0

Szénanáthás ember ne nyírjon füvet! Itt a megoldás...

2017.04.28.
Szénanáthás ember ne nyírjon füvet! Itt a megoldás... Akár hónapokon keresztül nem tudsz kimenni a kertbe, mert egész nyáron virágzik valami gyomnövény, amire allergiás vagy? Akkor neked is a robotfűnyíró jelenti a legjobb megoldást. Képzeld csak el: ha robotfűnyírót használsz a kertedben, akkor az allergia, szénanátha tüneteit szinte teljesen magad mögött hagyhatod a kertedben is.

Egyes allergiát okozó fűfélék szinte egész nyáron virágoznak. Aki ezek pollenjeire allergiás, a szénanátha nyomasztó tünetei miatt júniustól augusztus végéig alig tud a kertben tartózkodni.

A tünetek erős szénanátha esetén azonnal jelentkeznek: viszkető, duzzadt szemek, erős orrfolyás, orrdugulás, állandó tüsszentőrohamok teszik emlékezetessé az ilyen nyarakat.

 

Szénanáthás ember ne nyírjon füvet!

A fűnyírás kötelező feladata alól allergiásoknak felmentés jár, ha nem akarják egész hétvégéjüket tönkre tenni a szombati kerti munkával. Ahogy a fűnyíró kése levágja a gyomnövények virágait, egyben felkeveri és a kert minden részébe szét is szórja a polleneket. A fűnyírtás olyan a szénanáthás embernek, mintha egy úszni nem tudó esne bele a legmélyebb medencébe.

Védekezni nem könnyű a fűnyírás pollenáradata ellen. Fűnyírás közben legjobb valamilyen maszkot viselni, ami képes kiszűrni a polleneket (gyógyszertárban kapható orvosi szájmaszk is megteszi). Ajánlott a lehető legzártabb öltözék, a fejen sapka, vagy még jobb a teljes hajat takaró, szorosan a fejre kötött kendő.

Fűnyírás után aztán úgy kell viselkedni, mint valami katasztrófafilmben a vírusfertőzött területről visszatérő tudósoknak. Mindent le kell vetni, kimosni, a kint viselt, a pollenekkel érintkező ruha nem jöhet be a házba. Alaposan meg kell mosakodni, mert arcodon, kezeden, hajadon pollenek ezreit hozod be a benti légtérbe. Hajmosás is kötelező egy alapos fűnyírás után. Így van némi esély arra, hogy a kint felkavart pollenek nem jutnak be a lakásba, s ne kelljen még napokig a fűnyírás miatt a szénanátha tüneteitől szenvedni a lakásban is. Apropó, lakás: fűnyírás ideje alatt minden ajtó, ablak legyen szorosan bezárva, különben hiába minden más óvintézkedés.

A fűnyíró robot minden nap nyírja a füvet – az nem árt meg?

Ha a heti egyszeri fűnyírás ilyen hatásokkal jár, mit okozhat a fűnyíró robot naponta végzett munkája? Akkor állandóan pollenekkel telített levegő áramlik be a házba?

Nem, éppen ellenkezőleg. A fűnyíró robot segít megszabadulni a fűnyírás szénanáthás hatásaitól, nem okoz kellemetlen tüneteket. Allergiában szenvedők, szénanáthások számára különösen ajánlott a fűnyíró robot használata a kézi fűnyírás helyett. Óvja az egészséged, mentesít a kellemetlen tünetektől.

A fűnyíró robot két legfontosabb előnye a kézi fűnyírással szemben:

  • nem engedi kivirágozni a gyomnövényeket
  • nem te végzed a fűnyírást, így kevesebbet érintkezel a gyomokkal. 

A robotfűnyíró nem engedi virágozni a gyomnövényeket

Ha a fűnyírásra hetente egy-egy alkalommal vagy még ritkábban tudsz sort keríteni, akkor biztosan elmulasztod a legfontosabb pollentermelő gyomok virágzási idejét. Két-három nap is elegendő arra, hogy a gyomok megnőjenek, virágot bontsanak és szabadon engedjék pollenjeiket. Ha minden szombaton füvet nyírsz, akkor jó eséllyel minden szombaton alaposan szétszórod a héten kivirágzott összes növény pollenjeit a kertben.

A fűnyíró robot rendszeresen, akár naponta is használható. A napi fűnyírás mellett a gyomnövények még párás, csapadékos időben sem tudnak megnőni és virágot bontani. A fűnyíró robot rendszeres, napi használata egyszerűen lehetetlenné teszi a pollenek termelődését, mert nem engedi kinyílni a gyomnövényeket. Ez jót tesz az allergiádnak, mert nem fognak ingerelni a széthulló pollenek, s jót tesz a kertednek is, mert pollenek nélkül a gyomok nem tudnak elszaporodni, nem fogják kiszorítani a telepített pázsitodat.

A fűnyíró robot nem igényel kézi munkát tőled

Ne feledkezz meg arról a haszonról sem, hogy a fűnyíró robottal nem neked kell a munkát elvégezni. A fűnyírás ideje alatt nem is kell a kert közelében sem tartózkodnod. A robotfűnyíró ráadásul olyan kis mennyiségű füvet vág le egy-egy alkalommal, hogy egyáltalán nem lehet a kertben érezni a felkavart fű és pollenek keltette érzést. A fűnyírás nem szórja tele virágporra la kertedet. Akár a fűnyíró robot működése közben is a kertben tartózkodhatsz, nem fogod érezni a levágott és felkevert gyomnövények okozta kellemetlen tüneteket.

Összegezve: nem kell attól tartanod, hogy a naponta vágott fű miatt felerősödik a szénanáthád! Sőt, ha szénanáthában szenvedsz, akkor jelentős könnyebbség lesz számodra a fűnyíró robot használata: tisztább és szebb lesz tőle a kerted, kevesebb a gyomnövény és jelentősen csökkennek az allergiás tüneteid is.


Ez a teszt megmutatja, hogy melyik robotfűnyíró illik hozzád...

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.