0

Samsung Navibot S SR8980 porszívó robot teszt

2014.02.14.
Samsung Navibot S SR8980 porszívó robot teszt

Valljuk be férfiasan: büdös a munka. Főleg a háztartási munka. Részben ezért is szerezzük be a robotporszívót, hiszen akkor megúszhatjuk a szombat délelőtti porszívózásokat is. De aztán az első hét után rá kell jönnünk, hogy a robot apró portartályát 3-4 naponta üríteni kell, mert különben nem szív semmit az a kis vacak. Pedig régen kitalálták már a saját portartályát ürítő robotot, amivel akár heteken keresztül nem kell foglalkozni. Ezúttal ismét egy ilyen modellt mutatunk be.

Az eredeti cikk összefoglalója. A teljes cikket itt olvashatod.

Bármennyire is űrtechnikának tűnik, a saját portartályát ürítő robot már több, mint tíz éve létező és kapható termék. Persze a Kärcher által kínált robot ára csillagászati, így nem is igazán terjedt el. A Samsung az eredeti ötlet megjelenése után egy évtizeddel egy intelligensebb porszívóval ötvözve hozza elérhető közelségbe ezt a robotporszívók használhatóságát jelentősen javító szolgáltatást.

 

Az apró porszívó robotok egyik nagy problémája, hogy időről-időre takarítani kell őket. Mindennapos használatnál a portartály a lakástól függően 3-4-5 naponta megtelik, azt üríteni kell. A robot alján lévő kefére is hamar feltekerednek a hajszálak, de azokat jó esetben elég 2-3 hetente takarítani. Milyen jó lenne, ha a robot ezeket is önállóan takarítaná?

A Navibot S SR8980 a robotokkal való takarításnak pont ezt a részét teszi kényelmesebbé. A dokkoló minden egyes takarítás után kifújja a robot portartályából az összegyűjtött koszt és átszívja azt a dokkoló saját, sokkal nagyobb tartályába. Ezt a tartályt a legtöbb lakásban elég havonta egyszer kiüríteni. Ráadásul mivel a tartály ürítése során a robot alján lévő kefe is forog, a szívóerőnek és a dokkoló nyílásán lévő fogaknak hála a kefén lévő hajszálak és szöszök egy része is a dokkoló tartályába kerül.

A Samsung Navibot S SR8980 természetesen szisztematikusan takarít, plafont pásztázó kamerájának hála folyamatosan képben van az aktuális pozícióját tekintve. Vékony kialakításának hála befér az alacsonyabb aljú bútorok alá is, és kemény padlón illetve szőnyegen egyaránt használható.

A Samsung Navibot S SR8980 jelenleg a Samsung legjobb robotporszívója, de nem csak abszolút értékben, hanem ár érték arányt tekintve is. 

Tovább a teljes cikkre

Tovább a termékhez

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.