0

Robotporszívó – a legjobb módszer, hogy kamasz gyermekedet is bevond a takarításba

2016.10.19.
Robotporszívó – a legjobb módszer, hogy kamasz gyermekedet is bevond a takarításba Fogalmad sincs, hogyan vedd rá a kamasz gyermekedet arra, hogy segítsen a takarításban? A robotporszívó lesz a jó megoldás, hogy a kamasz is újra élvezettel segítsen a házi munkában.

Egyszerűen nem érted, mi történhetett? Hova lett a segítőkész kicsi gyermeked? Amikor még kicsi volt, a porszívó volt a mindene. Kivenni alig tudtad a kezéből, ott járt a nyomodban, hogy ő majd segít, és különben is elég nagy ahhoz, hogy önállóan is takaríthasson. Most meg? Hetekig könyöröghetsz neki, mire nagy kegyesen hajlandó kitakarítani a szobáját, de abban sincs sok köszönet. Van egy biztos módszer, hogy mivel változtass ezen – vegyél egy robotporszívót!

Biztos vagyok benne, hogy a Roomba robotporszívó népszerűsítéséért majdnem annyit tett a Breaking Bad című filmsorozat egy rövid jelenete, mint néhány sok milliós televíziós hirdetési kampány. A szétdrogozott fejű Jesse nappalijában ide-oda cikázó robotporszívó képére a kultikus sorozat nézőinek milliói kapták fel a fejüket: ez meg mi az ördög?

Azzal, hogy a Roomba bekerült az évtized egyik legnagyobb nézettségű tévésorozatába, egyúttal bekerült milliók köztudatába is. A filmsorozatnak köszönhetően a robotporszívó  menő dolog lett. És a takarítás is menő, ha ilyen eszközzel történik.


A robotporszívó egyik nagy erőssége, hogy képes felkelteni az érdeklődést az olyan nagyon unalmas dolgok iránt is, mint a lakástakarítás. A kisgyerek vajon miért porszívózik még olyan élvezettel? Mert kezébe kapott egy érdekes eszközt, ami a felnőtteknek csak egy unalmas takarítógép, számára viszont felfedezést, izgalmat, új kalandot jelent. Ugyanezeket az érzelmeket egy felnőtt is megéli, amikor először robotporszívót vesz a kezébe. Játszhat – szabadon használhat egy olyan eszközt, ami újdonságot, érdekességet, felfedezésre váró izgalmakat jelent. Közben pedig leplezheti is gyermeki kíváncsiságát azzal a boldog tudattal, hogy ő tulajdonképpen most nem játszik az új kütyüvel, hanem a szobáját takarítja.

A lényeg az, hogy ha szeretnéd rávenni kamasz gyermekedet a takarításra, akkor adj a kezébe egy robotporszívót. Élvezettel fogja próbálgatni az új funkciókat. Lelkesen fogja neked mesélni, hogy mi tud a gép, melyik programja milyen mozgásokat végez, hogyan tájékozódik, mire képesek a szenzorai, vagy hogyan megy szobáról-szobára a porszívó robot. Nézd el neki, hogy közben lesajnáló pillantásokkal érezteti veled, hogy ez már nem a te világod, te maradj csak a régi eszközöknél. Ne vedd zokon – csak el ne hidd, hogy igaza van!

 

Ha úgy érzed, hogy a robotporszívó figyelmesebb lehet Nálad, nézz szét az okos eszközök között.


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.