0

Tiszta lakás, boldog gazdi – 5 szuper tipp a kutyaszőr mentes otthonhoz

2019.02.04.
Tiszta lakás, boldog gazdi – 5 szuper tipp a kutyaszőr mentes otthonhoz

Állattartók számára bizonyára nem ismeretlen a probléma, amikor a takarítás végén elhangzik egy elégedett sóhaj: végre készen van!

Ám ez az öröm mindössze néhány óráig élvezhető, hiszen amint a kutya berobban a helyiségbe és játszani kezd, a szőrök visszatérnek.

Ez nem csak az esztétikumra nézve kellemetlen, de erős szőrzet esetén szúr is. Lássuk, hogyan lehet elbánni velük!1. Előzd meg a szőrhullást – ápold a kutyád szőrzetét

Ha a kutyaszőr rendszeres probléma, elsőként a megelőzésre érdemes időt fordítanod. Rendszeres fésüléssel és megfelelő táplálással csökkentheted a szőrhullás mértékét. Emellett a kutyakozmetikus rendszeres látogatása is kulcsfontosságú a prevenció során.

2. Kevesebb szőnyeg, könnyebb takarítás

Akinek az otthonában bármilyen állat él, annak nem újdonság, hogy a szőnyegek, különösen a hosszú szálú darabok úgy gyűjtik a szőrt, mint pókháló a legyeket. A beragadt szőröket nehéz eltávolítani, így célszerűbb fa- vagy kőpadlót alkalmazni a lakásban.

3. Sűrű porszívózás/seprés - vagy robotporszívó

A padlón maradó szőrszálak ellen csak egyvalamit tehetsz: feltakarítod. Seprűből válassz műanyag sörtéset, mert ez a fent említett feszültségnek köszönhetően begyűjti a szőrt. A porszívózás alaposabb eredményt hozhat, ám ha a kutyád nem kopasz, naponta vagy kétnaponta meg kell ismételni.

Ha nem szeretnél minden áldott nap a nagydarab porszívóddal szaladgálni, sokat segíthet egy robotporszívó. Ha nem szeretnél manuálisan szőrteleníteni a lakásban, nézz körül a webáruházunkban, ahol több, állatszőr takarítására is alkalmas robotot is találhatsz.


4. Legyen kéznél a ruhatisztító roller

A szőrök nem csak a bútorokon és a padlón tapadnak meg, hanem a ruháidon is, amiket aztán te magad hordasz szét a lakásban. Ahhoz, hogy ezt megelőzhesd, jó, ha a legfontosabb helyiségekben mindig kéznél van egy ruhatisztító henger, amivel megszabadulhatsz a ruházatodra tapadt szálaktól.

5. Számolj le a statikus elektromossággal

A sima felületek súrlódása következtében statikus elektromosság jön létre, ezért a szőrök és a haj makacsul tapad ezekhez a tárgyakhoz. Az elektromosság kialakulását könnyedén megelőzheted, ha antisztatikus spray-t használsz a takarítások során.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.