0

Tudom, hogy ki vagy és mikor veszel robotporszívót!

2016.10.08.
Tudom, hogy ki vagy és mikor veszel robotporszívót! Amikor egy nagyobb értékű háztartási gépet megvásárolsz, igyekszel jó döntést hozni. Összegyűjtöd a számodra legfontosabbnak tűnő érveket és ellenérveket, majd a lehetséges szempontok összességének a figyelembe vételével kiválasztod a legmegfelelőbb készüléket. Te talán úgy gondolod, hogy minden döntésed egyedi – valójában nagyon is jól kiszámítható, hogy mikor, milyen készüléket fogsz megvásárolni.

Tudtad, hogy vannak helyzetek, amikor mindig ugyanúgy fogsz dönteni? Például kedveled a piros színt. Nem nehéz megjósolni, hogy ha választani kell két tárgy között, akkor legtöbbször a pirosat fogod kiválasztani. Lelki beállítottságunk ennél sokkal bonyolultabb helyzetben is jól elirányít minket. Azt a hűtőt, mosógépet és robotporszívót fogod megvásárolni, ami legjobban megfelel a lelki alkatodnak, még akkor is, ha ez a választás nem is mindig tudatosul a számodra. Akarod tudni, hogy mi alapján döntesz?

1 #

Könnyen lehet, hogy fogékony vagy az újdonságokra. Szereted a divatos, új holmikat. Szívesen mész vásárolni, s igyekszel lépést tartani a divattal, az aktuális trendekkel. Nem kedveled, ha úgy érzed, lemaradsz valamiről, igaz?

Mutasd csak, milyen telefon lapul a zsebedben? Fogadni mernék, hogy nagy eséllyel találok nálad valami csúcsmodellt, akár egy 7-es iPhone is ott lapulhat már az újdonságok között. Egy évnél tovább még nem használtál telefont, s a kocsidat is kicseréled 2-3 év használat után. Ennyi jár neked. Legyen minden új, mutatós, divatos, olyan, amivel meg lehet jelenni mások előtt is, amiről beszélnek az emberek.

Van már porszívórobot a lakásodban? Talán már többet is vettél. Felismerted, hogy ez mennyire divatos, mennyire menő és új dolog. Hogy ez ma a világ élvonala, s ettől te sem maradhatsz le egy lépéssel sem.

Milyen robotporszívót válassz? Feltétlenül olyat keress, amivel büszkélkedni lehet. Melyik az akciós? Melyikből fogyott a legtöbb? Azokat tegyük félre és nézzük a legújabb típusokat és csúcsmodelleket. A Roomba 980 a te választásod, ha kedveled az új technikai megoldásokat, vagy egy piros LG robotporszívó, ha arra vágysz, hogy a szomszédok is felfigyeljenek a nappaliban sertepertélő takarítógépre. És ha beszerzünk egy olyant, aminek Swarovski-kristályokkal díszítik a tetejét, simán kiadsz érte húszezerrel többet.

Ha szeretnélek megnyerni, akkor csakis a gépek újdonságát, divatosságát, újszerűségét hangsúlyozhatom neked. Tudod, mikor lesz nyert ügyem nálad? Amikor elképzeled, hogy hogyan fog a Roomba a vendégeid előtt előbújni a kanapéd alól, és milyen elismerő pillantásokat arathatsz le az újdonságodért.

2 #

Hagyjuk a divatos újdonságokat, az nem a te világod. Te soha nem vennél olyan robotporszívót, ami most jött ki a fejlesztőműhelyből. Az még tele van hibalehetőséggel. Különben is, ezek a túlpörgetett, divatos újdonságok fele annyit sem érnek, mint amennyit beszélnek róluk.

Neked mindened a racionalitás. Ha robotporszívót veszel, először készítesz egy Excel-táblát. Beleírod az összes szóba jöhető modell összes tulajdonságát. Kidolgozol egy pontrendszert és átgondolod, hogy neked vajon hány pontot ér a programozhatóság, a távkapcsoló, a különböző szenzorok működése. Összeveted az árakat is és kiszámolod, hogy a tulajdonságok ár-érték aránya mellett melyik lesz a legésszerűbb választás a számodra. Soha nem fogsz tőlem robotporszívót venni, ha nem tudok válaszolni arra a kérdésedre, hogy mennyi az egy takarítási ciklusra eső fogyasztása a gépnek és milyen fordulatszámon pörög a robotporszívó talpán található forgókefe.

Ha meg akarlak nyerni, akkor adatokkal kell elhalmoznom téged. Még kézbe sem veszed addig a porszívó robotot, amíg pontosan meg nem ismered a részletes tulajdonságok listáját. Órákig fogunk társalogni a motor teljesítményéről. Felhívhatom a figyelmedet arra, hogy vedd csak a kezedbe és próbáld ki, milyen kellemes a robotporszívó tapintása, úgy fogsz rám nézni, mint aki nem is érti, hogy miről beszélek. Akkor majd nyelek egyet és helyesbítek, s elmondom, hogy milyen szénszállal erősített műanyagból készült s készülékház, hogy ellenállóbb legyen a sérülésekkel szemben. Erre már garantáltan barátságosabban fogsz mosolyogni.

Apropó, garancia. Te vagy az egyetlen, aki azt is pontosan tudni fogja, hogy 2 év garanciát vállalunk és a készülékre, viszont csak 6 hónapot a benne lévő akkumulátorra. Vásárolni pedig majd akkor fogsz, ha majd az akkumulátor-csere áráról is pontos tájékoztatást kapsz.

Melyik robotporszívó lesz nálad a nyerő? Megmondom: amelyiknél a leghosszabb lesz a felsorolható tulajdonság-lista, vagy amelyet az összes felsorolható előny összevetésével a legkedvezőbb befektetésnek gondolsz.

3 #

Te valószínűleg úgy veszed meg a robotporszívót, hogy talán még a pontos típusát sem ismered. Nem azért, mert érdekel. Egyszerűen az ilyen száraz adatok elmennek a füled mellett. Számodra az a fontos, hogy ki ajánlotta a vásárlást és mennyire tűnik mindez biztonságosnak. Interneten akkor fogsz tőlünk vásárolni, ha van legalább egy olyan közeli ismerősöd, aki már vásárolt ugyanígy és nem léptünk le a pénzével. De inkább megnézed, kiválasztod interneten a robotporszívódat, majd bejössz az üzletbe és itt veszed meg készpénzért. Az a biztos.

A gépet kézbe veszed, megtapogatod. Ha kopogós, hideg műanyag a borítása – esélytelen. A meleg tapintású, barátságos, megbízható, ezerszer bizonyított készülék nálad a nyerő. Ha meg akarlak nyerni, arról beszélek neked, milyen barátságos tisztaságot teremt a lakásodban a duruzsoló robotporszívó. Hogy milyen biztonságban tudhatod a gyermekedet, ha egy ilyen készülék tartja tisztán a szobáját, ami esélyt sem ad arra, hogy a padlón a baktériumok megtelepedjenek.

Milyen készüléket fogsz választani? Amit már ezren megvettek előtted. Meg fogod kérdezni, hogy melyik a leginkább megbízható, hogy mások mit választanak leggyakrabban és te is azt viszed haza. Abban már megbízhatsz, abban biztos lehetsz. Ha interneten vásárolsz, biztos vagyok benne, hogy a robotporszívók listájában a népszerűségük alapján rendezed a készülékeket, élen a Roomba 621-es robotporszívóval.

# 4

Te vagy a főnök. Simán megértjük a pillantásodból, ahogy belépsz az üzletbe. Ahogy átsöpör rajtunk a tekinteted, máris behúzott nyakkal rohanunk szólni az üzletvezetőnek, hogy megérkeztél.

Te nem fordítod az idődet holmi üres udvariaskodásra. „Ez lesz” – közlöd belünk, ha megtaláltad a megfelelő robotporszívót. Csak úgy odalököd a szavakat, nincs benne semmi „kérem”, vagy „szeretném”. Annál drágább az időd, mint hogy ilyen semmiségekre vesztegesd.

Te csak akkor fogsz tőlünk vásárolni, ha elég méltók leszünk rá. Azt ki kell érdemelni. Ha sikerül elérni nálad, hogy egy pillanatra magadhoz mérhetőként tekinthess valamelyikünkre.

Az autód egy hatméteres limuzin, vagy egy háromtonnás terepjáró. Az íróasztalod is van vagy négy méteres, tölgyfából kézzel faragott kétmázsás darab. Ezt az erőt még egy robotporszívó is megérzi. Olyan, mintha egy külön szenzora lenne rád állítva – ránézel és a Roomba is ijedten szűkölve beiszkol az ágy alá.

Hozzád egy erős, strapabíró robotporszívót kell vinnünk, ami elbír az akadályokkal. A legerősebb motor, a legnagyobb szívóerő, a legnagyobb portartály, ami neked kell.

Ha csak egy is gyengének mutatkozik és elakad a szőnyeg szélében vagy a széklábak között, akkor vége. Legyen észrevétlen és elég gyors ahhoz, hogy időben félrehúzódjon a lépteid elől.

* * *

Egy biztos: lehetsz divatkövető, lehetsz a részletek embere, törekedhetsz a megbízhatóságra vagy kimutathatod a hatalmadat felettünk –minden esetben meg fogjuk találni azt a robotporszívót, ami a Tiéd és csak a Tiéd lehet. Nézz be hozzánk!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.