0

Robotfűnyírók – Valóban Neked valók?

2018.08.28.
Robotfűnyírók – Valóban Neked valók? A robotfűnyírók nem új eszközök, már több mint 30 éve elérhetőek. Miután a feltalálták a mikroprocesszort, és a készülékek elektronikája jóval kisebb lett, rengeteg háztartási munkát segítő gép jelent meg, köztük a robotfűnyíró is.

Hogyan működnek a robotfűnyírók?

A robotfűnyírók működéséhez általában egy kisfeszültségű vezetéket kell telepíteni az a gyepterület határolására. Ez a vezeték egyfajta "parancsnok", ami megmutatja a robotnak, hogy merre mehet és merre nem. Amikor elfogy az energiája, a robotfűnyíró visszatér a dokkoló állomására, hogy újra feltöltekezzen. 

Mi a helyzet az árral?

Nem kertelünk, egy robotfűnyíró nem túl olcsó, de hosszútávú befektetés. Nálunk a legolcsóbb modell, a WOLF-Garten LOOPO S150 robotfűnyíró 177 000 Ft, a legdrágább, a Husqvarna Automower 450x robotfűnyíró pedig akciósan 1 099 000 Ft. Természetesen ezek szélsőséges példák, mert a két robotfűnyíró kapacitása és tudása jelentősen eltér egymástól. 

Attól függően, hogy az fűterület mekkora, a robotfűnyíró telepítése egy vagy több  ember egész napos munkáját jelentheti.

Melyik robotfűnyírót kell választanod?

Azt, hogy mely modell a legmegfelelőbb neked, a gyep mérete és a kerta dottságai határozzák meg. Minél nagyobb a kerted, annál nagyobb teljesítményű robotfűnyíró tudja kezelni a folyamatosan növő fűvet.

Amikor robotfűnyírót keresel, nézd meg több gyártó modelljét is, és hasonlítsd össze az adataikat, valamint a tulajdonságaikat. Gondold meg alaposan a választásod, hiszen csak így lehetsz biztos abban, hogy az adott robot megfelel az igényeidnek.

A robotfűnyírókat jobban szereti a gyepem?
 
A fű gyakori nyírása és az apró kaszálék újrahasznosítása előnyös a gyep számára. A legtöbb modell esetében digitálisan vagy manuálisan a fűmagasságot is be tudod állítani. Egy biztos, jelenleg a robotfűnyíró a leghatékonyabb és legkényelmesebb módszer a fűnyíráshoz. Neked díszíti már a kerted?

Segíthetünk választani robotfűnyíróink közül? Írj nekünk, és szakértőnk válaszol!

 
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.