0

Az ősporszívótól a robotokig – kis porszívózás történet

2012.10.31.
Az ősporszívótól a robotokig – kis porszívózás történet Tudtad azt, hogy a mai porszívók őse egy igazi kolosszus volt?

Egy Hubert Cecil Booth nevezetű angol fickó egyik este a barátaival beszélgetett. Azt ecsetelte neki egy vendéglőben, hogy sokkal hatékonyabban is el lehet tüntetni a port, mint ahogy akkoriban a háziasszonyok tették.Ugyanis annak idején az volt a szokás, hogy lefújták a port a tárgyakról, ami aztán felkavarodott, és újra leülepedett. Ötletét úgy szemléltette, hogy fogott egy zsebkendőt, és a vendéglő asztalára fektette. Majd fölé hajolt, és a zsebkendőn át erőteljesen felszívta a port az asztalról.Az eredmény egy tiszta folt az asztalon, egy koszos zsebkendő, és egy erős köhögési roham lett. Ám mégis lenyűgöző és látványos végkifejlet volt.

Booth 1901-ben megalkotta az első porszívót, ami akkora volt, hogy csak lovakkal tudták szállítani, és 240 méter hosszú tömlővel rendelkezett. A hosszú tömlő oka egyszerű volt: a házak minden zugába el kellett érnie. Hisz a porszívó szolgáltatást annak idején csak a gazdagok engedhették meg maguknak, ők meg nagy házakban laktak – a porszívót viszont képtelenség lett volna bevinni a házakba.

A szolgáltatás igazi látványosságnak számított, ezért idővel Booth átlátszó tömlővel látta el szerzeményét, hogy a megrendelői csodálkozva szemlélhessék az ősporszívót működés közben.

HOVÁ FEJLŐDÖTT A VILÁG AZÓTA?!

Ma már ott tartunk, hogy komplex takarítógépekkel takaríthatnak a modern háziasszonyok, és olyan tisztaságot teremthetnek, hogy a padlóról enni is lehet akár.

DE A LEGMODERNEBB ESZKÖZ MÁR RÉG NEM A KÉZZEL VÉGZETT PORSZÍVÓZÁS!
Az igazán igényes, modern és időhiányban szenvedő háziasszonyok könnyedén kiválhatják a porszívósással töltött időt, és helyette fontosabb dolgokkal foglalkozhatnak. pihenés, család, munka stb. Hiszen elérkezett a robotok ideje, így ma már akár előre meghatározott időben, amikor a legideálisabb, kényelmes körülmények között varázsolhatja tisztává bárki az otthona padlóját – automatikusan.

Az iRobot  2002-ben megalkotta az első porszívó robotot, amelyet Roomba-nak neveztek el.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.