0

Vicces robotporszívók Japánból

2017.01.21.
Vicces robotporszívók Japánból
Japánban már rég rájöttek, hogy a háztartási gépek többségét nem szürke öltönyös üzletemberek használják. Akkor miért kellene egy robotporszívónak is mindig elegánsan szürkének lennie? Vidám, vicces robotporszívó-trendek következnek Japánból.

Magyarországon mi egy egyszerű háztartási gépet is úgy veszünk meg, mintha életünk legfontosabb vásárlására kerülne sor. Nézz csak körbe egy elektronika áruházban: hogyan vásárolnak az emberek hűtőt, mosógépet, porszívót? Megnézik előbb egyedül, majd férjjel-feleséggel, hosszasan tanakodnak az eladóval, kikérdezik a legapróbb tulajdonságait is, majd megnéznek még nyolc majdnem ugyanilyen típust, majd átmennek egy másik boltba is, ahol ugyanezt a készüléket ezer forinttal olcsóbban lehet most akciósan kapni.

A fejlett távol-keleti országokban egésze más a hozzáállás egy elektronikai cikkhez. Igaz, egy hűtő, vagy tévé talán nem viszi el a havi minimálbér összegét, de a drága holmikkal kapcsolatban is sokkal élményszerűbb a vásárlás folyamata. Nem véletlen, hogy a legtöbb újdonság, elektronika divat, apró bolondság Japánból, Koreából hódítja meg a világot. Japánban imádják az elektronikai cikkeket, és rengeteg olyan terméket megvásárolnak, melyekre a racionálisabb európai vásárló már csak nevetve legyint egyet.  

A háztartási gépeket mi elsősorban a funkció oldaláról közelítjük meg. Egy robotporszívótól azt várjuk el, hogy tökéletesen tegye a dolgát, s legalább olyan komolysággal vonultassa fel csúcstechnológiai tudását, mintha a NASA egy új űrhajója közlekedne a nappalinkban.

A Japán termékeket elnézve, arrafelé sokkal könnyedebben veszik ezeket a kérdéseket. Például teljesen egyértelmű számukra, hogy a robotporszívók egy része tinilányok szobáját fogja takarítani. És milyen készüléket tegyünk kamaszlányunk szobájába? Szürkét, nehézkesen komolyat, öregeset? Egy frászt! Cukiiiit, rózsaszínt, vicceset. Nézzük a kínálatot!

Mopet


A Mopet egy feltörlő robot, porszívó funkciók nélkül. Ide-oda vándorol a szobában, szépen feltörli a padlóról a port. Gyakorlatilag egy automata portörlő fillérekért. És mit tud még? Hát rózsaszín és aranyos. Sőt, hogy az aranyosságot fokozzák, extra tartozék is jár hozzá. Ki nem találnád mi az: hát matricák! A Mopet fehér műanyag tetejét matricákkal egyedire formálhatod, szemeket, masnikat ragaszthatsz rá. A hasonlóság nem véletlen, valószínűleg teljesen szándékosan lehet Hello Kitty arcúra formálni a rózsaszín cukiságot. A kis portörlő Hello Kitty elemmel működik, akár hat órán át is üzemelhet megállás nélkül, s a talpára erősített törlőt akár csap alatt, vízzel is lehet tisztítani. Rossz hír, hogy használati utasítás csak japánul található a csomagban, de elszánt rajongók számára ez nem lehet akadály.


Mocoro


Bevallom, első látásra nehéz értelmezni ezt a micsodát. Macskatartóként leginkább az ötlött föl bennem, hogy két legyet üthetünk vele egy csapásra: az önműködő Mocoro takarítgat is valamit, miközben valószínűleg órákra leköti a macskát a lakásban. Már csak ezért is érdemes kipróbálni, az az 50 dollár körüli ár igazán semmiség a néhány vicces macskafotóért cserébe.

De mi is a Mocoro? Egy színes, robotizált gombolyag. Egy szőrpamacs, ami ide-oda gurul a lakásban, miközben felszedi a port, vagy legalább is egy részét. Nem túl hatékony, viszont vicces és sokféle színben kapható. Azért talán néhány porpamacsot is felszednek. a hatékonyságot némileg még rontja, hogy a takarítás után alaposan ki kell kefélgetni a pamacsokat, így legalább annyi időt eltöltünk a labdák tisztításával, mintha kézzel takarítanánk ki a szobát.Auto MeeEz már valódi robotporszívó, csak miniben. Abszolút hiánypótló eszköz, mivel tisztítanád nélküle a tableted vagy a telefonod képernyőjét? Másra nem nagyon használható. Talán még a tévét is letöröltetheted vele, ha lefekteted az asztalra, bár kérdés, hogy nagyobb felülettel is tud-e valamit kezdeni. 23 dollárért tehát kapsz egy telefonhoz való képernyőtisztítót. Ha nem gond, csak narancssárga színben kapható.

Fukitorimushi


Zavarba ejtő készülék, olyan, mintha egy csiga belemászott volna egy földön fekvő párnába. A Fukitorimushi valójában egy feltörlő robot, csak kicsit megfontolt lassúsággal közlekedik a lakásban. Minőségére valószínűleg nem lehet egy szavunk sem, a készülék ugyanis a Panasonic fejlesztése (hogy mire nincs idejük!).RC Sugio MopVégül még egy feltörlő mop, a legjobb választás, ha a gyerekeddel szeretnéd megkedveltetni a takarítást. Vagy ha azt szeretnéd, hogy még kevésbé keljen fel a számítógép mellől.  

A Sugio Mop egy játékvezérlővel ellátott feltörlő mop. Az alapelv, hogy a kölykök bármivel játszanak, amit irányítani lehet. Nem baj, ha nem versenyautó van a konzol másik végére kötve, hanem egy feltörlő mop, annak a távirányításávsal is éppen eléggé lehet menőzni. Sőt, ha minden kötél szakad, még akkor sem kell felkelni a zasztaltól, ha ki akarja dobni a szemetet: a Sugio Mop kapható irányítható kukaváltozatban is. Jól olvastad: ez egy motoros kuka, amit távirányítóval oda tudsz rendelni magadhoz, ha  ki akarod dobni a koszos papírzsebkendődet.

Inkább válódi robotporszívót keresel? Töltsd ki a robotválasztó tesztet és találd meg a számodra legjobban megfelelő robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.