0

Robotporszívó akár négy év teljes garanciával

2017.01.13.
Robotporszívó akár négy év teljes garanciával
Ha robotporszívót vásárolsz, a két éves gyártói garancián túl a Robotguru ajándékaként a harmadik évben, csekély saját hozzájárulásoddal pedig a negyedik évben is teljes biztonságban használhatod a robotporszívódat. Ne habozz belevágni!

Amitől mindannyian félünk, de van, hogy bekövetkezik!

Megvásárolsz egy robotporszívót, kifizeted érte a 100-200 ezer forintot. Hazaviszed, s elbűvölve nézed, milyen tökéletesen végzi a munkáját. Soha semmi gondod nincs vele, megbízhatóan működik hónapokon keresztül. (Amennyiben karbantartod a robotod: A robotporszívó karbantartása)

Az első hiba talán egy éves kor körül jön elő. Számodra megnyugtató, hogy a robotporszívód még garanciális, s nem neked kell kifizetned a drága javítást. Aztán lejár a garancia és beüt a mennykő: a robotporszívó elromlik.  

Felemlegeted Murphy törvényét, átkozod a műszaki cikkek tervezett elavulását, szidod a multikat, biztosan úgy programozzák be a készülékeket, hogy a drágább javítások már a garanciaidőn túlra essenek, de mind hiába. A robotporszívó elromlott, s a magas minőségű műszaki cikk javítása sem tartozik a filléres kategóriába. Legszívesebben már kidobnád az egészet, ezerszer megbántad, hogy belevágtál a vásárlásba, igaz?

A robotporszívó is elromlik


Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy leírjuk: senki sem garantálhatja neked, hogy a robotporszívód nem fog valamikor elromlani. Minden műszaki cikk meg tud hibásodni, melynek kopó, forgó, mozgó alkatrészei vannak. Van ilyen a robotporszívóban?

Van bizony, ráadásul pornak, piszoknak kitett területen, cseppet sem kímélő használati móddal. Aztán ott az elektronika. Amiben számítógép dolgozik, az nagyon valószínű, hogy valamikor, egyszer majd el is romlik. Lehet, hogy megúszod, de ha informatikai berendezést vásárolsz, akkor a hiba lehetőségével bizony számolnod kell.

Tény, hogy a robotporszívók javítása nem a legolcsóbb szolgáltatás. Ne a porszívójavításhoz mérd, sokkal inkább a számítógépek szervizelésének költségeivel vesd össze. Bár a leginkább sérülékeny területen a mozgó alkatrészek működnek, mégsem ezek hibásodnak meg gyakrabban.

A legvalószínűbb valamilyen számítástechnikai hiba lesz, amit egy porszívószerelő nem fog a sufniban megjavítani.  

 A garancia teszi biztonságossá a vásárlást

Nem véletlen, hogy műszaki cikket nem szabad garancia vállalása nélkül eladni. A garanciának két üzenete van: a gyártó ezzel igyekszik csökkenteni a vásárlással járó kockázatodat, s ezzel üzeni, hogy jó a terméke, garanciát mer vállalni arra, hogy nem fog elromlani.

Egy vásárlás mindig kockázatos. Kiadod a pénzed, s nem tudod, mit kapsz érte. Megértjük a félelmedet. A gyártók ezért a garanciával igyekeznek levenni a válladról ezt a terhet. Azt üzenik, hogy ne aggódj, ha hibás is lesz a megvásárolt termék, egy évig, vagy két évig nem a te költséged lesz ennek a hibának a kijavítása. Nincs kockázatod, nem kell a vételár mellett még a várható javítási költségeket is számításba venni a vásárlásról szóló döntéshez.

Nagy értékű műszaki cikk megvásárlásakor a garancia soha nem elhanyagolható szempont. Ha a gyártó bízik a termékében, akkor hosszabb garanciát ad. Egyébként is: minél nagyobb értékű a termék, annál hosszabb garancia az elvárás. Egy hajszárítónál megelégszünk az egy évvel, egy autó estén már 3 év teljes körű garancia alatt nem állunk szóba a kereskedővel.

 Robotporszívó – alapból két év garancia

Egy robotporszívó nem tucattermék. A világ legjobb gyártóinak alapos, komoly fejlesztést igénylő munkája kell ahhoz, hogy egy Roomba a dokkolójáról legördüljön. Ennek ellenére a robotporszívó esetében is előfordul, hogy lefagy, nem működik, látszólag megbolondul a programja és össze-vissza dolgozik. E hibák hátterében gyakran egy hibás szenzor, vagy egy megsérült alkatrész áll, amit hipp-hopp cserélni lehet.

A gyártók többsége két év garanciát vállal a robotporszívóra. Két évig biztos lehetsz benne, hogy hiba miatt nem kell a készülékre többet költened. A karbantartás, a kopó alkatrészek, kefék cseréje persze más dolog, az nem tartozik bele a garanciába.

A Robotguru még jobban bízik a robotporszívókban

És most jön a lényeg: a Robotgurunál annyira bízunk az általunk forgalmazott robotporszívókban, hogy saját költségünkön meghosszabbítjuk neked ezt a garanciát. Rádobunk még egy évet. Ez a plusz egy év ajándék GuruGari, amit egy külön biztosítás megkötésével adunk a robotporszívódhoz. Ehhez neked semmivel nem kell hozzájárulnod, ez a mi ajándékunk a számodra. Megveszed a robotporszívót, s nem két évig, hanem 3 évig teljes biztonságban tudhatod a robotodat.

Van tovább is, mondjam még?

Egy minimális összeggel te is hozzájárulhatsz még a saját biztonságodhoz. Külön garanciát, plusz egy év Extra GuruGarit vásárolhatsz magadnak a negyedik évre egy egészen minimális összegért.

Mit jelent ez így összeadva? Ha vásárolsz egy robotporszívót, négy teljes évre biztonságban tudhatod a befektetésedet. Javítási költségekkel négy évig nem kell számolnod. Négy év után pedig úgyis kicseréled a robotporszívódat, ha meglátod majd az akkori modelleket, melyeknek ma még elképzelni sem tudjuk a tudását.

Ma erről akartunk írni neked, ez a legfontosabb üzenetünk. Ha robotporszívót vásárolsz, a két éves gyártói garancián túl a Robotguru ajándékaként a harmadik évben, csekély saját hozzájárulásoddal pedig a negyedik évben is teljes biztonságban használhatod a robotporszívódat. Ne habozz belevágni!


Ez a teszt megmutatja, hogy melyik robotporszívó illik hozzád...

 
Kapcsolódó bejegyzések

Guru Gari Kiterjesztett Garancia

A garancia kiterjesztésének kezdete a gyártói garancia leteltét követő nap 0 órája.
Biztosítási esemény a gyártói garancia letelte után a biztosított termékben jelentkező belső meghibásodás, mely miatt a biztosított termék a rendeltetésszerű használatra alkalmatlanná válik.


A robotporszívó karbantartása

Ha szeretnéd, hogy robotporszívód éveken át megbízhatóan működjön, ne feledkezz meg a néha szükséges karbantartásokról és felújításról. A robotporszívó éveken át is megbízhatóan működik, de egyes alkatrészeit időről-időre cserélni kell.

Melyik akkumulátorral jobb a robotporszívó?

Robotporszívók műszaki adatlapjait tanulmányozva leggyakrabban háromféle akkumulátor-típussal találkozunk: ma már legritkább a nikkel-kadmiumos (Ni-Cd), gyakori a lítiumionos és a nikkel-metál-hibrid típusú akkumulátor is.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.