0

Végezze robot a mocskos munkát!

2009.04.26.
Végezze robot a mocskos munkát!

Ropi, liszt, kávé, szőnyeg, tej és egy kis dijoni mustár próbálta legyőzni a robotokat, de azok meg egymással szemben forgó kefékkel és koszdetektorral vágtak vissza. Videónkból kiderül, hogy végül melyik sereg nyert.

Több mint három évvel ezelőtt próbáltuk ki először a robotporszívót, ami már akkor is bebizonyította, hogy képes kiváltani Magdi nénit, a takarítónőt. Az elmúlt években aztán kiderült, hogy a Roomba készüléke képes folyamatosan tisztán tartani a lakást, a hagyományos porszívózást el lehet felejteni, ugyanakkor érdemes minden akadályt, vezetéket eltávolítani a robot útjából, és az sem árt, ha évente egyszer visszavisszük a gépet a forgalmazóhoz kitisztíttatni.

A fejlesztés közben persze nem állt meg, az iRobot elkészítette a Roomba új verzióját, és megjelent a magyar piacon a felmosórobot is. A 130 ezer forintos porszívó most már ritkábban zavarodik meg a vezetékektől, de még képes visszatalálni dokkolójához, ha energiára van szüksége, a szintén 130 ezres Scooba felmosó meg érzékelőinek hála elkerüli a szőnyeget, viszont nem kíméli a folyékony mocskokat.

Kéthetes otthoni teszt után végül berendeztünk egy veszélyekkel teli pályát, bekapcsoltuk a kamerát, és megnéztük, mihez kezd a csúcstechnika, ha megtaposott ropival találkozik.

 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.