0

Tapasztalatok egy iRobot Roomba 620 robotporszívó használata során

2015.10.20.
Tapasztalatok egy iRobot Roomba 620 robotporszívó használata során Sziasztok!

Új vagyok a porszívó robotok használói között, így gondoltam beszámolok az első tapasztalataimról a porszívó robotokkal kapcsolatban.
Nálunk otthon az iRobot Roomba 620-as modellje takarít.
Mikor meglett a robot porszívó, nem tudtam, hogy hogyan kell használni, karbantartani, nem volt előzetes információm róla. Előtte nem is láttam és nem tudtam, hogy van a porszívózásnak egy ilyen, egyszerűbb módja is.
Nagyon tetszett a robot, és a használati utasítás elolvasása után már tisztában voltam vele, hogy hogyan kell használni, takarítani a Roombát. Szerintem nem nehéz, könnyen meg lehet tanulni/ jegyezni a lényeges információkat annak is, aki nem igazán van otthon a műszaki területen.

Bekapcsolás után elindul a lakásban, és mindenhol többször is átmegy azokon a területeken, ahová eljut. Van néhány 2 cm-es küszöb a lakásban, amiken pár próbálkozás után ugyan, de sikerül keresztül mennie és vissza.

A fa parkettán és a csempézett padlón is egyaránt szépen dolgozik, a fal mellett is végigmegy, valamint benyúl a hűtő és az ágy alá is. Kicsit érinti/neki megy a dolgoknak, de egyből érzékeli, hogy ott van valami, megfordul és elindul egy másik irányba.

Van egy hegyi papagáj otthon. A porszívó robot bekapcsolásakor kicsit felkapja a fejét és kíváncsi, hogy mi történik, de nem zavarja a robot hangja. Meglepődik viszont, amikor az iRobot Roomba 620 robotporszívó meglöki kissé az ajtót. A földön lévő madártollakat mérettől függetlenül felszívja egy pillanat alatt gond nélkül.

Kipróbáltam, hogy hogyan viszonyul az újságpapírhoz. A próba eredménye az lett, hogy át tud menni rajta, de van, hogy 2-3 másodperc erejéig magával húzza.

Ez az első porszívó robotunk. Teljesen meg vagyunk elégedve ezzel a modellel. Csak bekapcsoljuk és hagyjuk, hogy dolgozzon. A végeredmény mindig jó, és közben tudjuk csinálni az egyéb dolgainkat, nem zavar egyáltalán.  Így sokkal egyszerűbb a takarítás, és nem kell időt vesztegetni a porszívózásra, az iRobot Roomba robotporszívó megteszi helyettünk.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, mi is nagyon megszerettük.

Budapest, 2015. október 20.
Ozsváth Enikő
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.