0

Neato XV Signature Pro robotporszívó teszt

2014.04.22.

Első ránézésre is látszik, hogy a Neato XV Signature Pro nem az a szokásos porszívó robot, amiből tizenkettő egy tucat, és aminek tervezésénél az iRobot Roomba jelentette az inspirációt.

Részletek az eredeti cikkből. A teljes cikk itt olvasható: 

Méreteit tekintve sem akar a legkisebb lenni (bár csak magasságra nagyobb, az átlagnál), de inkább az egyedi forma az, ami azonnal felismerhetővé teszi. A D betűt formázó kialakítás nyilvánvalónak tűnő funkciója, hogy így könnyebben ki tudja takarítani a sarkokat...” Hogy ez valóban működik-e, az a cikkből kiderül.

 A formán túl a Neato másik egyedi vonása, a tetején lévő kiemelkedés, ami egy nagyon különleges szerkezetet, egy lézeres távolságmérőt rejt. A Neato robotok ugyanis abban különböznek az összes többi robottól, hogy folyamatosan nyomon követik a környezetük változásait. Mérik a tárgyaktól, emberektől, falaktól mért távolságot, és így egy térképet rajzolnak a lakás elérhető részeiről, amiben szintén a távolságmérő segítségével tájékozódni és közlekedni is tudnak. Persze vannak olyan robotok, amelyek szintén rajzolnak térképet, de azok csak azokról az akadályokról tudnak, amelyekhez néhány centiméter vagy ultrahangos távmérő esetén néhány tíz centiméter távolságra kerültek. A Neato ezzel szemben a szoba közepén állva fel tudja mérni, hogy nagyjából mekkora területet kell kitakarítania, és hol célszerű kezdeni.”

„A Neato XV sorozata minden hibája ellenére talán a legjobb ár érték arányú robot a piacon. Nem tökéletes, mert a falak mellett nem takarít, de szisztematikusan dolgozik, mindenhova eljut és igazán komoly a porszívó teljesítménye is. Megbízhatóság terén sokat javult, így már nem csak a geekek játékszere.”

Teljes cikk

Tovább a Neato XV Signature robot porszívóhoz 

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.