0

Reptéri LG robotporszívó – a nagyok játékszere

2017.01.06.
Reptéri LG robotporszívó – a nagyok játékszere
Egy percig se gondoljuk azt, hogy egy robotporszívó csak a háztartási méretű takarításokkal tud mit kezdeni. Az LG már a nagyok játéktere felé tekintget: a most bemutatott legújabb fejlesztéseik egyike egy repülőtéri takarítórobot, mely a csempétől a szőnyegekig minden felületen képes alaposan kitakarítani.

Korábban már írtunk róla, hogy az LG a Los Angelesben most megnyílt technológiai expó idejére időzítette legújabb termékeinek a bemutatóját. Nem fukarkodtak az újdonságokkal: nem egy-egy meglévő eszköz új verzióját vitték a CES 2017-re, hanem valódi innovációkat, a háztartási – és most már ipari felhasználású – robotok egészen új területeken mozgó példányait mutatták be a közönségnek.

Hub Robot


Két napja az internet tele van a Hub Robot képeivel. Ez az okos kis eszköz egy háztartási kommunikációs robot – hm, a valódi R2D2 előképe? A Hub Robot még nem gurul, hanem egy helyben áll és hajlong, forog annak az embernek az irányába, aki éppen beszél hozzá. A Hub Robot a lakás gépészetét irányítja: hangutasításokra hallgatva bekapcsolja a légkondit, beállítja a ruhaszárító-gépet, zenét kapcsol, ébreszt, visszamondja a beállított emlékeztetőket és friss időjárási adatokkal szolgál. És kommunikál. Például nevükön köszönti a családtagokat  - ebben kamerái és arcfelismerő szoftvere segítik. Kommunikál az arcával is, mert Hub Robotnak van arca, méghozzá több is: mindig az aktuális közlésnek megfelelő érzelmi állapotú arc jelenik meg a kijelzőjén.

Repülőtéri idegenvezető

A másik bemutatott LG újdonság egy gépi idegenvezető, melyet főleg repülőtereken lehet jól használni. Azért főleg itt, mert a repülőterek hatalmas terei emberek tömegei számára jelentenek valóságos útvesztőt. Sokat kell gyalogolni a megfelelő kapuhoz és könnyű eltévedni – a tévedésnek pedig elég elkeserítő következményei vannak (lekéssük a gépet). És hatalmas a tömeg, azaz a lehetséges felhasználó.

A reptéri robot tehát azt csinálja, amit az ember egy szolgálatkész alkalmazottól elvárna, de soha nem talál ilyen alkalmazottat. Információt ad a gépekről, indulásokról, útba igazít, elkísér és megmutatja a megfelelő kaput és nem enged eltévedni. Odatartod a jegyed, beszkenneli és az alapján megmutatja, merre kell menned, s el is kísér szükség esetén. A hírek szerint magyarul még nem tud, angolul, japánul, kínaiul és koreaiul kommunikál. Nem véletlen, a szöuli repülőtéren lesz az első éles bevetése.

Repülőtéri robotporszívó

Várható volt, hogy a robot takarítógépek fejlesztése nem áll meg a nappali ajtajában. A nagyüzemi robotporszívót szintén repülőterek takarítására fejlesztette ki az LG. Ez a gép valójában ugyanazt csinálja, mint a hasonló kis takarítókocsikon ülő alkalmazottak, akik egy kis járgánnyal járnak körbe-körbe, miközben felsöprik és felmossák az áruházak vagy más csarnokok padlóját. Egy a nagy különbség: a reptéri robot mindezt automatikusan, emberi beavatkozás nélkül végzi. A leírások szerint a reptéri takarítórobot megkapott minden szükséges szenzort ahhoz, hogy egy zsúfolt repülőtéren is az utasok bántalmazása nélkül és megfelelően navigálva végezhesse a munkáját.   

LG fűnyíró robot

Képet nem találtunk róla, de a hírek szerint az LG megjelent a robotfűnyírók piacán is, az új típust szintén kiállították a CES bemutatótermében. A robotfűnyíró érdekessége főleg az lesz, hogy minden olyan navigációs eszközt megkapott, melyeket az LG a robotporszívókba épített. A fűnyírójuk így valószínűleg sokkal jobban fog tájékozódni más típusoknál, s rendkívül eredményes munkavégzés várható tőle.

A te otthonodba vajon melyik robotporszívó illik igazán? Töltsd ki a robotválasztó tesztet és találd meg a számodra legjobban megfelelő robotporszívót!


A robotporszívó legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.