0

Robotporszívó: a takarítás új világa

Rendszeresen elvégzi helyetted a porszívózás és feltörlés napi feladatát; időt spórol, hogy a takarítás helyett másra fordíthasd az idődet és olyan újszerű tisztasággal ajándékozza meg a lakásodat, amilyennel korábban még nem találkoztál. Ezt adja neked a robotporszívó. Hogyan találd meg a megfelelőt? Kattints a „folytatás” gombra a részletekért! folytatás >>>

Robotporszívók listája

  • Db/oldal:
  • Rendezés:
3 db termék a listában
Segíthetünk a választásban? Válogass az alábbi feltételek szerint!

 

 

Hogyan válassz robotporszívót?

A robotporszívó pontosan azt teszi, amit a neve sugall: egy mesterséges értelemmel felruházott szerkezet képes a lakás önálló kitakarítására.

A robotika eredményeit a kutatók kezdetben csak az űrkutatás és a haditechnika világában hasznosították. Alig másfél évtizede, a kétezres évek elején kezdődött csak el a háztartási robotok fejlesztése. Az első Roomba robotporszívót az iRobot 2002-ben mutatta be. Ma a porszívózás mellett egyre több monoton, sok időt felemésztő háztartási munkára használhatunk robotokat is: medencetakarításra, fűnyírásra, ablaktisztításra.

A robotporszívó abban különbözik a legtöbb más háztartási géptől, hogy a feladatát önállóan is képes elvégezni. A legjobb minőségű hagyományos takarítógép is igényli, hogy egy ember a kezébe fogja és elvégezze vele a munkát. A robot háztartási gépek ezzel szemben önállóan, emberi közreműködés nélkül dolgoznak.


Hogyan működik?

Bekapcsolás után a robot érzékelőivel felméri a kitakarítandó területet, majd elkezdi a munkát. Látszólag véletlenszerűen mozog a térben, valójában viszont egyetlen pontot sem hagy ki. Memóriájában felépíti a kitakarítandó szoba térképét, s minden pillanatban pontosan érzékeli a helyzetét.

A robotporszívó érzékelni tudja, hogy milyen burkolaton dolgozik. Szőnyegen erősebben porszívózik, padlón gyengébben szív. Egyes típusok külön törlőkendővel vannak ellátva, ezek különösen alkalmasak padló feltörlésére, vagy akár felmosására.


Hogyan válassz robotporszívót?

Robotporszívó választékunk az egyszerűbb típusoktól a kor legmodernebb technikáját felvonultató csúcsmodellekig terjed. A sikeres választáshoz javasoljuk a következő kérdések átgondolását:

Mekkora területen fog működni a készülék? Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb területet képes a robot egy feltöltéssel feltakarítani. A kisebb kapacitásúak egy nagyobb térben nem tudják időben elvégezni a feladatukat, a töltés miatt meg kell szakítaniuk a munkavégzést.

Jellemzően milyen burkolaton fog dolgozni a robot? A kefék erőssége, minősége, a robot aljára szerelt törlőkendő befolyásolják, hogy szőnyegen, vagy padlón dolgozik legjobban a készülék. Érdemes olyant választani, ami megfelel a lakás beosztásának.

Programozhatóság. Az egyszerűbb típusok programozás, időzítés nélkül indulnak, egyszeri gombnyomásra. Más, bonyolultabb készülékeket előre be lehet programozni, hogy mely napokon, mikor kezdjék el a takarítást. Lehetőség nyílik a robot munkájának okostelefonos követésére is.

Teljes lakás automata takarítása. Igény szerint olyan robot is választható, mely képes az egész lakás helyiségről-helyiségre történő kitakarítására. Ehhez programozhatóság és kiegészítő berendezések is szükségesek. A robot felkészíthető arra, hogy amint végez az egyik szobával, átmenjen a másikba és ott folytassa a takarítást.

vissza az oldal tetejére >>>

Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: Edit2018.01.17. 13:31:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó! 3 gép között hezitálok: iRobot Roomba 681 LG HomBot Square LG HomBot basic tudna segíteni a 3 közül melyik a jobb készülék? Az alapelvárás velük szembe, hogy programozhatóak legyenek, és magára lehessen hagyni. Laminált padló, kerámia + 3 kisebb szőnyeg variációs a lakás. 110nm2. Köszönöm válaszát!

Kedves Edit! Mindegyik jó készülék, csak másként működnek. Az iRobot 681 egy random működésű, időzíthető robot, amit max. 50-60m2-en tud használi és nem tud vele töb helyiséget kezelni. Az Lg minden robotja szizstematikus rendszerű, akár 100-120 m2 takarítására alkalmasak, több heyiséget is takarítanak, ha nincs küszöb. A Basic nem időíthető, a többi igen. Azt kellene eldönteni, hogy melyik felel meg inkább az Ön elvrásainak és a lakás adottságainak. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Dabasi Anna2018.01.17. 12:40:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó! Szeretném megkérdezni, hogy a Samsung VR20M707HWS/GE porszívót a Récsei Centerben meg lehet-e vásárolni. Köszönöm Anna

Kedves Anna! Igen, van belőle raktáron, meg tudja vásárolni. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: patri2018.01.14. 22:49:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Most vásároltunk egy Irobot Roomba 896-ot. Azt vettük észre, hogy a dokkolón töltés közbe a világító zöld lámpa felvillan, majd elalszik. A leírás szerint világítania kéne míg töltés alatt áll. Így nem lehet ellenőrizni, mikor fejezte be a töltést. Ez hiba? Köszönöm.

Kedves patri! A leírásban e tévesen serepel, mert az új Roomba robotporszívókon már nem villog a töltést jelző fény folyamatosan, 5 mp után kikapcsol. Ha úgy tapasztalnák, hogy a Roomba mégsem tölti fel magát, azaz nem működik elég ideig, akkor forduljanak a garanciális szervizhez. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Csörnyei Tamás2018.01.14. 12:13:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! Roomba 886-ot nézegetjük. Három szintes a házunk, szintenként a takarítandó felület 80-90m2 Az alábbi kérdéseim volnának: - a 886 elég nekünk? - tud úgy dolgozni, hogy egyik nap egyik, másik nap másik szintet takarítaná? - feltörlési funkció van a robotban? - ha igen. Mit jelent? (Felmosás?) - ha nem. Van olyan, ami képes felmosni is? Vagy az már külön robotot igényel? Köszönettel: Csörnyei Tamás Okleveles ingatlanszakértő / MSc in Real Estate INGATLAN 4 YOU Kft. Tel.: +36-20/9-966-669 www.i4you.hu

Kedves CSörnyei TAmás!

1. Amennyiben egy szint több helyiségből áll, akkor a Roomba 886 nem biztos, hogy minden helyiségbe be fog találni és 100%-osan kifogja takarítani azt a szintet. Ezt csak szisztematikus rendszerben dolgozó robotok tudják, Az iRobot esetében a Roomba 966. 

2. Lehet vele szintenként takarítani.

2. Az iRobot esetében nincs feltörlési lehetőség. Szisztematikus robotok közül száraz feltörlési funkciója csak az LG-nek van.

3. Nedves feltörlést és porszívózást a hibrid robotok tudnak,  pl. NAVON Relax de luxe, vagy Evolveo, de ezek mind random működésűek, nem tudnák be járni a teljes szintet. 

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Jo Hanna2018.01.14. 11:55:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! 120 nm nagyságú lakás porszívózására keresek robot porszívót, nincs küszöbünk, a lakás nagyrésze laminált padló, egy-egy kisebb szőnyeg van a lakásban. Fontos lenne hogy a sarkokat is szépen takarítsa a gép, mivel két kicsi gyerekem a padlón kúszik, mászik a nap nagyrészében. Üdv Hanna

Kedves Jo Hanna! Ha teljes lakás takarítását szeretnék megoldani a robotporszívóval.

Akkor bámely LG Hombot robotporszívó megfelel a lakás leírása alapján. A Neato D5 vagy a Roomba 966 is alkalmas lehet a feladat megoldására. Azt mérlegeljék, hoyg miilyen funkciókat szeretnének használni, és ez alapjá ezek közül nyugodan választhat. Üdvözlettel: Robotguru 

felhasználó: Sárkány Tamás2018.01.14. 10:01:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
T.címzett! Szeretném a jelenlegi készülékemet(Philips FC8710)egy modernebb készülékre cserélni! Az lenne a kérdésem,hogy van e Önöknél olyan konstrukció,hogy használt készülék beszámítás új vásárlása esetén...? Előre is köszönöm választ! Sárkány Tamás Hegyeshalom

Kedves Sárkány Tamás! Sajnos nem tudok ilyen konstrukciót ajánlani. A új robot kiválasztásában szívesen segítünk. Üdvölettel: Robotguru
felhasználó: Judit2018.01.14. 04:21:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Mi a helyzet a szőnyeg porszívózásával?

Kedves Judit! Mivel nincs forgókeféje, nem ajánlom szőnyegre. Inkább a NAVON Relaxet . Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: attila2018.01.13. 15:09:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Szeretném megkérdezni, hogy a Neato D95 robotporszívó használható-e beélesített mozgásérzékelős riasztó rendszer mellett. A navigációs rendszere nem-e zavarja az érzékelőket? Ha egy ajtó félig marad nyitva akkor belöki e az ajtót? Érdemes-e rögzíteni nyitott állapotban az ajtókat? A lakásunk 80 nm 3 szoba + nappali burkolatváltókkal, és szeretnénk ha amíg mi dolguzunk addig a porszívó az egész lakásban kitakarítna.

Keves Attila! 

A robot navigációs rendszere nem zavarja az érzékelőket.

Éles riasztórendszer mellett a robot működését a mozgásérzékelők kisállítos magasságba állításával lehet megoldani.

Ha meg tudja közelíteni hátulról, előfordulhat, hogy a robot becsukja a félig nyiitott ajtót.

Az Önök lakásának mérete teljesen megfelel a Neato D95-nek. Üdvözlettel: Robotguru 

felhasználó: Brigi2018.01.12. 19:21:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! A fekete színű járólappal burkolt helyiségek ( jelen esetben egy nappali és ebédlő) robotporszívóval történő takarítása csak mélységérzékelővel nem rendelkező modellekkel kivitelezhető? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Brigi! Ha matt burkolatról beszélünk, akkor igen. Ha fényes a felület, akkor nem zavarja meg a robot működését. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Zoli2018.01.11. 11:47:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Olyan porszívót keresek ami laminált padlón, kerámia felöleten, illetve ami vastagabb (\\\"szőrős\\\") szőnyegen is boldogul könnyedén.

Kedves Zoli! A laminált pakettta és a kerámia burkolat igazából egyik robotporszívónak sem probléma, szépen tudják takarítani. A vastagabb szőnyeg viszont szinte mindegyiknek gondot okoz. Jó lenne pontosítani a keresést a lakás adottságaival (méret, helyiségek száma). Üdvözlettel: Robotguru
Ablak bezárása
A termék a kosárba került!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.