0

Stadler Form – mi kell ahhoz, hogy egészséges legyen a lakás levegője?

2017.01.19.
Stadler Form – mi kell ahhoz, hogy egészséges legyen a lakás levegője?
A ma elérhető háztartási gépek jó minőségű megoldást kínálnak az otthon felmerülő problémák nagy részének a megoldására. Jó gépeket találunk a lakás takarítására, a mosásra, ruhaszárításra, ételtárolásra, mosogatásra egyaránt. Egyre többen áldoznak ma már az egészségünket legjobban befolyásoló otthoni levegő kezelésére is, s jó hír, hogy egyre hatékonyabb eszközöket találunk erre a feladatra.  

A levegő színtelen, szagtalan, megfoghatatlan, ezért akkor sincs túl könnyű dolgod, ha a megfelelő levegőről szeretnél gondoskodni. Mit kell figyelned és miből veheted észre, ha már elérted a célodat? A takarítás sikerét látjuk a portól megtisztított szőnyegen és padlón, de a levegő minőségét erre alkalmas műszerek nélkül nem nagyon lehet megállapítani.

Az első a légkondicionálás volt


A levegő kezelésének első lépése a légkondicionálás volt. Ha a fűtést is értjük ez alatt, akkor a folyamat több ezer éves, s gyökerét az ősember barlangjaiban kell keresnünk. De ne menjünk ennyire messzire: ma korszerű hűtő-fűtő készülékekkel és ventillátorokkal gondoskodhatsz a levegő megfelelő hőmérsékletéről.

Páratartalom – párásítás és páramentesítés


Egyre többen ismerik fel, hogy a páratartalom szabályozása mennyire összefügg a hőmérséklet befolyásolásával. Ugyanazt a hőmérsékletű helyiséget egészen máshogy érzékeljük, ha annak túl alacsony, mint ha magas a páratartalma. A magas páratartalmú helyiséget melegebbnek érezzük, mint a túl száraz levegőjű szobát.

A páratartalom szabályozására egyre több családban fogalmazódik meg az igény. Ennek főként egészségügyi okai vannak. Ma már jól tudjuk, hogy a lakószobák túl száraz levegője bőrszárazsághoz, nyugtalan alváshoz, akár tartós légúti problémákhoz vezet. A túl nedves lakás levegője nehezíti a légzést, a falak penészedni kezdenek, a penészgombák pedig szintén súlyos légúti zavarokat okoznak. Az ideális a 40-60 százalékos relatív páratartalom, ám ritka az a lakás, melynek a levegője ezt minden külső beavatkozás nélkül képes biztosítani.

Levegőtisztítás


A páratartalom otthoni befolyásolása még ritka lehetőség, a tudatos levegőtisztítás pedig még kevesebbek számára elérhető, bár gyorsan terjednek az erre alkalmas készülékek. Az otthoni légtisztítás nagyvárosi környezetben egyre inkább nélkülözhetetlenné válik. A nagyvárosok levegőjében található por, pollenek, korom, a kipufogógázok vegyi anyagai súlyosan egészségkárosító hatásúak. Az otthoni levegőtisztítás így nem csak kényelmi, hanem nagyon is egészség-megőrzési lehetőség.

Stadler Form – svájci megoldás a levegőkezelésre


Egyre ismertebb Magyarországon is egy háztartási gépeket gyártó svájci vállalat, mely a levegőkezelésre szakosodott. A Stadler Form nem egy százéves cég, a mai vezérigazgatója, Martin Stadler alapította az ezredforduló előtti évben. Az 1999-ben még kétszemélyes vállalkozás mára piacvezető lett a párásítók, levegőtisztítók terén. A „svájci minőség” mára már közhely, de a Stadler Form ennek köszönheti népszerűségét. Ventillátort és párásítót lehet kapni olcsón is, de aki nem kínai gagyit, hanem minőséget akar, az előbb-utóbb rátalál a Stadler-termékekre is.

Martin Stadler a fejlesztésnél abból indult ki, hogy a háztartási készülékek többsége csúnya. A gyártók nem az eleganciát helyezik előtérbe, hanem egyszerűen azt, hogy a készülék működjön. Ma ez már kevés. Egy hűtőnél is alapkövetelmény, hogy jól hűtsön, s nem véletlen, hogy a klasszikus fehér kocka mellett egyre több a formabontó, színes, vidám kinézetet felvonultató hűtőszekrény is.

Stadler olyan termékeket akart piacra dobni, melyeket nem kell eldugni a használat után. Az volt a cél, hogy egy párásító, levegőtisztító a nappali dísze lehessen. Ha nem szép, akkor az emberek egy idő után nem fogják használni, mert nem lesz szem előtt. Egy ideig elővesszük, majd használat után visszatesszük a szekrénybe, aztán egyszer csak végleg a szekrényben marad. Ám ha a készülék szép, formatervezett, elegáns ÉS tökéletesen ellátja a feladatát, akkor napi használatban marad.  

Stadler Form termékek

Stadler Form termékek


Stadler Form márkanévvel a Robotguru webáruházban jelenleg a következő termékek érhetők el:   

Aromadiffúzor – különböző méretben és színben kapható. Ez a készülék illatosításra való. Ultrahangos porlasztással, a vízpárával szórja szét az illó olajokat a helyiségben. Egy feltöltéssel akár napokon keresztül is üzemel és illatosan tartja a szobát.

Levegőtisztító – a Stadler Form Viktor fantázianevű légtisztító nem csak a port, hanem a baktériumokat és a vírusokat is kiszűri a szoba levegőjéből. Sőt, szagmentesít is, aktív szenes szűrője a kellemetlen szagokat is megszűri. 

Párásító – a legkorszerűbb ultrahangos hidegpárásítók találhatók a kínálatban. Az Anton ultrahangos hidegpárásító mindössze 26 cm magas, s képes egy 25 négyzetméteres szoba páratartalmának a szabályozására. 

Páramentesítő – vizes falak, rossz szigetelés esetén sokat segít, hogy a páratartalom megfelelő szinten tartásával megelőzd a penész kialakulását. A Stadler Form Albert páramentesítő vizes pincék, kamrák, mosókonyhák páramentesítésére is alkalmas, mert 70 négyzetméterig képes összegyűjteni a levegőben lévő párát. 

Páratartalom-mérő – nélkülözhetetlen mérőeszköz, ha többet szeretnél annál tudni, hogy hány fok van a lakásban

Hagyományos ventillátor és fűtőventillátor - a kerámiabetétes Stadler Form Anna fűtőventillátor például dizájndíjat kapott 2013-ban.  

A Stadler Form termékek tehát olyan levegőtisztítókat, párásítókat jelentenek, melyek a szokásosnál sokkal elegánsabbak, jó minőségű anyagokból készülnek, szobadíszként is szépek és mellette csúcstechnikával dolgoznak. A Stadler Form Mia aromadiffúzor például négyféle színben kapható. A választéknak egyetlen célja van: az eszköz olyan szép legyen, hogy bármilyen is a nappali színvilága, ez a készülék mindenképpen szem előtt maradhasson.

Minőségi párásítók, páramentesítők, tulajdonságok, részletes leírás, kérdések/válaszok.

 
Kapcsolódó bejegyzések

Miért van szükséged páratartalom-mérőre?

Egy páratartalom-mérő műszer ma már éppen úgy hozzátartozik egy lakás berendezéséhez, mint régen a sima hőmérő. Rengeteg eszközünk van ahhoz, hogy a lakás klímáját barátságosabbá tegyük, de bizony mindegyik helyes működéséhez adatokra is szükség van! Ezt adja meg a páratartalom-mérő.


Ezüstionok segítenek csíramentessé tenni a levegőt

A már több hónapja tartó fűtési szezonban sok lakás levegője az utolsó csepp nedvességtartalékát is elveszíti. A túl száraz otthoni levegő ellen védekezhetünk párásító készülékek használatával. A párásítás azonban egy új, nem várt veszélyforrást is magával hozhat: jelentősen hozzájárulhat az egészségre káros mikroorganizmusok, gombák, baktériumok elszaporodásához.

Miért szárazabb a levegő a lakásban télen?

Nyáron még a lakótelepi lakásokban sincs szükség arra, hogy párásítóval állítsd be a helyiségek optimális páratartalmát. Amint tartósan lehűl a kinti levegő és elindul a fűtési szezon, máris jelentkeznek rajtad is a száraz lakás okozta kellemetlen tünetek. Ha száraz a lakásod, akkor télen nem nélkülözheted otthon a párásító használatát.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.