0

Robotporszívó az irodában

2016.07.04.
Robotporszívó az irodában Mindig is háztartási gépként jelent meg szemeink előtt a robotporszívó, de valljuk be, hol lehetne nagyobb hasznát venni, mint egy örökké zsúfolt és poros irodában?

Miért is lehet jobb választás egy robotporszívó az irodában, mint a szorgalmasan dolgozó takarító néni? Elég sok érvünk van mellette, vegyük csak sorra őket!

Takarítóhiány. Aki keresett már takarítónőt, tudja jól, mennyire nehéz ügy jó munkaerőt találni. Ezt a szakmát sem kerülte ám el a kivándorlás! Aki egy kicsit is beszél valami idegen nyelven, már rég rájött, hogy a takarítás egy osztrák szállodában sem nehezebb munka, mint Budapesten, csak háromszor annyit fizetnek érte. Takarítónőből tehát eleve kevés van.

Munkaszervezés. Ha mégis sikerül felvenni egy jó takarítónőt, nem az lenne a cél, hogy a lehető leghasznosabban töltse el a munkaidejét? Ha más megoldásra is van lehetőség, akkor elég butaság lenne a takarítónőt olyan feladatok elvégzésével terhelni, melyeket egy gép is el tud végezni helyette. Porszívózás helyett inkább mossa le a virágok leveleit, vagy portalanítsa az irattári polcokat. Olyan munkát végezzen, amit nem lehet gépesíteni.


Folyamatosság. Az irodai takarítónők jellemzően munkaidő után dolgoznak, este 6 óra körül porszívóznak és felmosnak a folyosókon. Reggel szép tisztaság várja az érkező munkatársakat, de ez a rend nem tart sokáig. A jövés-menés felveri a port, az érkező emberek hozzák magukkal az utca piszkát. Mire elkezdődik a munkaidő, netán befutnak az első vendégek, ügyfelek, addigra már jó eséllyel poros minden. A takarítónő pedig lehet, hogy nem dolgozik egész nap, csak a munkaidő végére érkezik meg. Egy porszívó robot ezen nagyon sokat tud segíteni. Napközben többször is munkába állítható, így folyamatosan pormentes környezetet tud biztosítani. Ettől nemcsak tisztább lesz az iroda képe, de egészségesebb is lesz a helyiségek levegője. A cipőkkel behordott port nem engedjük a levegőben szállni, hanem a lehető leggyorsabban összeszedi a robotporszívó. A dolgozók pedig kevesebb port szívnak be munkavégzés közben.


A költségek. Egy robotporszívó ára egy takarító egy havi bére. Kezeld úgy, hogy az első hónapban felvettél egy extra takarítónőt. A második hónaptól viszont már szinte ingyen dolgozik. Míg az emberi takarítónál folyamatos bérköltséggel, járulékokkal, étkezési hozzájárulással, munkába járás támogatásával, munkaruhával, takarítóeszközökkel kell számolnod, addig a porszívó robot leginkább csak egy kis plusz energiaköltséggel terheli meg a céges kasszát. Az meg költségként elszámolható. Karbantartási igénye minimális, kezelését a kezdeti beállítások után a takarítónő el tudja látni.

Nem veszélyezteti az emberi munkahelyeket! A robotporszívó és a többi háztartási robot térnyerésében sokan azt látják, hogy a gépek átveszik az uralmat, elveszik az emberek munkáját. Ez nem igaz. A porszívó robot nem teszi feleslegessé a takarítónőt az irodában. Segíti a munkáját, s felszabadítja a gépies, döntést és gondolkodást nem igénylő feladatok egy része alól. Közben pedig segít megoldani az égető munkaerő-hiányt. Kevesebb takarító kell az alapfeladatokra, de ez nem azt jelenti, hogy el lehet bocsátani őket. Az emberi munka drága, becsüljük is meg. Adjunk az alkalmazásunkban álló embereknek inkább olyan feladatokat, melyet bonyolultságuk miatt a gépek nem tudnak elvégezni.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.