0

Nem akarok komposztálni! Mit tegyek?

2019.02.27.
Nem akarok komposztálni! Mit tegyek?

A kerti munkák, mint például a fűnyírás, a bokrok és a fák ápolása együtt jár a hulladékokkal is. Ideális esetben ezeket célszerű komposztálni.

Azonban benne van a pakliban, hogy te nem szeretnél komposztálni. Milyen lehetőségeid vannak ilyen esetben, ha mégsem szeretnéd, hogy kárba vesszenek ezek az anyagok?

A téma éppen aktuális, hiszen lassan elérkezik az első fűnyírás ideje. Elsőként egy alapos gyepszellőztetéssel célszerű majd kezdened, így megszabadulhatsz az elhalt növényi részektől, amelyek akadályoznák a fű növekedését. No, de mit kezdj a maradékkal?

Felhasználás otthon

A komposztáláson túl vannak más lehetőségeid is arra, hogy ezeket a szerves anyagokat hasznosítsd. Az elhullott faleveleket és a fűnyírásból visszamaradt szálakat például mulcsként is felhasználhatod a különböző növények számára. 

A mulcsozás abban segít, hogy a gyomok ne szaporodhassanak el a kertben, és segít kiegyenlíteni a hőmérsékleti ingadozásokat. A mulcsozásban sokat segíthet egy robotfűnyíró is, ez a gép ugyanis egy nyírás alatt csak kevés füvet vág le, ami ilyen mennyiségben kiválóan alkalmas a talajtakarásra. 

Zöldhulladék elszállítása

Ha már így is úgy is össze kell gyűjteni a maradékot, és felhasználni nem szeretnéd, el is vitetheted akár. Azt viszont nem árt tudnod, hogy az illetékes szolgáltató csak a zöldövezeti területeken végzi el a járatszerű begyűjtéseket.

Amennyiben te ebből a körzetből kiesel, az is egy megoldás lehet, ha te magad viszed el a lerakóhelyre. Csak annyit kell tenned, hogy zsákokba gyűjtöd a kertben keletkezett hulladékot, majd a kijelölt helyre te magad viszed el. A gyűjtéshez használj biológiailag lebomló zsákot, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.

Mint láthatod a fentiekből, nincs kőbe vésve, hogy a komposztálást el kell végezned. Ha te sem szeretnéd erre szánni az idődet és az energiáidat, akkor ezekkel a lehetőségekkel könnyedén megszabadulhatsz a feleslegtől. Robotfűnyíróért pedig látogass el webshopunkba, ahol széles kínálatból választhatod ki a legmegfelelőbbet a kertedbe!
 
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.