0

Összeszedi-e a macskaalmot is a robotporszívó?

2016.10.12.
Összeszedi-e a macskaalmot is a robotporszívó? Egy robotporszívó fontos tulajdonságai között sorolják fel a termékleírásban, ha a készülék a macskaszőr és kutyaszőr eltávolítására is ajánlott. De mi a helyzet a szétguruló szemcsékből álló macskaalommal? A macskaalom feltakarítására vajon mennyire alkalmas a robotporszívó?
Ahol a lakásban cica van, ott bizony nem nélkülözhető a macskaalom sem. A macskaalom jó megoldás a cicák szobatisztaságra nevelésében, de használata azért nem probléma nélküli. Használat során a macskák elég intenzíven kaparják az almot. Ha az alomtálca fedél nélküli, akkor a kaparás során elég komoly mennyiséget is kiszórnak a padlóra. De akkor sem ússzuk meg az alom kiszóródását, ha az alomtálca a korszerű, fedeles, ajtós típusok közül kerül ki. Az alomszemcsék beragadnak a macska ujjai közé, s valamennyit így is kihoz magával az alomtálcából. A kiszóródott darabok aztán részben közvetlenül az alomtálca előtt hevernek a földön, részben pedig a lakás összes többi részébe szóródnak szét. A cicák ugyanis előszeretettel játszanak is a kiszóródott darabkákkal, így „ajándékként” akár a hálószoba padlószőnyege is részesülhet az ajándékból.

A kiszóródott macskaalom takarítása


A kiszóródott macskaalom takarítása állandó problémája a cicás lakásoknak. Ha macskával élsz együtt, akkor elviseled az állandóan hulló szőrét, a szobai vadászatokat, a kissé szétkapart bútorokat. De amikor az ágyról felkelve a hálószoba közepén a macskaalom szúrós, kemény darabkáira lépsz rá, akkor azért pár szóval megemlegeted szegény cica egész felmenő rokonságát.

A macskaalmot nagyon rossz takarítani. Főleg azért, mert pár kiszóródott és széthordott szem alom miatt nem fogod előszedni a porszívót és körbe kitakarítani a lakást. Ilyenkor azért nagyon is jól jön egy robotporszívó!

Miért jobb a robotporszívó a macskaalom takarítására?

Azért jobb erre a célra a robotporszívó, mint egy hagyományos készülék, mert a robotporszívó nem csak a szívóerőt használja a takarításra. A macskaalom szemcséi viszonylag nagyok, s ha megszívják magukat nedvességgel, akkor fajlagosan elég nehezek is. Olyan lesz, mint egy kis kavics, a kavicsokat pedig nem szeretik a gyengébb porszívók. Ha hagyományos porszívóval dolgozol, akkor csak annak a szívóerejében bízhatsz. Tologatod a szemcse fölött a porszívó keféjét, az meg nem tudja felszippantani a szemcsét.

A robotporszívó ezzel szemben nem csak szívja a szemetet, de meg is mozgatja. A robot alján dolgozó forgó padlókefe szinte feldobja a levegőbe a szemcsét, melyet a szívónyílás már sokkal könnyebben be tud szippantani. Nem a földről kell felemelnie, azt a gyorsan forgó kefe teszi meg helyette.

Melyik robotporszívó szedi fel a macskaalmot?

A macskaalom felszedésére bármelyik robotporszívót ajánlhatjuk. A legegyszerűbb 600-as sorozat darabjai is kiválóan alkalmasak erre a célra. Különösen ajánljuk az iRobot Roomba 616 robotporszívót – egyszerű, strapabíró, tartós készülék. Nagy portartálya különösen alkalmassá teszi arra, hogy a macskaszőröket és a kihullott macskaalmot összegyűjtse a lakásban.

A lényeg, hogy ha robotporszívóval takarítasz, akkor nem érzed azt, hogy egész nap a lakást kell sikálnod. A porszívó robotot csak bekapcsolod és magára hagyod. A gép elvégzi a munka nagyját, neked semmi feladatod nem lesz porszívózás közben. Csak vidd át a másik szobába is, amikor az elsőben végzett.

Ha van egy robotporszívód, akkor használd ki, takaríttass vele minél többet. Naponta kétszer is elindíthatod, főleg, ha a cicád rendszeresen szétszórja az almot a lakásban. Így neked sem kell megállás nélkül porszívóznod vagy söprögetned és a kiszóródott almot sem kell a lakásban kerülgetned. A probléma megoldódik, miközben neked nem kellett többet dolgoznod a lakás tisztaságán.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.