0

Robotporszívó: a takarítás új világa

Rendszeresen elvégzi helyetted a porszívózás és feltörlés napi feladatát; időt spórol, hogy a takarítás helyett másra fordíthasd az idődet és olyan újszerű tisztasággal ajándékozza meg a lakásodat, amilyennel korábban még nem találkoztál. Ezt adja neked a robotporszívó. Hogyan találd meg a megfelelőt? Kattints a „folytatás” gombra a részletekért! folytatás >>>

Robotporszívók listája

  • Db/oldal:
  • Rendezés:
2 db termék a listában
Segíthetünk a választásban? Válogass az alábbi feltételek szerint!

 

 

Hogyan válassz robotporszívót?

A robotporszívó pontosan azt teszi, amit a neve sugall: egy mesterséges értelemmel felruházott szerkezet képes a lakás önálló kitakarítására.

A robotika eredményeit a kutatók kezdetben csak az űrkutatás és a haditechnika világában hasznosították. Alig másfél évtizede, a kétezres évek elején kezdődött csak el a háztartási robotok fejlesztése. Az első Roomba robotporszívót az iRobot 2002-ben mutatta be. Ma a porszívózás mellett egyre több monoton, sok időt felemésztő háztartási munkára használhatunk robotokat is: medencetakarításra, fűnyírásra, ablaktisztításra.

A robotporszívó abban különbözik a legtöbb más háztartási géptől, hogy a feladatát önállóan is képes elvégezni. A legjobb minőségű hagyományos takarítógép is igényli, hogy egy ember a kezébe fogja és elvégezze vele a munkát. A robot háztartási gépek ezzel szemben önállóan, emberi közreműködés nélkül dolgoznak.


Hogyan működik?

Bekapcsolás után a robot érzékelőivel felméri a kitakarítandó területet, majd elkezdi a munkát. Látszólag véletlenszerűen mozog a térben, valójában viszont egyetlen pontot sem hagy ki. Memóriájában felépíti a kitakarítandó szoba térképét, s minden pillanatban pontosan érzékeli a helyzetét.

A robotporszívó érzékelni tudja, hogy milyen burkolaton dolgozik. Szőnyegen erősebben porszívózik, padlón gyengébben szív. Egyes típusok külön törlőkendővel vannak ellátva, ezek különösen alkalmasak padló feltörlésére, vagy akár felmosására.


Hogyan válassz robotporszívót?

Robotporszívó választékunk az egyszerűbb típusoktól a kor legmodernebb technikáját felvonultató csúcsmodellekig terjed. A sikeres választáshoz javasoljuk a következő kérdések átgondolását:

Mekkora területen fog működni a készülék? Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb területet képes a robot egy feltöltéssel feltakarítani. A kisebb kapacitásúak egy nagyobb térben nem tudják időben elvégezni a feladatukat, a töltés miatt meg kell szakítaniuk a munkavégzést.

Jellemzően milyen burkolaton fog dolgozni a robot? A kefék erőssége, minősége, a robot aljára szerelt törlőkendő befolyásolják, hogy szőnyegen, vagy padlón dolgozik legjobban a készülék. Érdemes olyant választani, ami megfelel a lakás beosztásának.

Programozhatóság. Az egyszerűbb típusok programozás, időzítés nélkül indulnak, egyszeri gombnyomásra. Más, bonyolultabb készülékeket előre be lehet programozni, hogy mely napokon, mikor kezdjék el a takarítást. Lehetőség nyílik a robot munkájának okostelefonos követésére is.

Teljes lakás automata takarítása. Igény szerint olyan robot is választható, mely képes az egész lakás helyiségről-helyiségre történő kitakarítására. Ehhez programozhatóság és kiegészítő berendezések is szükségesek. A robot felkészíthető arra, hogy amint végez az egyik szobával, átmenjen a másikba és ott folytassa a takarítást.

vissza az oldal tetejére >>>

Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: Szabóné Berger2018.05.18. 20:59:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Érdeklődni szeretnék, hogy a fenti termék alkalmas-e szőnyeg porszívózására is? Valamint, ha jól értem padlót csak szárazom töröl fel. Válaszukat előre is köszönöm: Szabóné

Kedves Szabóné!

Nemcsak szárazan feltöröl, hanem porszívózik is. Viszont nincs forgó főkeféje, hanem csak szívónyílása, ezért szőnyeg takarítására inkább más modellt ajánlanék. 

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: lazar.dominik@gmail.com2018.05.17. 13:34:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm Ezt a robotot be lehet úgy programozni, hogy minden nap adott időben porszívózza fel az egész lakást - 40nm - majd utána törölgessen is fel?

Üdvözlöm

A robot rendelkezik időzítő funkcióval, tehát minden nap egy adott időben be tudja programozni, hogy mikor kezdje a robot a porszívózást. Ennek végeztével a robotporszívó csak úgy tud felmosni, ha Ön a készülékben kicseréli a portartályt víztartályra, és a robot alsó részére felhelyezi a mop tartó keretet illetve mop-ot.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Gyöpös Gábor2018.05.17. 10:16:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy a töltöt le kell e kapcsolni a hálozatról ha 2-3 napig nem használjuk a gépet vagy mindig be kell legyen dugva a töltő?

Üdvözlöm

Nem kell lekapcsolni a dokkolót a hálózatról ha 2-3 napig, vagy akár huzamosabb ideig sem használja a robotot. Nyugodtan maradhat a dokkolón, sőt a robotporszívó akkumulátora élettartamát ezzel meg is hosszabbítja.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: klincsok józsef2018.05.15. 10:23:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
100 nm lakótér nagy nappalival és 3 ebből nyíló szobával,cicaszőr,kőpadló.küszöb nélkül.Az iRobot roomba 966 tetszik. Az ekektrolux pure i9 -et hangosnak vélem.Mit javasolsz ? Továbbá,mi a véleményed a feltörlési funkcióról kőpadló esetén. Célszerű? no,és milyen készülék tudja ezt? üdv. Józsi

Kedves József!

Az említett robotok mindegyike alkalmas a terület bejárására, alkalmasak az állatszőr összeszedésére is.

- Amennyiben az Electrolux porszívót választod, úgy azzal számolni kell, hogy a robot egy teljes töltéssel 
megközelítőleg 30-35m2-t képes bejárni, tehát a Te esetedben háromszor kell kimennie egy nap,
hogy a lakás minden pontját bejárja. Igen a robot egy kicsit zajos, de cserébe tökéletesen takarít kemény és szőnyeges felületeken egyaránt.
Folyamatos méréseket végez a robot, így szinte egyáltalán nem ütközik az őt körülvevő tárgyakkal bútorokkal.
Méri a magasságot is, így ahova tudja, hogy beszorulna, inkább nem megy be. Nem akad el kábelekben, széklábakban sem.

- Az iRobot Roomba 966 is jó választás, de nem sokkal csendesebb mint az Electrolux . Egy töltéssel képes lefedni a 100m2-t.A főkefék karbantartási igénye ennél a típusnál a legkisebb, mert csak gumikefével takarít, amire nem tekeredik fel a hajszál, szösz és állatszőr.

- Száraz takarítást és nedves törlést szisztematikusan egy robotporszívó tud végezni, a Xiaomi Roborock. Egy töltéssel képes lefedni a területet, nagy a szívóerő ezért egy kicsit zajosabb is, mosható HEPA filterrel dolgozik. Egybefüggő területeket képes jó minőségben törölni, de fuga tisztítására nem alkalmas.

Üdvözlettel: Robotguru
 

 

felhasználó: steszter2018.05.15. 08:41:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hello, ebben a robotban nincs HEPA-szűrő? köszi eszter

KEdvesz Eszter! De van benne, ráadásul 2 db tartalék szűrő is van a dobozban. Üdv: Robotguru
felhasználó: gbalazs2018.05.14. 09:35:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hogyan tudok zónatakarítást ütemezni? Szeretnék egy bizonyos területet naponta többször felporszívózni, a napi 2x teljes porszívózáson felül.

Üdvözlöm

Zónatakarítást nem lehet ütemezni, elsősorban ahhoz az kellene, hogy a térképet elmentse az applikáció. Minden takarítás alkalmával új térkép készül, ezért a zónázást csak a teljesen megrajzolt térkép elkészültével lehet kijelölni.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Csupor József2018.05.14. 07:56:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
LG HOM-BOT Square RED VR86010RR robotporszívóhoz szeretnék kérni egy magyar nyelvű kezelési utasítást pdf-ben

Kedves Csupor József! Kérem, küldjön egy email címet az info_kukac_robotguru_hu-ra, és mammutmailben elküldjük a file nagy terjedelme miatt. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Gál Erika2018.05.13. 21:54:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! 160 m\\\" lakás, kerámia burkolat.Megemelt bútorok.A Xiami MiRoborock2-re gondoltam,mert feltörlő funkció is van. Azonban nem tudom milyen magas. Üdv.

Kedves Erika

A Roborock robotporszívó legmagasabb pontja 9,65 cm. A készülék feltörlő funkció mellett fel is tud mosni.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Kis Tünde2018.05.11. 11:46:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves robotguru Vásárolnék egy I robotot 866 és egy felmoso robotot egyidejuleg ha adnak kedvezményt. Várom ajánlatukat. Üdvözlettel Kis Tünde

Kedves Tünde!

Kérem, pontosítsa mire gondolt, mert jelenleg nincs felmosó robot, amit ajánlani tudnék Önnek.

Várom visszajelzését, kérem, küldje az info_kukac_robotguru_hu-ra.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Robi2018.05.10. 18:58:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hello, az ILIFE V7S Pro 2 in 1 egyszerre porszívóz és töröl vagy lefutott porszívó program után fel kell rakni a mop-ot rá és újra indítani? Üdv Robi

Kedves Robi! A két folyamat (porszívózás és feltörlés) egymás után, külön valósul meg, választhatunk a két takarítási mód között. Üdv: Robi
Ablak bezárása
A termék a kosárba került!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.