az idő alatt a medence teljes területét képes legyen kitakarítani. Amikor pedig elvégezte a munkáját, akkor feljön a felszínre. Nincs más dolgod, mint kivenni a vízből és kitisztítani a tartályából az összegyűjtött szennyeződést. A tartályt és a szűrőket pedig egyszerűen folyó vízzel ki lehet mosni.

Mit nyersz a medencetisztító robot használatával?

Elsőként időt, méghozzá rengeteget. A robotporszívó egy napi 10-20 perces munkától szabadít meg. A fűnyíró robot egy olyan munka alól mentesít, amit sokan örömmel végeznek akár kikapcsolódásként, testmozgásként is. De a medence takarítása nem ilyen. Koszos, lassú, eredményt alig hozó pancsolás, amit kivétel nélkül utál mindenki, de muszáj megcsinálni. A medence porszívó robot ez alól mentesít, méghozzá igen eredményesen.

Arról se feledkezz meg, hogy a medencetisztító robot használatával mennyi vizet tudsz megtakarítani! Nem kell többé azért leengedni a medencét, mert a nagy melegtől egy kicsit jobban algásodni kezdett az alja és ki kell takarítani. Egy 8x12 méteres, átlag 1,2 méter mély medence 115 köbméter vizet tartalmaz, aminek legalább 80 ezer forint az ára. Hányszor akarod ezt a vizet feleslegesen leengedni?

A medence porszívó robot használatával nem kell elpazarolni a vizet, sőt, még csak szünetet sem kell tartanod a pancsolásban! Reggel, még az első kávé előtt bedobod a robotot a medencébe, s mire a gyerekek is befejezik a reggelit, már újra kristálytiszta vizet találnak a medencében. Néhány óra alatt a robot elvégzi azt a nemszeretem munkát, amire máskor egy hétig készültél, mire rászántad magad.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.