0

Roomba – kutyakaka: 0-1

2016.08.17.
Roomba – kutyakaka: 0-1 A Roomba még a – mondjuk ki – a szart is összeszedi, ugye? Hát nem! Alaposan megtapasztalta ezt egy amerikai, arkansasi család is, melynek otthonát az utolsó négyzetcentiméterig kutyakakával kente össze a robotporszívó. Tanulság: ami kenődik, az kenődni is fog!

A kínos történetet A család maga osztotta meg a Facebookon – szemléletes fotók helyett egy meglehetősen és naturálisan érthető vázlatrajzzal ábrázolva az eseményeket.
A sztori röviden: a Roomba éjjel programozva bekapcsolt és elindult takarítani. Csakhogy közben a család kutyája odapiszkított a szobába, mert este elfelejtették kivinni. A kutyáról nincs kép a neten, de a pusztítás mértékéből következtetve vélhetően nem egy tacskókölyökről van szó.

A Roomba pedig tette a dolgát: igyekezett gondosan feltakarítani mindent, ami elé kerül ... Csakhogy a kutyaürülékkel nem boldogult. A kutyakaka szétkenődött a keféken és a robotporszívó minden egyes alkatrészén. A robot közben szorgalmasan tette a dolgát, minek következtében a keféken szétkent kutyakakát gondosan széthordta az egész lakásban. Semmi nem úszta meg – a helyiségről helyiségre történő alapos robotporszívós takarítás sémáját a hozzá illő barna filccel illusztrálva mutatta meg a családfő a követőknek. Ó, azok a hálás követők! Legszebb öröm a káröröm, s nem csak a magyar mondás szerint: a kakaRoomba-sztorit e cikk írásáig 180 ezren lájkolták és 334 ezren osztották meg a Facebook-on. (2016.08.19.)

Az iRobot Roomba robotporszívó gondosságának köszönhetően a családnak több órányi takarításába került, mire a szétkent kutyakakát úgy-ahogy eltávolították a lakásból. A szőnyeg nem úszta meg a pusztítást, az ment a kukába, s követte a szorgalmas kis robotporszívó is, melynek valószínűleg a tisztítási próbálkozások közben víz érte az akkumulátorát, így használhatatlanná vált.

Happy end, hogy a robotporszívót gyártó iRobot észrevette a sztoriban rejlő PR-lehetőséget és kárpótlásul felajánlottak a családnak egy új robotporszívót.

A sztori tanulságos – hasonló helyzetbe bárki könnyen kerülhet. Első tanulság, hogy a robotporszívó nem jól tűri a kenődő szennyeződéseket. Nem csak az állati ürülék okozhat ilyen gondot, hanem bármi más, hasonló állagú szennyeződés is. Zsíros, olajos foltok csak a bajt okozzák. A zsíros szennyeződés szétkenődik a keféken, eldugulhat tőle a beszívónyílás. Ettől kezdve a gép takarítani nem tud: a keféken lévő zsíros bevonatra rátapad a por és minden más szemét, míg végül eldugul és a gép is mozgásképtelenné válhat.

A másik tanulság, hogy a robotporszívó nem csak gyűjtheti, de szét is terjesztheti a szennyeződést a lakásban. Ügyeljünk tehát magának a porszívónak a tisztaságára is. Ha egy fel nem takarítható zsíros foltra ráhajt a gép, akkor azt az anyagot szét fogja hordani az egész lakásban, amerre jár.

Robotporszívós takarítás előtt mindenképpen hasznos tehát ellenőrizni a terepet, hogy nincs-e a lakásban olyan folt, vagy szétkenhető hulladék, ami kárt okozhat a gépnek és tönkre teheti a takarítást. Érdemes ugyancsak ellenőrizni az állatok közelségét is. Lakásban tartott, jól nevelt kutya, macska ugyan nem piszkít a szőnyegre, de balesetek mindig előfordulhatnak.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.