0

Robotporszívó és a padlószőnyeg

2016.06.05.
Robotporszívó és a padlószőnyeg A házgyári lakások régi átka Magyarországon a padlószőnyeg használata. A közvetlenül a mállékony betonra ragasztott, sokszor rossz minőségű gyári padlószőnyegek egy egész generációnyi kisgyermek allergiájának kialakulásáért tehetők részben felelőssé. Talán e rossz emlék miatt is, a padlószőnyeg szinte kiment a divatból, korszerű lakásban szinte a jó illemmel ütközik a használata. Lehet, hogy a robotporszívó rehabilitálja a padlószőnyeget is?

Mi a padlószőnyeggel a baj? Leginkább az, hogy nehezen takarítható. Egy sima szőnyeget felemelünk, ki tudunk alatta is porszívózni. Vagy ha úgy tetszik, kicipeljük a szőnyeget a szabadba és alaposan kiporoljuk a régi módszerekkel. A padlószőnyeg viszont nem mozdítható.

A régi, rossz emlékű, házgyári padlószőnyegek fő baja az alattuk fekvő betonréteg volt. A beton önmagában nem egy stabil anyag, egy idő után szinte elporlad. Pontosan ez történt a szőnyegek alatti betonnal is: romlani, porladni kezdtek, s a felszabaduló cementpor minden lépésnél átszivárgott a szőnyeg pórusain. Ezeket a lakásokat lehetetlen volt takarítani, a betonpor a szőnyeg alól folyamatos utánpótlást kapott.

Ha viszont a szőnyeg alá nem közvetlenül beton kerül, hanem más, nem porladó, szilárd burkolat, akkor nincs alulról érkező por-utánpótlás, nem okoz felesleges kárt a padlószőnyeg. Tehát ez a probléma kilőve.


A padlószőnyeg használatának a másik problémája, hogy nehéz takarítani. A szőnyeg szívja magába a port mindenütt. A bútorok lába alatt is, a nehezen hozzáférhető sarkokban is. Olyan helyeken is porosodik, ahová porszívóval nem férünk be. Meg ahol nem is takarítunk, mert ugyan ki lenne az, aki hetente kétszer-háromszor bemászik a szekrény alá, hogy az utolsó porszemet is feltakarítsa onnan? A padlószőnyeg eddig azért nem volt igazán jó megoldás, mert nem tudtuk azt a rendszeres takarítást biztosítani, amit ez a burkolat igazán igényelne.

És itt jön képbe a robotporszívó. A porszívó robot használatával félretehetjük azt a kérdést, hogy mikor, hány naponként takarítunk, mikor jut rá elég idő. Bármikor, bármennyi. Ha kell a robotporszívó naponta elindul és feltakarítja a szőnyeget.

A robotporszívó számára a padlószőnyeg az ideális terep a munkához! Ahol nincsenek váltakozó anyagú felületek, nem kell a kisebb-nagyobb szőnyegek szélén billegni. A teljes takarítandó felület egységes, azonos bánásmódot igényel.

A porszívó robot szükség szerint akár naponta kitakarítja a padlószőnyeget a szobákban, nappaliban. A rendszeres és rendkívül gyakori takarításnak köszönhetően a padlószőnyegben nem tud összegyűlni a por. Robotporszívó használatával nem kell attól tartani, hogy porallergiások számára a padlószőnyeges lakás veszélyforrás lenne, vagy valami kellemetlenséget okozna. Viszont élvezhetjük az előnyeit: a helyiségben a minden területre kiterjedő, egységesen kellemes meleg burkolatot.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.