0

Robotporszívó: a takarítás új világa

Rendszeresen elvégzi helyetted a porszívózás és feltörlés napi feladatát; időt spórol, hogy a takarítás helyett másra fordíthasd az idődet és olyan újszerű tisztasággal ajándékozza meg a lakásodat, amilyennel korábban még nem találkoztál. Ezt adja neked a robotporszívó. Hogyan találd meg a megfelelőt? Kattints a „folytatás” gombra a részletekért! folytatás >>>

Robotporszívók listája

  • Db/oldal:
  • Rendezés:
6 db termék a listában
Segíthetünk a választásban? Válogass az alábbi feltételek szerint!

 

 

Hogyan válassz robotporszívót?

A robotporszívó pontosan azt teszi, amit a neve sugall: egy mesterséges értelemmel felruházott szerkezet képes a lakás önálló kitakarítására.

A robotika eredményeit a kutatók kezdetben csak az űrkutatás és a haditechnika világában hasznosították. Alig másfél évtizede, a kétezres évek elején kezdődött csak el a háztartási robotok fejlesztése. Az első Roomba robotporszívót az iRobot 2002-ben mutatta be. Ma a porszívózás mellett egyre több monoton, sok időt felemésztő háztartási munkára használhatunk robotokat is: medencetakarításra, fűnyírásra, ablaktisztításra.

A robotporszívó abban különbözik a legtöbb más háztartási géptől, hogy a feladatát önállóan is képes elvégezni. A legjobb minőségű hagyományos takarítógép is igényli, hogy egy ember a kezébe fogja és elvégezze vele a munkát. A robot háztartási gépek ezzel szemben önállóan, emberi közreműködés nélkül dolgoznak.


Hogyan működik?

Bekapcsolás után a robot érzékelőivel felméri a kitakarítandó területet, majd elkezdi a munkát. Látszólag véletlenszerűen mozog a térben, valójában viszont egyetlen pontot sem hagy ki. Memóriájában felépíti a kitakarítandó szoba térképét, s minden pillanatban pontosan érzékeli a helyzetét.

A robotporszívó érzékelni tudja, hogy milyen burkolaton dolgozik. Szőnyegen erősebben porszívózik, padlón gyengébben szív. Egyes típusok külön törlőkendővel vannak ellátva, ezek különösen alkalmasak padló feltörlésére, vagy akár felmosására.


Hogyan válassz robotporszívót?

Robotporszívó választékunk az egyszerűbb típusoktól a kor legmodernebb technikáját felvonultató csúcsmodellekig terjed. A sikeres választáshoz javasoljuk a következő kérdések átgondolását:

Mekkora területen fog működni a készülék? Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb területet képes a robot egy feltöltéssel feltakarítani. A kisebb kapacitásúak egy nagyobb térben nem tudják időben elvégezni a feladatukat, a töltés miatt meg kell szakítaniuk a munkavégzést.

Jellemzően milyen burkolaton fog dolgozni a robot? A kefék erőssége, minősége, a robot aljára szerelt törlőkendő befolyásolják, hogy szőnyegen, vagy padlón dolgozik legjobban a készülék. Érdemes olyant választani, ami megfelel a lakás beosztásának.

Programozhatóság. Az egyszerűbb típusok programozás, időzítés nélkül indulnak, egyszeri gombnyomásra. Más, bonyolultabb készülékeket előre be lehet programozni, hogy mely napokon, mikor kezdjék el a takarítást. Lehetőség nyílik a robot munkájának okostelefonos követésére is.

Teljes lakás automata takarítása. Igény szerint olyan robot is választható, mely képes az egész lakás helyiségről-helyiségre történő kitakarítására. Ehhez programozhatóság és kiegészítő berendezések is szükségesek. A robot felkészíthető arra, hogy amint végez az egyik szobával, átmenjen a másikba és ott folytassa a takarítást.

vissza az oldal tetejére >>>

Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: Somhegyi Ferenc2018.09.20. 14:41:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
A D7 mennyivel tud többet?

Üdvözlöm Ferenc

A D7-es robotban dupla akkora kapacitású akkumulátor van mint a D3-ban. A D3 robotporsztívón nincs oldalkefe, a D7-es készüléken ez megtalálható.

A No-Go vonalak berajzolását az applikáció által készített alaprajzon is csak a D7 robot tudja, ezzel a funkcióval lehetséges takaríási területeket kizárni.

Üdvözlettel:Robotguru 

felhasználó: Ancsi2018.09.19. 10:23:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Ha most megrendelem, kb mikor kézbesítik? Úgy értelmeztem, nincs raktáron.

Kedves Ancsi!

Valóban ez most nincs raktáron, előrendelhető 09.30-i határidővel, amit remélem, tudunk tartani.

Ha a ILIFE-V5SPRO-val azonos tudású és felszereletségű készüléket szeretne, akkor ajánlom az Evolveo Robotrex H6-ot, amit viszont azonnal tudunk szállítani raktárról. 

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Norbert2018.09.17. 13:45:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Egy ideje nézem az oldalt és a teszteket és igyekszem eldönteni melyik robot lenne a leginkább alkalmas számomra. Nos párom születésnapjára szeretnék egy ilyen készüléket közel 100m2-re ahol 2 kutya és 3 macska is él. Valamint persze van szőnyeg ami kb. 1 cm magas de nem túl hosszú szőrű, viszont küszöb nincs. Mindenképp olyan robotot szeretnék aminek alsó főkeféje van valamint szisztematikusan takarít. A nedves feltörlés nem fontos. Tehát ezekre az igényekre saját mérlegeléssel a roborock első generációs robotja lenne talán a megfelelő választás. De mivel én nem élek ebben gondolom hogy Önök a tapasztalataik birtokában talán másik készüléket ajánlanának számomra. Az ár plafon 110e körül. Előre is köszönöm idejüket és válaszukat.

Üdvözlöm Norbert

Minden szisztematikus robot rendelkezik főkefével. Ár-érték arányban valóban a Xiaomi első generációs robotporszívója egy jó választás, más szisztematikus robotporszívó meghaladja a 110.000 Ft-os vételárat. Ami még közel áll az Ön elképzeléséhez, az Ilife A8 robotporszívó ami szintén szisztematikus, előnye, hogy nagyon csendes. A készülékhez 2 db főkefét adnak( egy kombinált kefét, és egy gumikefét), így tetszés szerint ki lehet választani az Önnek megfelelőt.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Dr. Csengeri Ágnes2018.09.14. 10:17:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Cìm! Kérdésem, hogy a Roomba 980 milyen vastagságú szőnyegre megy fel? Köszönöm!

Kedves Ágnes! Kb. 1,5 - 2 cm vastag szőnyegre fel tud menni, persze ezt befolyásolhatja a szőnyeg szegélyének formája is. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Péter2018.09.13. 19:49:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdv.! A kérdésem az lenne, hogy hol találom \\\"Terület leválasztás, elhatárolás\\\" opciót app-ban?

Tisztelt Péter

Terület leválasztás opciót nem tud a Xiaomi, ezt ne keresse az applikációban. Ellenben a robotnak van zóna takarítás funkciója, teljes befejezés után a térképen ki lehet jelölni azt, hogy hova menjen vissza a porszívó takarítani(több zónát is ki lehet jelölni), és az adott területet hányszor járja be.

Üdvözlettel:Robotguru 

felhasználó: Zsuzsa2018.09.11. 10:34:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Nagyjából 100m2 zömében szőnyeggel fedett, max 2cm-es küszöbbel elválasztott laminált parkettás a takarítandó felület. Az egyik helységben rojtosak a szőnyegek.Milyen típust javasolna az olcsóbb kategóriákból?

Kedves Zsuzsa 

A 2 cm-es küszöb gondot jelenthet  a robotporszívónak az áthaladásban. Olcsóbb kategóriából a következőket ajánlom:

-Xiaomi Xiaowa ami rendelkezik applikációval és szőnyegérzékelő funkcióval,

-Ilife A4s

-Ilife A6

-iRobot Roomba 605, vagy 616,

-Ilife V7sPro

A felsorolt robotok random működésű porszívók, amik egy indítással maximum 50-60 négyzetmétert képesek bejárni, így ha az Ön házában a küszöbök akadályként jelentkeznek akkor megosztják a 100 négyzetmétert, és az egyes kisebb területeket külön-külön ki lehet takaríttatni a porszívóval.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Attila2018.09.10. 10:30:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm! Kérdésem, hogy mit jelent a gyártói garancia? Ki intézi az ilyen eseteket, illetve javítás esetén Magyarországon történik a szervízelés, vagy meg kell várni amíg elszállítják(, és vissza) egy külföldi szervízbe. Köszönöm: Attila

Kedves Attila! A termék szervizélése magyarországi szakszervizben történik, nem kell kiszállítani az országból. Üdvözlezttel: Robotguru
felhasználó: Foxy2018.09.09. 21:02:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedve Robotguru! 100 m2-es lakásunk kerámia és laminált padló burkolatainak takarítására szeretnék száraz-nedves robotporszívót. Néhány rövidszőrű középszőnyegünk is van. A bútorok 7,8 cm magasak, jó lenne ha ide és beférne a készülék. Küszöbeink 2 cm magasak... Háziállatunk nincs. Milyen típust ajánlanának? Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Foxy

Minden elvárásnak megfelelő robotporszívót sajnos nem tudok ajánlani, viszont némi komprumisszum megkötésével vannak választási lehetőségek.A 2 cm magas küszöböket nem biztos hogy tudják kezelni a robotok, így a 100 m2 valószínűleg nem lesz egybefüggő, hanem területekre osztódik az említett küszöbök által,és Önnek kell átrakni a porszívót más-más helységekbe. Nedves feltörléskor a robotporszívó fel fog menni a szőnyegre, célszerű a szőnyeget vagy feltekerni, vagy csak olyan helységekben elvégeztetni a nedves feltörlést ahol nincs szőnyeg.A random mozgású robotok maximum 50-60 m2 területet fednek le, viszont ha a küszöbök miatt a lakás területe meg van osztva, akkor a random porszívó is jó választás. Navon Relax de Luxe, vagy az Ilfife V7sPro robotokat tudom ajánlani, viszont ezek magassága meghaladja a 7,8 centimétert. Szisztemaitikus robotporszívóból csak egy modell van ami porszívóz és fel is mos, az a Xiaomi Roborock 2, annak a magassága 9,65 cm.

Üdvözlettel:Roborguru

felhasználó: Kürtösi Emese2018.09.08. 15:05:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm, Az Electrolux Pure i9 mekkora terület takarítására alkalmas 1 töltéssel? A kb. 70 nm egyszerre történő takarítására alkalmas? Mik az előnyei/ hátrányai az iRobot Roomba 966 összehasonlításával? Üdv. Kürtösi Emese

Kedves Emese 

Az Electrolux robotporszívó 34.16-os frissítése után egy feltöltéssel normál módban 45 négyzetmétert, ECO módban 70,8 négyzetmétert tudott kitakarítani. Ezek az adatok függnek tööbek közt a lakás bonyolultságától. Az iRobot Roomba 966-os robot egy feltöltéssel körülbelül 45 négyzetmétert tud bejárni. Mind a két robotporszívó tudja azt, hogy lemerülés után visszamegy a dokkolójára, majd teljes feltöltés után onnan folytatja, ahol abbahagyta a takarítást. Az Electrolux robotporszívóban van szőnyeg mód, arra érve intenzívebben takarít. az iRobot 966-ban ez a funkció nincs benne. Az Electrulox porszívó nagyon jó anyag és összeszerelési minőséggel rendelkezik, és ez elmodható az iRobotról is. Mind a két robot hasonló takarítási minőséggel rendelkezik. Navigáció tekintetében a Roomba a tárgyak ütközéséig takarít, ezzel szemben az Electrolux szinte semminek nem megy neki munka közben.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Edina2018.09.07. 10:35:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm! Két robotporszívó között hezitálok: Roomba 605 és iLife Vs7pro. Melyiket ajánlja? Nincs háziállatunk, napi szintű használatra szeretném járólapos, egyszintes, kb 80-90 nm-es házba. Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Edina

Kedves Edina

Ekkora alapterületű házat a kiválasztott robotok nem fognak lefedni egy indítással, a random robotporszívók egyszerre körülbelül 50 négyzetmétert tudnak bejárni. A javaslatom az, hogy osszák legalább ketté ezt a 80-90 m2-es területet, és külön-külön takaríttassák ki a robotporszívóval. Az iRobot 605 robotporszívó egy nagyon megbízható készülék, mindenféle padlótípuson, szőnyegen kitűnően takarít. Az Ilife V7sPro működés közben halkabb mint az iRobot, szárazon és nedvesen is fel tud törölni, olyan helységekben ahol nincs szőnyeg, ez a funkció remekül kihasználható.

Üdvözlettel:Robotguru 

Ablak bezárása
A termék a kosárba került!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.