0

Robotporszívó márkák

2016.10.21.
Robotporszívó márkák A legtöbb márka robotporszívója külsőre nagyon hasonlít egymásra. Olyanok, mint az autók: a tervezők egyre inkább megtalálják az ideális formát, amihez minden gyártó igazodni próbál. Akkor melyiket vegyük meg a sok hasonló termék közül?

Hogy milyen robotporszívót érdemes vásárolni? Legfontosabb tanácsunk, hogy az ismert márkák termékei közül válogass, s a névtelen gyártók olcsó termékeit kerüld el.

Egy éve engedtem a kísértésnek és vettem egy olcsó mobiltelefont Kínából. A webáruházban olvasható leírása alapján mindent tudott, amire nekem szükségem volt. Úgy gondoltam, majd bolond leszek kifizetni a magyar forgalmazók sokszorosan túlárazott termékeit, ha egyszer közvetlenül is meg tudom rendelni ugyanazt a minőséget az interneten.

Megjött, jó volt, de valahogy nem az igazi. Fapados érzésem volt a jól csengő műszaki tulajdonságlista ellenére. A kamerája például tényleg annyi megapixeles volt, mint a leírásban, csakhogy egy vacak olcsó objektív készített hozzá a képet.

Egy nevesebb gyártó nem engedi meg magának, hogy silány alkatrészeket építsen be. A robotporszívó ráadásul nagyon is kényes termék. Két készülék látszatra lehet ugyanolyan is – de míg az egyiknek infraszenzort rejt a burkolata, a másikban csak a kopogós műanyagot találjuk ugyanott.

Au egymáshoz egyre jobban hasonlító minőségi termékek között viszont már egyre kisebb a különbség. Az iRobot Roomba, LG, Samsung robotporszívók között legtöbbször a személyes ízlés dönt: a vevő azt viszi el, amelyik megtetszik neki. A műszaki paraméterek, a készülékek tudása nagyon is hasonló. Egészen biztos, hogy egy-két éven belül már a kisebb gyártók névtelen termékei is korrekt minőséget képviselnek majd, de most még azt javasoljuk, hogy válassz inkább az ismertek közül.

 

iRobot Roomba

Az iRobot Roomba az úttörő, megkerülhetetlen, ha robotporszívóról beszélünk. Ők voltak az úttörők, akik egyáltalán fejükbe vették, hogy a robotikában elért tudományos eredményeket  ne az űrkutatásban vagy más, hasonló területen kamatoztassák, hanem gyártsanak háztartási gépeket. Az első, már Roomba névre keresztelt robotporszívót 2002-ben mutatták be.

Az iRobot az úttörő szerepet ma is őrzi. A legújabb fejlesztések, új találmányok, új funkciók szinte mind a Roomba robotporszívókban jelennek meg először. A legújabb, 8-as és 9-es sorozatát (élen a csúcsmodell Roomba 980 robotporszívóval) főleg azoknak ajánljuk, akiknek nem csak a takarítógépre van szükségük, hanem éppen úgy igénylik az élen járó technikai megoldásokat is. A Roomba ugyanakkor azoknak is kedvez, akik az ezerszer kipróbált, megbízható készüléket keresik: a 6-os sorozat darabjai, a Roomba 605, Roomba 616 talán a legnagyobb példányban eladott robotporszívók.

 

LG robotporszívó

A piros LG robotporszívó megnyerő látványAz amerikai iRobot mellett az elmúlt 10 évben felnőtt egy koreai vonal is a robotporszívók gyártásában. A Samsung, az LG és más márkák is kezdetben csak ázsiai országokban terjedtek, de pár éve a világpiacot is meghódították.

Dél-Koreában az LG volt az első cég, mely robotporszívót készített. Valamennyi LG robotporszívó közös jellemzője a lekerekített sarkú négyzetes forma és a gép tetején elhelyezkedő kamera. A négyzetes kialakítás mellé a szokásosnál hosszabb keféket is kapnak. Ennek köszönhető, hogy más modelleknél sokkal eredményesebb a sarkokban és szegélyek melletti takarításban. Az LG robotporszívó felismerhető a tetején elhelyezkedő kameráról is. A robotporszívó a kameraképek alapján tájékozódik, így nem bolyong a lakásban. A képek alapján megjegyzi a bejárt útvonalakat, így néhány takarítás után jelentősen le tudja rövidíteni a mozgását, optimalizálja az útját. Ezzel csökken a takarítási idő és ritkábban is kell tölteni a robotot.

 

Samsung robotporszívó

a Samsung robotporszívó formavilága jellegzetesA Samsung robotporszívót leginkább jellegzetes formavilágáról lehet felismerni. Egy Samsung robotporszívó éppen olyan, mint egy Samsung telefon: lekerekített, puha, sehol egy éles felület, minden egyes alkatrésze védett az ütközésektől, sérülésektől.

A Samsung robotporszívók másik fő jellemzője a rendkívül nagy tudású elektronika. Azt az akadályt, amin más robot erőből átgázol, a Samsung megpróbálja elemezni és megérteni. A kamerás helyzetmeghatározásnak köszönhetően például, ha takarítás közben megfogjuk és átvisszük a szoba másik sarkába, akkor visszamegy és ugyanitt folytatja a munkáját. Ez nem véletlen, emlékszik arra, hogy merre járt korábban.

A Samsung legtöbb modelljének értéke a többi robotporszívóhoz képest meglévő extra tudás. Ilyen például a Samsung SR20 robotporszívó megjelenése óta elérhető Point Cleaning technológia. Ezzel a robot arra képes, hogy távirányítóval, egy fényforrással ki tudjuk jelölni számára a takarítás helyét. Mire jó ez? Ha koszos a padló egy helyen, csak oda kell irányítani a fényt és robot máris indul és azt a helyet takarítja fel. Nem kell megvárni, mire a normál takarítás során odaérkezik.

Összességében Samsung robotporszívót annak érdemes választania, akinek fontosak a jól megtervezett, elegáns technológiai megoldások és a hosszú távon is megbízható működés.

 

Neato robotporszívó

Az amerikai Neato Robotics a robotporszívó-gyártók egyik legsikeresebb cége. Ez a vállalat már eleve a robotporszívókra szakosodott: semmi mást nem gyártanak, mint robotporszívókat, méghozzá nagyon is jókat. Mottójuk, hogy időt adjanak az embereknek – olyan készülékeket akarnak létrehozni, melyek hatékonyan és okosan váltják fel az emberek munkáját.

A Neato fő jellegzetessége az egyedi formája. Ez a robotporszívó nem kerek és nem szögletes, hanem elöl egyenes, hátul meg kerek, D betűre emlékeztető formájú. A bútorok közti navigálás, fordulás, sarkokban és szegélyek mentén történő takarítás közben ez a forma kifejezetten előnyösnek tűnik.

A Neato egyediségét még az adja, hogy nem véletlenszerűen járja be fel a helyiséget, hanem egyenes vonalak mentén halad a szobában. Feltérképezi a takarítandó területet és előre megtervezi a legoptimálisabb útvonalakat. Ha akadállyal találkozik, azt kikerüli és visszatér az eredeti útvonalra. Ez a lézeres navigáció a Neato robotporszívó egyik nagy dobása.

A Neato emellett egy jellegzetes technológiai cég. Nem úgy jutottak el a robotporszívó gyártásáig, hogy kezdték az ősi porszívókkal és egyre jobbakat készítettek, hanem innen indultak. Ez nagyon fontos, mert sokkal nagyobb könnyedséggel bánnak a technológia adta lehetőségekkel. A Neato robotporszívók tele vannak okos elemekkel. A robotporszívó kapcsolatot teremt a telefonnal, egy appon keresztül irányítható, intereten keresztül bekapcsolható. A Neato Botvac Connected számára ez nem akadály. Ez volt az első, okostelefonos applikációval működő robotporszívó 2015 őszén.

Egy Neato robotporszívó azok számára a legjobb választás, akik a fejlett technológiát tartják igazán fontosnak. Egy Neato telefonhoz, okos órához kapcsolódik – tökéletes eszköz az automatizált technikai megoldások korai alkalmazói számára.

 

Ha úgy érzed, hogy a robotporszívó figyelmesebb lehet Nálad, nézz szét az okos eszközök között.


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.