0

Neato Botvac 85 robotporszívó teszt

2014.12.15.
Neato Botvac 85 robotporszívó teszt Négy évvel az eredeti Neato robotporszívó bejelentése után idén megújította portfólióját a gyártó. Az új sorozat tagjai Neato Botvac néven jelentek meg; a sorozat legnagyobb számmal jelzett tagját a Neato Botvac 85-öt próbáltuk ki.

 "Az eredendően olcsó lézeres távmérőt fejlesztő kaliforniai kisvállalat öt éve, 2009 végén lépett először a nyilvánosság elé azzal, hogy elkészítette az első lézeres távolságmérővel dolgozó és így szisztematikusan takarító robotporszívót. Erra azért akkoriban nagyon sokan felkapták a fejüket, hiszen a 400 dolláros robotba a gyártó állítása szerint egy olyan szerkezet került, amit önmagában se nagyon adtak oda 2000 dollárnál olcsóbban. A Neato azonban kitalálta, hogy miként lehetne a távmérőt olcsóbban kihozni, hogy ilyen mindennapi alkalmazásoknál is hasznát lehessen venni, mint a porszívózás. A dolog olyan jól sikerült, hogy hobbisták nagy számban vásárolták a Neato XV-11-et csak azért, hogy kiszereljék belőle a távmérőt."

Szisztematikus takarítás esetén a padló minden pontján csak egyszer kell átmenni, így a felesleges mászkálás helyett a robot a por beszívására fordíthatja energiáját. Így a Neato robotokba a korábban megszokottnál jóval erősebb szívómotor került, ami hamar sikeressé tette a szériát, hiszen vákuummal támogatott sepregetés helyett a megszokott porszívó teljesítményt nyújtotta. Persze akadt gond is az eredeti Neato dizájnnal. Mivel nem került rá oldalkefe, a fal és a bútorok mellett nem takarított rendesen, az akkumulátor kezelése pedig legalább annyira hirhedt volt, mint amennyire a jó szívóerő híressé tette.

Mostani tesztünk elsődleges célja, hogy kiderítsük, hogy a második generációs robotnak sikerült-e a pozitív jellemzők mellett a negatív tulajdonságokból levetkőznie valamit."

A teljes cikk itt található.

Vissza a Neato Botvac 85 robotporszívóhoz

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.