0

Robotporszívó használati tippek – pakolj el az útból!

2016.06.06.
Robotporszívó használati tippek  – pakolj el az útból! Ahhoz, hogy a frissen vásárolt robotporszívó tökéletesen működjön a lakásban, muszáj megteremtened számára az ideális környezetet. A legfontosabb: pakolj el végre!

Hacsak nem olyan lakásban laksz, melyet kizárólag az ingatlan-katalógusok számára rendeztek be, akkor valószínű, hogy nálad is számtalan holmi található közvetlenül a padlón. Nem azért, mert rendeletlen lennél. Ez nem rendetlenség, nem arról van szó, hogy szétdobálod a dolgaidat. Egyszerűen megszoktuk, hogy a különböző tárolókat és egyéb tárgyakat a padlóra helyezzük, s ha van elég tér, akkor nem is a falak mellé igazítjuk. A szemünknek is jobban tetszik, ha egy álló lámpa, egy ülőke, egy kis asztalka nem a fal mellé feszítve áll, hanem attól kicsit távolabb, engedve kibontakozni a teret. Nos, ez az, ami szinte teljesen lenullázza a robotporszívó teljesítményét! Főleg akkor, ha a tárgyak és a fal között csak kicsi helyet hagytál. Ha csak 10-20 centiméterre vannak a dolgaid a faltól, akkor ez a távolság már elég nagy ahhoz, hogy a padló ott is jelentősen porosodjon, viszont ahhoz túl kicsi, hogy a porszívó robot beférjen és feltakarítson.

Tippünk, hogy próbálj meg körülnézni a szobában a robotporszívó szemével (vagy inkább érzékelőivel)! Fogj egy mérőszalagot és akár járd is végig a helyeket, sarkokat, kisbútorokat. Hova nem fog beférni a robot? Ki tudja-e kerülni a faltól 15 cm-re helyezett állólámpát? Vagy a falhoz közel állított kisszéket? Be tud-e bújni a lábai közé?

Ha nagyjából elpakoltál az útból és a robot a legtöbb helyre befér, akkor a feladat első felét teljesítetted. A porszívó robot már tud dolgozni. Most már csak arra kell törekedni, hogy a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban dolgozzon.


Minél bonyolultabb útvonalakat kell a robotporszívónak a takarításhoz bejárnia, annál kevésbé lesz hatékony a munkája. Elképzelhető, hogy kimaradnak egyes területek. Vagy túl sokat foglalkozik egyes helyek takarításával, s nem jut elég idő másra. Ha beállítod, hogy naponta két órát dolgozzon, akkor nem lenne jó, ha a két óra alatt csak egy sarkot takarítana ki, igaz? 

Próbáld meg a lehető legjobban akadálymentesíteni a robot lehetséges útvonalait. Lehet, hogy elfér a szék lábai között, de nem egyszerűbb a dolga, ha a széket felteszed az asztalra (délelőtt, amikor senkit sem zavar otthon)? Szekrénybe rakod a papucsokat, feldobod a kanapéra a földön heverő ülőpárnát, vagy babzsákfotelt. Elpakolsz, mint amikor te magad kezdesz takarítani. Hidd el, megéri. Minél nagyobb területet szabadítasz fel, annál gyorsabb és pontosabb lesz a robotporszívó munkája.

Nem mellesleg rengeteg energiát is megtakarítasz ezzel a módszerrel. Minél rövidebb ideig dolgozik a robot, annál kevesebb elektromos áramot fog elhasználni, s napi használat mellett ez sem mindegy. Érdemes tehát arra törekedni, hogy a takarítandó felületen minél kevesebb akadály jelenjen meg a robot előtt, hogy a lehető legsimábban végezhesse el a munkáját.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.