0

Robotporszívó: a takarítás új világa

Rendszeresen elvégzi helyetted a porszívózás és feltörlés napi feladatát; időt spórol, hogy a takarítás helyett másra fordíthasd az idődet és olyan újszerű tisztasággal ajándékozza meg a lakásodat, amilyennel korábban még nem találkoztál. Ezt adja neked a robotporszívó. Hogyan találd meg a megfelelőt? Kattints a „folytatás” gombra a részletekért! folytatás >>>

Robotporszívók listája

  • Db/oldal:
  • Rendezés:
2 db termék a listában
Segíthetünk a választásban? Válogass az alábbi feltételek szerint!

 

 

Hogyan válassz robotporszívót?

A robotporszívó pontosan azt teszi, amit a neve sugall: egy mesterséges értelemmel felruházott szerkezet képes a lakás önálló kitakarítására.

A robotika eredményeit a kutatók kezdetben csak az űrkutatás és a haditechnika világában hasznosították. Alig másfél évtizede, a kétezres évek elején kezdődött csak el a háztartási robotok fejlesztése. Az első Roomba robotporszívót az iRobot 2002-ben mutatta be. Ma a porszívózás mellett egyre több monoton, sok időt felemésztő háztartási munkára használhatunk robotokat is: medencetakarításra, fűnyírásra, ablaktisztításra.

A robotporszívó abban különbözik a legtöbb más háztartási géptől, hogy a feladatát önállóan is képes elvégezni. A legjobb minőségű hagyományos takarítógép is igényli, hogy egy ember a kezébe fogja és elvégezze vele a munkát. A robot háztartási gépek ezzel szemben önállóan, emberi közreműködés nélkül dolgoznak.


Hogyan működik?

Bekapcsolás után a robot érzékelőivel felméri a kitakarítandó területet, majd elkezdi a munkát. Látszólag véletlenszerűen mozog a térben, valójában viszont egyetlen pontot sem hagy ki. Memóriájában felépíti a kitakarítandó szoba térképét, s minden pillanatban pontosan érzékeli a helyzetét.

A robotporszívó érzékelni tudja, hogy milyen burkolaton dolgozik. Szőnyegen erősebben porszívózik, padlón gyengébben szív. Egyes típusok külön törlőkendővel vannak ellátva, ezek különösen alkalmasak padló feltörlésére, vagy akár felmosására.


Hogyan válassz robotporszívót?

Robotporszívó választékunk az egyszerűbb típusoktól a kor legmodernebb technikáját felvonultató csúcsmodellekig terjed. A sikeres választáshoz javasoljuk a következő kérdések átgondolását:

Mekkora területen fog működni a készülék? Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb területet képes a robot egy feltöltéssel feltakarítani. A kisebb kapacitásúak egy nagyobb térben nem tudják időben elvégezni a feladatukat, a töltés miatt meg kell szakítaniuk a munkavégzést.

Jellemzően milyen burkolaton fog dolgozni a robot? A kefék erőssége, minősége, a robot aljára szerelt törlőkendő befolyásolják, hogy szőnyegen, vagy padlón dolgozik legjobban a készülék. Érdemes olyant választani, ami megfelel a lakás beosztásának.

Programozhatóság. Az egyszerűbb típusok programozás, időzítés nélkül indulnak, egyszeri gombnyomásra. Más, bonyolultabb készülékeket előre be lehet programozni, hogy mely napokon, mikor kezdjék el a takarítást. Lehetőség nyílik a robot munkájának okostelefonos követésére is.

Teljes lakás automata takarítása. Igény szerint olyan robot is választható, mely képes az egész lakás helyiségről-helyiségre történő kitakarítására. Ehhez programozhatóság és kiegészítő berendezések is szükségesek. A robot felkészíthető arra, hogy amint végez az egyik szobával, átmenjen a másikba és ott folytassa a takarítást.

vissza az oldal tetejére >>>

Robotporszívók
Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: László2016.07.12. 20:09:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a két PowerBot között? Ill., ha kevesebbet is tud valamelyik, akkor az egy normál felhasználónak hiányzik-e? Üdv.: László

Kedves László! A virtuális fal és a pontkijelölő funkció hiányzik az új modellbő, viszint wifi kapcsolattal rendelkezik, és használható vel e Smart Home applikáció. Üdv: Robotguru
felhasználó: Enikő2016.08.03. 19:23:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Érdeklődnék, hogy nagyobb testű kutyaszőrt is beszívja-e?

Kedves Enikő!

Igen, be fogja szívni, de lehet, hogy gyakrabban kell cserélni a Roomba robotporszívóban található HEPA szűrőket.
Ez igaz egyébként a többi robotporszívóra is..

Üdv: Robotguru
felhasználó: ivan2016.09.16. 15:47:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
LG VR34408LV HOM-BOT SQUARE robotporszívó, iRobot Roomba 620 robotporszívó, Neato XV Signature robotporszívó, Neato XV Signature™ PRO robotporszívó, iRobot Roomba 880 robotporszívó, iRobot Roomba 870 robotporszívó, Samsung SR20H9050U robotporszívó, iRobot Roomba 651 robotporszívó, LG Hom-Bot Square VR64702LVM robotporszívó - VPARQUET, LG VR64607LV Hom-Bot Square robotporszívó - VHOMBOT, Neato Botvac D85 robotporszívó, Neato Botvac D75 robotporszívó, iRobot Roomba 774 robotporszívó, Samsung VR5000 Good VR10J5011UA GE robotporszívó, LG VR64701LVMP Hom-Bot Square robotporszívó VPET, Philips SmartPro Active FC8810 robotporszívó, Philips SmartPro Active FC8820 roboporszívó, Samsung VR5000 Good VR10J5031UC/GE robotporszívó, Samsung VR5000 Best VR10J5051UD/GE robotporszívó, Ariete 2711 Briciola robotporszívó, Ecovacs Deebot DM85 hibrid robotporszívó, Sencor SVC 9031 CLEENO robotporszívó - piros, Sencor SVC 9031 CLEENO robotporszívó - fekete, iRobot Roomba 621 robotporszívó, iRobot Roomba 786 PET robotporszívó, Ariete 2712 Evolution 2.0 robotporszívó, Ariete 2713 Pro Evolution robotporszívó, Neato Botvac™ Connected D95 robotporszívó, Hoover Robo.com3 RBC 090011 robotporszívó, iRobot Roomba® 980 robotporszívó, Thinking Cleaner Robotokosító iRobot Roomba 500/600 robotporszívókhoz, iRobot Roomba 605 robotporszívó, iRobot Roomba 886 robotporszívó, iRobot Roomba 866 robotporszívó, iRobot Roomba 616 robotporszívó, Ecovacs Deebot D83 robotporszívó, Samsung PowerBot Wi-Fi VR20J9040WG robotporszívó, iRobot Roomba 782 robotporszívó
Mennyire alkalmas ez a magasszálú, süppedős szőnyeghez?

Kedves Iván!

Magasszálú, süppedős szőnyeghez egyik robotot sem ajánljuk. A shaggy szőnyegeket nem szeretik ;-( 
Ami biztos, ha küldesz fotót a szőnyegről, akkor könnyebben segítünk.

A másik lehetőség a próba, s kiderül.

A megfelelő robotporszívó legyen Veled!

 

felhasználó: Horváth Katalin2015.11.16. 22:00:35
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Első látásra beleszerettem ebbe az okos kis robotkészülékbe, megfigyeltem működés közben egy áruházban. Az az egy ami nem tetszik benne, hogy a sarok részt kihagyja, ugyanis a kereksége miatt ott nem tudja felszedni az ottani szennyeződést. Meg is kérdeztem ott a hölgy eladót, s azt válaszolta: hát igen azt kihagyja. Jó lenne egy olyan megoldást találni, ami ezt a hibát megoldja. Egyébként szuper, ahogy telik rá megszerzem. Köszönöm! Kati

Kedves Kati!

Tudod, nem mindegy, hogy hol akarsz robotporszívót venni.
Nem bántva a konkurens nagyáruházakat, meg kell jegyezzem, hogy nem tudnak az eladó kollégák minden egyes termékről minden információt megszerezni, s ezáltal megosztani sem Veletek, érdeklődőkkel ;-(

A robotporszívózás jelen elterjedtsége és ismertsége mellett - persze magunk dícsérete mellett - azt javaslom, hogy fordulj szakavatott robotkereskedőkhöz, akik nem csakm látják, de használják, tesztelik és szeretik is a robotporszívókat.

Bevallom, egyszerűbb eladni egy hagyományos porszívót, hiszen azt mindenki ismeri, használta, használja.

Egy robotporszívó esetén sok aggály merül fel, amire cska az tudja a hiteles választ, aki ismeri és szereti a robotokat.

A kolléganő válasza nem volt helyes, hiszen a robotporszívók nagy többségének van oldalkeféje, mely elér a sarokba, s onnan is ki tudja söpörni a koszt.
A robotporszívók másik részének pedig akkor a szívóereje, hogy azzal képes a sarkokból is kiszívni a port.
És persze vannak olyan robotporszívók is, melyek tényleg nem érnek el a sarokig, de az a 1-2-3 cm2, amit kihagynak, az nem okoz gondot.

Egyszóval, ahogy a 80-as évek reklámja szól, Cipőt a cipőboltból, robotot pedig a robotboltból érdemes választani s megvenni ;-)

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Antony2015.06.18. 19:31:06
Miért javasoljátok a kettőt együtt?

Kedves Antony! Tökéletesen egészítik ki egymást. A porszívózás és a feltörlés tökéletes egységét varázsolják a lakásba. A Robot legyen Veled!
felhasználó: w. Katalin2015.11.15. 21:58:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! A robotporszívóról a következőket kérdezem: Mekkora a fogyasztása? Mennyi ideig töltődik? Egy töltéssel mennyit tud dolgozni? Mekkora súlyú? Fröccsenő víz ellen védett-e? Utánvétellel leszállítják-e? Megrendeléstől számítva mennyi időn belül? Köszönöm! Kati

Kedves Katalin!

A robotporszívók fogyasztása attól függ, melyik modellről beszélünk.
Összességében azt mondhatjuk, hogy átlagos használat mellett - heti 4-5-szöri elindítás - a robotporszívók éves fogyasztása cca. 4500 - 6000,- Ft között mozog.

Az egy töltéssel elvégzett porszívózás kapcsán is attól függ a válasz, hogy melyik modellről beszélünk. Vannak, amelyek 60 percet, vannak amelyek akát 2 órát is képesek dolgozni egy töltéssel.

A súlyuk szintén a modelltől függ. Jellemzően 2,5-4 kg közötti súllyal rendelkeznek a robotporszívók.

Fröccsenő vizet elviselnek, de általánossaágban azt kell tudni a robotporszívókról, hogy kivétel nélkül utálják a vizet ;-(
Sem alulról, sem pedig felülről nem tanácsos víznek kitenni őket.

Igen, szállítjuk utánvéttel is, ebben az esetben a futárnak fizetsz az átvételkor.

A megrendeléstől számított 1-5 napon belül kaphatod meg a megrendelt robotporszívót.
Sokban függ, hogy milyen módon veszed át. Személyes átvétel, akár aznap, futárszolgálat esetén akár másnap, vagy harmadnap, ha Pick-Pack pontra kéred, akkor 3-5 nap, mire az általad megjelölt ponton átveheted a megrendelt robotporszívót, feltörlő robotot, felmosó robotot.

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Beatrix2015.12.15. 08:47:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Cím! Szeretnék érdeklődni, az iRobot Roomba 870-es típusát néztem, de a doboz tartalmában nem találtam, hogy benne lenne-e a töltőállomás, s még sok minden. Szeretném megkérdezni, hogy azokat a dolgokat külön kell megvásárolni hozzá, vagy nem került be a felsorolásba. Köszönettel: Beatrix

Kedves Beatrix!

Természetesen a dobozában benne van a dokkolóállomás, a technika ördöge az oka, de javítjuk az oldalon is.
Semmit nem kell  hozzávenni a robotporszívókhoz, mindegyik úgy van csomagolva, hogy működőképes, indítható, használható.

Természetesen ha valaki akar, rögtön vehet hozzá kiegészítőket, HEPA szűrőket, etc. de ezek ráér ezekte megvenni később is.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Macskás2015.09.25. 20:08:03
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Láttam a youtubon videót macskával. A macskák tényleg nem félnek a robotporszívótól? Köszönöm a válaszát.

Kedves Macskás!
Jellemzően nem tartanak a robotporszívóktól a háziállatok, de ez egyéni.
Függ a kisállattól, és az aktuális hangulatától is. Ha megszokják a kutyák, macskák, akkor nem zavartatják magukat a robotporszívótól.
De láttam már olyat is, amikor a robotporszívó elkezdte körbetakarítani a kutya fekhelyét, s a kutya szájában épp egy csonttal küzdött. A kutya úgy gondolta, hogy a robotporszívó a csontjára pályázik, s ezért keményen megugatta a robotporszívót, s védte a csontját tőle.
Végül a robotporszívó továbbhaladt s mindenki végezte a dolgát tovább: a kutya megnyugdova rágcsálta a csontját, a robotporszívó pedig porszívózott tovább.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: H. Kata2015.10.14. 23:14:20
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Szeretnék robotporszívót vásárolni, de ragaszkodnék a régi hagyományos porzsákhoz, amit ha akarok egyszerűen kidobok. Létezik ilyen? Kata

Kedves Kata!
A porszívó robotok nem tartalmaznak porzsákot.
A tartályukat ajánlatos minden takarítási, porszívózáis ciklus után kiüríteni (ez alkalmanként 15-30 mp).
A robotporszívók felépítése miatt ez a porzsákos technika nem is valószínű, hogy bevezetésre kerül.
Hidd el, nem fog hiányozni a porzsákor ürítési mód!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Cs Judit2015.10.28. 18:59:17
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Shaggy típusú szőnyegünk van, hosszú, fényes szálú. Az üzletben mondták, hogy csak kéfe nélkül lehet porszívózni. Egyébként a mérete is nagy, de nem gondolnám naponta feltekerni... A cicákat a szőr miatt kérdeztem. Köszönöm!

Kedves Judit!

Hát ez a baj ;-( a Shaggy ;-)
Nem igazán szereti egyik robotporszívó sem.
Sajnos dönteni kell!

Shaggy szőnyeg vagy szabadidő, vagyis robotporszívó használat?

A szőrös kérdésre pedig korábban válaszoltam.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Ilona2015.10.29. 22:20:54
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Szeretném megkérdezni, hogy fa /hajópadlón/ is alkalmazható-e ez a robotporszívó készülék? Ha igen, akkor melyik? Várom válaszát! Üdv. I.

Kedves Ilona!

Igen, a robotporszívók hajópadlón is alkalmazhatóak.
Bármelyik robotporszívó ajánlott melegburkolatra. Az iRobot Scooba készülékek, felmosó robotok nem ajánlottak melegburkolatra.

Várom visszajelzésed és további kérdéseid!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: B.K.2015.11.09. 21:27:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Érdeklődöm, hogy van-e lehetőség otthoni tesztre vásárlás előtt? Üdv: BK

Kedves BK!

Igen, több olyan modell van nálunk, amelyek otthoni tesztre elvihetőek.
Vannak azonban olyanok is, melyek roboZOOM-ban próbálhatóak ki.
Kérlek, jelezd, hogy melyik robotporszívót szeretnéd tezstelni, s visszajelzünk, hogy milyen formában  elérhető nálunk.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Mónika2015.11.10. 08:51:45
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Szeretnék olyan porszívó robotot, amely az egész lakást - 70 nm - bejárja, mosható szűrője van és alacsony és csendes :) Köszönöm a segítséget!

Kedves Mónika!

A 70 nm-es lakásra többféle megoldást tudunk javasolni robotporszívó "ügyileg".
Azonban a mosható szűrő és a teljes bejárás, valamint a csend nehezen megy együtt.

Ha nem vagy otthon, talán kevésbé fontos a hang, de Te döntesz.

A Neato robotporszívóknak van mosható szűrője (illetve vásárolható hozzá, alapból nincs benne), de nem a legcsendesebb robotporszívók.

Az iRobot Roomba robotporszívók 600-as szériája rendelkezik mosható szűrűvel, de nem járja be a teljes lakást. Az iRobot Roomba robotporszívók 700-as szériától felfele HEPA szűrősek, tehát nem moshatóak.

Az LG és a Samsung robotporszívók csendesek, bejárják az egész lakást, szisztematikusan dolgoznak, de HEPA szűrőjük van, tehát nem moshatóak.

Te jössz ;-)

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: László László2015.11.10. 15:10:38
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
A héten már beszéltünk telefonon arról hogy melyik robotporszívó lenne jobb: Samsung ..,, vagy az iRobot Roomba 651? Akkor a Samsungot elvetettem, de tegnap képbe került az LG porszívója is (miután telefonon is érdeklődtem az üzletben). A Neato-t elvetettem mert a tesztek szerint elég zajos (bár egyébként istenítik). Lehet, hogy mégse olyan hangos? A 651-es és az LG VHOMBOT3 közül melyik lenne a jobb választás? Az LG-hez milyen az alkatrész ellátás? (oldalkefe, főkefe, szűrő). Egy kicsit meglepődtem, hogy a 651-es nem szisztematikus gép, bár ezzel is együtt lehet élni ... Köszi! László

Kedves László!

Megpróbálom összefoglalni a robotporszívókkal kapcsolatos eszmefuttatásod és válaszolni a kérdéseidre.
Alapvetően azt gondolom, hogy melyik robotporszívó a jobb kérdés, ma már egyre kevésbé állja meg a helyét.
Az a kérdés, hogy melyik robotporszívó jobb Neked, vagy Nekem az már közelít a valósághoz ;-)

Samsung robotporszívók elég jók, s egyre jobban fejlődnek. A Powerbot - bár az ára is mutatja - egy kiemelkedően teljesítő robotporszívó.
Az LG robotporszívók hozzák a formájukat, s a színük sem utolsó, a takarítás minősége sem hagy kívánnivalót maga után.
A Neato robotporszívók hangja sokakat "elijeszt", amit nem is értek ;-( Egyrészt legenda a nagy zaj, másrészt akkor dolgozik, amikor nem vagy otthon. A Neato robotporszívók legendás takarítási és tájékozódási képessége azonban nem városi legenda, hanem tény.

Hogy az LG Hombotot választod, vagy az iRobot Roomba 651-es robotporszívóját:

  • LG robotporszívó szisztematikusan, míg iRobot Roomba 651 robotporszívó randomszerűen takarít,
  • LG HEPA szűrős, iRobot Roomba 651 nem,
  • Mindkettő programozható,
  • LG robotporszívó kitakarítja önállóan az egész lakást, iRobot Roomba 651 is, ha úgy használod, hogy beteszed mindig a következő helyiségbe.

Hogy kinek melyik a jobb, hasznosabb, életmódjához illeszkedőbb, nem tudom megmondani, ezért írtam az elején, hogy a döntés a Tied, mi "csak" segíteni tudunk abban, hogy a számodra szükséges, és a döntésedhez elégséges információkat megosztjuk Veled!

LG robotporszívókhoz rendelkezünk kiegészítőkkel, nálunk megvásárolhatóak.

Remélem, sikerül válaszolni a kérdésekre, s nem hagytam ki egyiket sem.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Krisztián2015.12.08. 17:30:14
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hello, segítséget szeretnék kérni robotporszívó vásárlásához 50000-100000 között. A lakásunk 150m2, küszöb nincs, csak egy lépcsőfok a konyha és nappali között. Köszi előre is.

Kedves Krisztián!

Az általad megadott paraméterek alapján (ár 50.000,- - 100.000,- Ft között legyen; 150 m2 nagyságú, szinteltolásos lakás; helyiségek száma és mérete ismeretlen) a következőkből választhatsz:

"Szisztematikusan" takarító robotporszívó (vagyis visszatér a dokkolójára, majd töltés után onnan folytatja, ahol korábban abbahagyta):

1. Neato Signature

"Randomszerűen" takarító robotporszívó (vagyis Te határolod be a területeket, amiket kitakaríttatsz vele, s ha végzett egy adott területen, akkor átteszed a következő szobába, helyiségbe). Ebben az esetben az egy alkalommal takarítható felület max. 60 m2, s ehhez is fontos, hogy egylégterű legyen - tehát 3 kinyitott szobát nem fog egybe takarítani egyik sem, még ha 60 m2 a 3 szoba összterülete:

1. iRobot Roomba 621 vagy iRobot Roomba 631 robotporszívó

2. Ecovacs D62 vagy D66 robotporszívó

3. Ariete 2711 Briciola, Ariete 2712 Evolution 2.0 vagy Ariete 2713 Pro Evolution robotporszívó

4. Sencor 9031 BK vagy RD robotporszívó (a különbség a szín)

5. Philips SmartPro Active FC8810 robotporszívó

Kérlek, azt ne várd el tőlem most, hogy egyenként leírjam az előnyeiket és/vagy esetleges hátrányaikat ;-(

Vannak összehasonlító táblázataink, remélem sikerül használnod őket, valamint az összehasonlításban is kijelölheted, melyekre vagy kíváncsi.

Ha mégis további segítségre lenne szükséged, kérlek, küldd el a telefonszámod az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre és visszahívunk, hogy a még felmerülő kérdéseidre válaszoljunk.

Bízom benne, hogy sikerült segíteni a választásban.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Hajnal Norbert2015.11.27. 13:12:02
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Régóta tervezem robotporszívó vásárlását, de még bizonytalan vagyok, hiszen nagy a kínálat (árkülönbségek is rendesen), így tényleg olyat szeretnék beszerezni, ami a legjobban megfelelne nekem. 1 közepes hosszú szőrű cicám van, illetve egy nagyjából 60m2-es másfélszobás panellakás, ahol parketta van, de valószínű szőnyeg is lesz. A két szobát szeretném leginkább takaríttatni, illetve por- és szőrmentessé varázsolni. De azt jól:D Ennyi lenne csupán. Válaszukat várva és köszönve: Hajnal Norbert

Kedves Hajnal Norbert!

A macska és a leírt igények alapján az alábbiak közül javaslom válassz:

1. iRobot Roomba 620, 621, vagy 631 robotporszívó (a 651-es időzíthetősége az esetedben szerintem nem fontos)

2. Neato Signature vagy Signature PRO robotporszívó

3. iRobot Roomba 786 PET, Te döntesz, hogy szükséged van-e a szobáról szobára üzemmódra, de ha a HALO iatt akarsz venni ilyet, akkor azt külön is megrendelheted  a virtuális falhoz, s a probléma "kedvezményesebben" megoldva ;-)

4. Ha még többet szeretnél szánni a projektre - nem biztos, hogy szükséges a kért paraméterek alapján - akkor szóba jöhet még a Neato Botvac széria bármelyik robotja (D85 vagy D75, esetleg a D95), de választhatod az LG PET-es verzióját is, vagy akár a Samsung robotjait.

Ha még több infót szeretnél, vagy még bizonytalanabb lettél, kérlek, küldj egy elérhetőséget, telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre és visszahívunk.

A cicád mellett a a Robot is legyen Veled! 

 

felhasználó: harastalne2015.12.08. 09:35:53
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
T.Cím! Érdeklődnék, hogy ez a porszívó a sarkokat takarítja-e. Üdv: Harasta Lászlóné

Kedves Harastalne!

Az iRobot Roomba 774-es robotporszívó oldalkeféi cca. 1,5 - 2 cm2-t nem fognak tudni a sarkokban elérni.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy a porcicák ott fognak gyülekezni, észre sem fogod venni, hiszen ahogy izeg-mozog a robotporszívó, úgy fogja arrébb lökni az ott maradni akaró port, s az is a portartályában végzi.

Miután minden nap takarít, nem lesz por a sarokban ;-)

Igaz ez egyébként mindegyik robotporszívóra. Egyik a szívóerejével (Neato, Samsung), másik az alakjával (Samsung, LG, Neato), harmadik az oldalkefékkel (Neato, LG, Samsung, iRobot kompenzál.

Hidd el, ez a kérdés, csak addig érdekes, amíg nem bízol a robotporszívódban.

Amint azok közé tartozol akik már több mint 30 millióan használják a különböző robotporszívókat, ez a kérdés úgy fog felmerülni, hogy miért nem vettem korábban!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Csilla2015.12.10. 19:54:01
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Helló, segítséget szeretnék kérni. A lakásunk 110 négyzetméter, parketta, kő, illetve néhány szőnyeg. Van egy macskánk. Ami elbátortalanít, hogy az egyik üzletben azt mondták, hogy ezek a porszívók nem szívnak csak söpörnek, ezért a macskaszőrrel nem fog tudni mit kezdeni. Köszönöm a segítséget!

Kedves Csilla!

Az üzletben, ahol ezt mondták, nyilván könnyebben adnak el a hagyományos porszívót, mint robotporszívót ;-(

Egyébként a robotporszívók szívási teljesítményével kapcsolatban már rengeteget írtunk, ezt most nem ismételném. Egyszóval: teljesen rendben van a szívóerejük.

Ha macskád van, akkor gondolkodhatsz kifejezetten PET-es modellekben (iRobot Roomba 786PET, LG robotporszívó (bármelyik) - kiemelten a VR64701LVMP, a Neato bármelyik modellje (Botvac D85 vagy Signature PRO).

Azt kellene eldöntened, hogy a teljes lakást szeretnéd együtemben takarítani, vagy kisebb egységekre bontod, s ott takaríttatsz a robotporszívóval, s Te helyezed egyik helyiségből a másikba.

Kérlek, küldj egy számot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, mert gyorsabb lesz megbeszélnünk, mint leírnom ;-)

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Lilla2015.12.13. 16:58:37
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Érdeklődnék,hogy ha távollétemben használom a robotporszívót és ezalatt aktiválva van a lakásriasztó erre reagál-e a mozgásérzékelő, vagyis riaszt e? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Lilla!

Azt tudom mondani, hogy igazán a tapasztalat, ami segít ;-(

Függ attól, milyen robotod van, függ attól, hogy van beállítva a riasztó.

Általában ha kisállatosra ven beállítva, tehát csak bizonyos súly felett jelez, akkor nem okoz gondot.

Sajnos annyiféle riasztó van, hogy ezekkel kapcsolatban nem tudunk mindenre kielégítő választ adni.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Lilla2015.12.15. 05:29:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves RG! Érdeklődnék a közelgő karácsonyra való tekintettel, hogy a fenyőtüske takarítása nem okoz-e kárt a készülékben?

Kedves Lilla!

Sima ügy ;-)
Azért, ne akkor küldd rá, amikor az egész fa lehullott ;-(

Megbírkózik vele bármelyik robotporszívó.

A Robot legyen Veled Karácsonykor is!

felhasználó: Madár2015.12.28. 10:12:45
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Guru! Tapasztalatod alapján mennyire életszerű, hogy az ember az egyik szintről a másikra viszi a robotporszívóját? 90+65 m2-re (alsó- ill. felső szint) érdemesebb inkább kettőt venni? Egyáltalán van ilyen jellegű visszajelzés a felhasználóktól...? :) MS. Köszönön, S.

Kedves Madár!

Van ilyen tapasztalat, hogy két robotporszívót vesz valaki, de van olyan is, hogy egy robotporszívóval oldja meg a takarítást.

Azt javaslom, hogy küldj egy telefonszámot mailben ai info (kukac) robotguru (pont) hu címre, s telefonon segítünk Neked, mert ha most nekiállok leírni az alternatívákat, akkor rengeteg időt töltünk vele mindketten, miközben szóban hamarabb megoldjuk a kérdést ;-)

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: brettancsi@gmail.com2016.01.14. 11:14:00
A Deebot D77-es robottal kapcsolatban az alábbi kérdésem van: nem programozottan (bármikor) is indítható a robot?

Kedves brettancsi!

Az Ecovacs Deebot 77 robotporszívó természtesen bámikor elindítható egy gombnyomásra is.
A programozás egy lehetőség, amit vagy használunk vagy nem a mindennapi takarítás során.
Gyakorlatilag kényelmi funkció.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: H. Aliz2015.11.24. 00:09:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Elnézést kérek a zavarásért, de lenne egy kérdésem. Nekem van kutyusom, és három unokám. A kis ikrek 14 hónaposak, bizony nem ártana egy ilyen okos szerkezet, ami, még én a törpékért vagyok , addig összeszedi a kutyus szőrét. Köszönöm, ha tájékoztattok, mert megfelelő válaszok esetén szívesen vásárok egy robotporszívót. Aliz

Kedves Alíz!

Ahhoz, hogy pontosabban tudjukmkörülírni a lehetőségeket, részletesebb infóra lenne szükségünk a lakással kapcsolatban, melyet takaríttatni szeretnél a robotporszívóval.

A leírtak alapján ugyanis nem világos, hogy mekkor a terület, amelyet takarítani kell a robotporszívónak.
Ezért kérlek, pontosítsd, vagy küldj akár egy alaprajzot, adj egy elérhetőséget és visszahívunk, hogy a megfelelő robotporszívót ajánljuk a kicsik és a kutyus mellé, hogy elégedettséged garantált legyen.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Teszter2015.11.30. 22:11:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Robotporszívó vásárlását tervezem már egy ideje. A családi házunk több kihívást tartogat, mely miatt eddig nem tudtam dönteni. 2 szint takarításában nyújtana segítséget. A két szint egy lánclépcsővel van összekötve, kb 1,5x1,5 m-es nyílt részen. Így az első probléma, hogy az emeleten történő takarításkor gondot okozna e az estleges leesés? 2 kutyánk van, akiknek a szőre szintén kérdéses, mennyire tudja feltakarítani? A takarítandó helyiségek szintenként 40 m2 helyiség, + 20 m2, ezt kb. mennyi idő alatt takarítja fel? A fenti Samsung porszívó leírása, tesztje jónak tűnik, kérdés, hogy ár\\\\\\\\érték aránya megfelelő-e, vagy új típusként kissé túlárazott, gondolkodjak-e alacsonyabb áru porszívóban? Kb. 1 éve kapható, milyen az eddigi tapasztalatuk meghibásodás tekintetében? Válaszukat előre is köszönöm. Üdv.

Kedves Teszter!

Nézzük sorban a kérdéseid.

A két szint porszívózása nem okoz gondot, és természetesen nem eseik le egyik szintről a másikra. Ez majd a Te feladatod lesz, hogy elhelyezd a következő takarítandó szinten.
Nem fog lees ni a robotporszívó.

A kutyák nem zavarják, s általában a robotporszívó sem zavarja a kutyákat. A kutya szőrrel gond nélkül elbánik.

A 40 nm-es helyiséget - bár ez függ a helyiség telítettségétől, bútorozottságától típustól függően 25-50 pers alatt fogja felporszívózni egy robotporszívó.

Írod, hogy, szintenként 40 nm + 20 nm területet kell porszívózni, jó lenne tudni, hogy eze a 20 nm-es helyiség a mmásikból nyílik, attól különálló, magától be tud nmenni a robot, vagy át kell tenni (pl. vannak magas küszöbök, 1,5 - 2 cm-es küszöbökkel általában megbirkóznak a robotporszívók).

Az ár/érték arány egy érdekes viszonyszám. Ki mit értekel, és mit áraz?
Meghibásodás tekintetében az lehet mondani, hogy a robotporszívók 4% alatti meghibásodással rendelkeznek, s gyakran a hibák oka a karbantartás hiányára vezethető vissza.

A Samsung Powerbot jelenleg (2015. december) az egyik legjobb robotporszívó a piacon.

S hogy gondolkodhatsz-e más robotporszívóban. Azt kell mondjam - az árrésem ellen beszélek (magasabb áru terméknél a kisebb árrés is nagyobb volument jelenthet) - bátran gondolkodhatsz más robotporszívóban is. A Neato-t ugyan kizártad, de lehet akár LG de akár iRobot is. Mindegyik megbirkózik a területtel, s a kutyaszőrrel is.

Nem tudom, hogy a kutyák milyen típusúak, rengeteg az elhullajtott szőr vagy sem, etc., de ha erre válaszolsz, akkor lehet gondolkodni azon, hogy a HEPA-szűrő feltétlen szükséges-e, ha igen, tudomásul kell venni a gyakrabb cseréjét, etc.

Szükséges-e szisztematikus robotporszívó, vagy a randomszerű is megteszi, hizsen bben az esetben mgnézheted az iRobotokat is, vagy éppen az Ecovacs robotporszívóit.

Tudom, nem könnyítettem meg a dolgod, csak arr azsrettem volna felhívni a figyelmed, hogy rengeteg tényező van, amely befolyásolhatj a döntésed.

Azért bízom benne, hogy közelebb kerültél ahhoz, hogy megfogalmazd azokat a tényezőket, melyek fontosak számodra egy robotporszívóban, s így könyebb lesz a választás.

Ha ennek llenére adódik még kérdés, felmerül BBenned kétely, bátran osz meg velünk, vagy küldd el elérhetőségeidet az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre és visszahívunk.

A Robotguru Veled van, de a döntés a Tiéd!

 

 

 

felhasználó: pappeva49@gmail.com2015.10.21. 20:09:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
hogy tölti fel magát?

Kedves Pappeva49!

Az iRobot Roomba robotporszívók, de néhány kivételtől eltekintve a többi robotporszívó is dokkolón, vagy bázisállomáson (a kettő egyébként ugyanaz) tölti fel magát.

Értelemszerűen ehhez vissza kell találnia a dokkolójára, de kivétel nélkül meg is teszi ezt, ha a dokkoló állomár megfelelően van elhelyezve.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: ASanyi2015.12.14. 21:45:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Szia Guru! Szeretném megkérdezni, hogy a Samsung VR5000 Good kék illetve szürke változata miben tér el egymástól? Távirányítható mindkettő? Programozhatóságuk nincs, ha jól látom. Ha mégis, akkor a hétvégéket lehet a hétköznapoktól eltérően programozni? Összességében ez a masina vagy az LG LGVR34408LV az ajánlottabb részedről 4 gyermek (2 hosszúhajú lány), meg egy puli mellé, kb. 100 m2-re? Küszöb nincs, 4 helyiség gyakorlatilag egybe nyílik, 15-35 m2 közöttiek. Köszönöm, Sanyi

Kedves Sanyi!

Bocsáss meg nekem, de nem tudok részletesen írni ;-(
Ki fogom porsztolni és válaszolok, de telefonban könnyebb lenne.

Kérlek, küldj egy számot az info (kukac) robotguru (pont hu) mailcímre és visszahívlak.

Ne haragudj, de ez a Karácsony előtti hajrá.

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Z.K.2015.09.25. 19:44:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hallottam, hogy az ágyon is használhatom? Ez igaz? Üdv.: Kati

Kedves Kati! Sajnos többen jelezték, hogy megpróbálkoztak a robotporszívó ágyra tételével és az ágyon történő takarítással. Volt olyan vásárlónk, aki azért robot hibájaként rótta fel, hogy le akar esni az ágyról ;-( A porszívó robotok nem arra lettek fejlesztve, hogy az ágyon takarítsanak. Nyilván lehet mondani olyan eseteket, amikor az ágyon takarított és kiváló munkát végzett, de kifejezetten nem javasoljuk az ágyon történő használatot egyik modell és márka esetében sem. Kérlek, ne próbáld ki, mert ugyan lehet, hogy nem esik le, mert a szenzorok időben érzékelik az ágy szélét, azonban ennek az ellenkezője is előfordulhat, s ebben az esetben az esés következtében sérülhet a robot, az pedig nem garanciális hiba. Köszönöm megértésed! A Robot legyen Veled!
felhasználó: K.K.2015.10.15. 13:32:32
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Azt hallottam, hogy az iRobot robotporszívók a lépcsőkön is takarítanak. Igaz ez? Előre is köszönöm! K.

Kedves K.!

Nem tudom, honnan az infó, de nézzük meg közelebbről.

A lépcsőkön nem tudnak le és fel közlekedni a robotok, hiszen a leesésgátló szenzorok megakadályozzák, hogy egyik lépcsőfokról a másikra lemenjenek.
A lépcső szintjén akár képesek dolgozni, de ehhez teljesülnie kell annak a feltételnek, hogy a lépcsőnek szélesebbnek kell lennie, mint a robotnak (különben nem fér el rajta), valamint hogy valaki felügyeli a munkáját és lépcsőfokonként helyezi mindig tovább, ha végzett az adott lépcsőfokkal.

Ha ezek a feltételek együttállnak, akkor a robotporszívó képes arra, hogy a lépcsőt is takarítsa.
A kérdésedre adott válasz egyébként igaz az iRobot robotporszívókon kívül a többi márka (Samsung, LG, Neato, etc.) márka robotporszívó termékeire is.

A Robot legyen Veled! 

 

felhasználó: L. István2015.10.24. 13:37:29
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Elég ha egy héten egyszer elindítom a robotporszívót? Köszönöm előre is a választ! István

Kedves István!

Ha Neked megfelel, akár elég is lehet.
Azonban ne felejtsd, a robotporszívók képesek akár naponta többször is takarítani.
Nem mondom, hogy naponta indítsd el 2x, de azt javaslom, hogy a kívánt hatás érdekében - tiszta legyen a lakás, kevesebb legyen a por, kevesebbet kelljen könyveket porolni, s sorolhatnám - indítsd el inkább naponta, vagy kétnaponta a robotporszívódat.
Meghálálja a gondoskodást, az akssija is tovább bírja, s örül, ha a szolgálatodra lehet!

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: László2016.02.20. 02:42:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértők! Robotporszívó beszerzését tervezzük. Az egész lakásban padlószőnyeg borítás van, küszöbök nincsenek, csak alacsony 1 cm alatti burkolatváltók. Melyik típus volna a legmegfelelőbb erre a feladatra? Segítségeteket előre is köszönöm!

Kedves László!

A padlószőnyeg egyik robotporszívónak sem jelent akadályt.
A burkolatváltókkal úgyszintén bármelyik típus megbirkózik, pláne, hogy írod, 1 cm alatti magasságúak.

Azt, hogy Nektek melyik lenne az ideális, ezt így nem tudom megmondani.
Kellene tudni, mekkor a lakás, szisztematikusan, vagy randomszerűen takarító modell az álmod, vagy ez számodra egyáltalán nem fontos.

60.000,- Ft-tól 330.000,- Ft-ig tudunk robotporszívót ajánlani.

Azt javaslom, hogy töltsd ki a tesztünket, melyik robot illik hozzád és/vagy küldd el a telefonszámod az info (kukac) robotguru (pont) hi mailcímre és segítünk.

Robotguru Veled van!

felhasználó: Mhajni2015.11.27. 08:27:22
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Segítséget szeretnék kérni. Három szintes lakásban élünk, ehhez keresünk robotporszívót. Az elképzelésünk az lenne, hogy mondjuk naponta másik szintet szeretnénk felporszívóztatni vele. A szinteket lépcső váálasztja el egymásról, a szobák között küszöbök nincsenek. Milyen megoldást tudna javasolni, melyik proszívó lenne az ideális számunkra? A válaszát előre is köszönöm.

Kedves Hajni!

Kérlek, küldj egy telefonos elérhetőséget az info (kukac) robotguru (pont) hu e-mailcímre és felhívunk.
Amit írtál, annak alapján egy óráig írhatnám a lehetőségeket, és még ekkor sem biztos, hogy rátalálnánk a Neked leginkább megfelelőre.

Fontos lenne tudni a szintek területét, a szintenként takarítansó helyiségek számát, lehet, hogy egy nagyobb szisztematikus robotot, lehet, hogy inkább két kisebbet és szisztematikusat vagy akár randomszerűt javasolnánk ...

Egyszóval, szükség lenne a részletekre, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk Meg Nektek.

A Robotguru Veled van! 

felhasználó: Csaba2015.12.06. 13:22:49
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Sokat olvastam már, ezért tudom, hogy minden felhasználó más körülmények közé, más porszívót vásárol. Az én lakásom 2 szintes, mindkét szinten 5 igen eltérő méretű szoba található. Fontos lenne számomra a szobáról-szobára funkció. Két típus ragadott meg eddig: az Irobot 786 és a Neato botvac D75. A kettő közül az utóbi javára szól a szisztematikus navigáció, valamint hogy ha lemerül, töltés után ott folytatja, ahol abbahagyta. A másik a sok szenzorral, és a koszosabb helyeken tovább takarítással van előrébb. Tudna esetleg még olyan információkat írni nekem, amely megkönnyítené a döntést (pl az Irobot tudja e ugyanazt a hatékonyságot a véletlenszerű mozgásával, mint a Neato, vagy szívóerőben, esetleg a szisztematikus takarítás ellenére hogyan valósítja meg ugyanazt, egy szinten 70m2-en képes e egy töltéssel kitakarítani az Irobot...?) Üdvözlettel, Csaba

Kedves Csaba!

Igen, azt valljuk, hogy kinek-kinek megtaláljuk a megfelelő robotporszívót a lakásába.

A két robot közül az igényeid alapján egyértelműen szisztematikus robotot ajánlok, tehát azt mondom: Neato, LG, vagy Samsung.

Az iRobot Roomba 786-os robotporszívó egy kiváló robot, de öt különböző méretű helyiséget nem fog kitakarítani, még akkor sem, ha veszel hozzá 3 db világító tornyot, hiszen a dobozban csak 1 db van, a virtuális fal nem használható szobáról szobára üzemmódra. A helyiségek ismeretében lehet, hogy nem kellene 3-at venned, csak kettőt, de így is plusz költség keletkezik.

Korábban írtam már a szobáról szobára üzemmódról, ha érdekel, kérlek olvass bele.

Ha felmerül még kérdés, akkor kérlek, küldd el a számod az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s visszahívunk, s igyekszünk a további felmerülő kérdéseidre is válaszolni.

Egyébként ha ragaszkodsz az iRobothoz, javaslom, várd meg a jövőre piacra kerülő iRobot Roomba 980 robotporszívót, mert az már képes lesz a lakásod teljes kitakarítására, akár a korábban már említett Neato robotporszívók, vagy az LG robotporszívói, vagy éppen a Samsung robotporszívói.

A Robot legyen Veled, Robotguru a döntésedben segít ;-)

 

felhasználó: Helga2015.12.10. 15:00:40
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Egy 500-as iRobot tulajdonos vagyok 4 éve. Minden nap használom, nincs élet már nélküle. :) Lassan lecserélném, 100 m2-t takarítok vele. Opcióként az iRobot 870-es szerepel, de érdekelne a véleményed, hogy ár érték arányban mi az (esetleg milyen márkák), amit/amiket érdemes lenne fontolóra venni vásárlás előtt? Laminált padló és kő van mindenütt, küszöb nincs (dekor szőnyeg 1db). Nagyon köszönöm előre is! Helga

Kedves Helga!

Elnézést kérek a lassabb válaszért, de őrültek háza van így Karácsony táján ;-)

Az iRobot Roomba 870-es úgyanúgy fog dolgozni, mint a korábbi 500-as (randomszerű), persze fejlettebb az algoritmusa, jobb a keferendszere, etc.

Bátran választhatod.

Ha azt szeretnéd, hogy az egész lakást takarítsa egyben valamelyik robot, akkor választhatod a Neato, az LG, a Samsung, szisztematikusan robotoló porszívó robotjait.

Ha szeretnéd, hogy szobáról szobára üzemmód legyen az iRobotban, akkor válaszd akár az iRobot Roomba 786-ost, vagy az iRobot Roomba 880-as robotporszívót.
Ha elégedett vagy vele, és megszeretted, akkor azt is mondhatom, hogy bevállt csapaton ne változtass (no nem azért, mert a többiek rossazbbak lennének, de ha bevált az irobot, akkor nyugodtan maradhatsz nála, nem fogsz csalódni ;-)

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Ismeretlen2015.12.15. 09:48:36
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Melyiket ajánlanátok, két macska, \\\"kukacos\\\" szőnyeg, parketta és kő mellé? A lakásban sok a küszöb.

Kedves Ismeretlen!


A küszöbök miatt - ha magasabbak, mint 1,5 cm - akkor fölöséleges szisztematikusat vásárolnod, kivéve ha éppen lakásvásárlás előtt állsz és az új lakásban nem lesznek küszöbök ;-)

A szűrők között találsz olyat, amelyiket kifejezetten állatok mellé ajánljuk, nézd meg, kérlek!
Ha további kérdésed merül fel, akkor küldj egy telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre , s visszahívunk.

A Robot legyen Veled!

 

 

felhasználó: pacal2015.12.23. 15:15:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Egy 60 m2-es lakásba, ahol nincsenek küszöbök, tehát jó lenne ha bejárná az egész lakást, oda milyen típust ajánl?

Kedves Pacal!

Amit kéresel, az egy szisztematikusan dolgozó robotporszívó.
Lehet akár Neato robotporszívó, Samsung porszívó robot vagy éppen LG robotporszívó is.
Ha gyorsan szeretnél dönteni, akkor kérlek adj egy telefonszámot és szívesen segítünk a döntésben, s akár még a karácsonyfa alá is bekerülhet a robotporszívó ;-)

A robot legyen Veled!

felhasználó: B Józsi2015.11.08. 11:31:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Szia Robotguru! A tetőtérben szeretném megkönnyíteni a párom dolgát és ezért szeretnék vásárolni egy robotporszívót. A tetőtér mérete kb 90 m2 négy szoba 1 fürdőszoba és egy nappaliból áll. A padló laminált ill.hidegburkolat. Engem a Moneual ME770 fogott meg a hybrid és a szisztematikus takarítása miatt. Kérdésem hol kapok ilyet és Te ajánlod-e ill. milyet ajánlasz ilyen kategóriában és tudásban. Köszi. Üdv B Józsi

Kedves B. Józsi!

Köszönöm a kérdésed!
A párod irányába megnyilvánuló szándékod csak tiszteletet érdemel ;-)

A kérdésedre visszatérve az általad említett területet együtemben kitakarítani jelenleg csak a szisztematikusan dolgozó porszívó robotok képesek.
Tudom, hogy felhördülnek most az iRobot fanok, de meg kell nyugtassam őket is,  hogy az iRobot Roomba 880-as robotporszívónak sok lesz az említett 6 helyiség, s nem beszéltél a hetedikről, mert nyilván folyosó is van a tetőtérben.

Az általad kérdezett Moneual ME770 robotporszívó Magyarországon jelenleg nem elérhető. Ugyan ez már szisztematikusan dolgozó robot, de a hibrid üzemmódban nem fog tudni felmenni a szőnyegekre, bár ilyenekről nem is írtál, de feltételezem, hogy azért előfordulnak a lakásban.
Hogy honnan tudod beszerezni, ezzel kapcsolatban nem adnék tippeket ;-)

Most teszteljük az Ecovacs új robotját, mely már képes hibrid módban dolgozni, de sajnos ő is randomszerűen dolgozik.

Javaslatom a következő:
Párod tehermentesítését kezdjétek egy szisztematikusan takarító porszívó robottal. Ez rendbe fogja tenni a lakást, mire hazaértek (lehet Samsung robotporszívó, LG robotporszívó, Neato robotporszívó, de akár megvárhatjátok a Magyarországon jövőre forgalomba kerülő iRobot Roomba 980 robotporszívót is).
Hogy melyiket válasszátok ezek közül, arra azt gondolom, hogy érdemes felállítani a fontossági sorrendet (szín, márka, ár, forma, tesztek, közvetlen baráti, ismerősi tapasztalatok, Robotguru ajánlja, etc.), s ez alapján meghozni a döntést.

Ha ez beválik, mármint a robotporszívó - s ezzel kapcsolatban nincs kétségem - akkor érdemes elgondolkodni egy feltörlő robotban. A csak feltörlést végző robotok közül, az iRobot Braava 380 feltörlő robotot, vagy ha később döntötök, lehet, hogy már az iRobot Braava 380T feltörlő robotot, de az is lehet, hogy az iRobot Braava 390 feltörlő robotot fogjátok a kínálatban megtalálni. Az árak valószínűleg - nem akarom az ördögöt a falra festeni, de a modellszámok növekedése szerint nőni fognak.

Ha mégis úgy döntötök, hogy hogy a vizes feltörlés helyett megelégszetek a száraz feltörléssel is, akkor jószívvel ajánlom az LG robotporszívókat. Vannak olyan modellek, melyekben már azonnal tartozék a feltörlő mop, de ha nem ilyet vesztek, akkor később is megvásárolható a száraz moptartó és a mop.

Remélem, tudtam segíteni, ha mégis kérdésed merül fel, kérlek, tedd fel bátran, vagy küldd el telefonszámodat valamelyik elérhetőségünkre és visszahívunk.

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Nagy György2016.05.17. 19:28:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt szakértő! Szeretnék robotporszívót vásárolni. Milyet ajánlana? 90 nm-es tömbházi lakásomban nincsen semmilyen állat, csupán a saját lustaságomat szeretném a géppel pótolni. Fontos, hogy megbízható legyen, jól működjön.Tapogatóztam Samsung vonalon is, ahol már-már megtaláltam a nagy Ő-t de szeretném az általam tervezett kb 2000000 körüli összegért a legjobb ár-érték arányú gépet megvenni. Segítsen kérem, ha lehet objektívan (azaz nem feltétlenül iRobot irányban) választanom. Válaszát várom. Tisztelettel, Nagy György András

Kedves György András!

Ha Samsung robotporszívót szeretnél választani, akkor tedd azt! A napjainkban forgalomban levő Samsung robotporszívókat már teljes mellszélességgel vállalhatónka tartjuk.

Az összeget azonban valószínűleg véletlenül elírtad, valószínűleg a 200.000,- Ft körüli kategóriára gondoltál.

Ahogy ezt korábban már többször jeleztük, számunkra az a fontos, hogy Te - azaz a vásárló - a számodra legmegfelelőbbet válaszd ;-)
Ezért nem egy-egy adott márka a lényeges - ezt ők nehezen viselik - hanem a Te igényeid, s elvárásaid.

Ha nincsenek küszöbök, és szeretnéd, ha a robotod az egész lakás kitakaríts, amíg nem vagy otthon, választhatsz az LG robotporszívói, a Samsung robotporszívói közül is, de
akár Neato robotporszívót is választhatsz. 

Ha az applikációs irányítás is fontos számodra, akkor kicsit emelni kell a téten ;-(

Ha mégsem szeretnél elkölteni 200.000,- Ft-ot, akár vehetsz egy Roomba 621-es robotporszívót és mellé egy Thinking Cleanerrel, s így cc. 135.000,- Ft körül is megoldhatod a feladatot, melyet magadnak szabtál ;-) ehez nem ártana, ha látnánk az alaprajzot a lakásodról. Ha elküldöd az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre egy telefonszámmal, visszahívunk, s válaszolunk a még felmerülő kérdéseidre is.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Évi2015.09.25. 19:45:46
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértő! Tényleg igaz, hogyha lemerül és teljesen feltöltött, akkor utána újra elindul a Samsung robotporszívó? Köszönöm előre is. Évi

Kedves Évi!
Igen, a Samsung robotporszívók képesek arra, hogy ott folytassák a porszívózást, ahol abbahagyták.
Másként, a Samsung robotporszívó elindul a lakásban, s ha például a gyerekszobában érzi, hogy merül, akkor megjegyzi a helyet és visszatér a dokkolójára.
Ha feltöltötte magát, akkor újraindul, megkeresi azt a pontot a Samsung robotporszívó, ahol befejezte - ebben az esetben a gyerekszobában - és onnan folytatja a porszívózást, majd újra visszatér a dokkolójára.

A Robot legyen veled!

felhasználó: D. Évi2015.11.06. 20:59:16
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Allergiás, asztmás betegség esetén melyik típusú robotporszívót ajánlja. Válaszát előre is köszönöm. D. Évi

Kedves Évi!

Ha allergiás, asztmás vagy, minden esetben HEPA szűrős robotporszívóban javaslom gondolkodni.

Ilyenek robotporszívók az alábbiak:

  • LG robotporszívók közül bármelyik;
  • iRobot Roomba robotporszívók 700-as vagy 800-as szériája;
  • Samsung robotporszívók közül bármelyik;
  • Neato robotporszívók közül bármelyik.

A fentieken belül, hogy melyik szimpatikus számodra, akár a működése (szisztematikus vagy random), a hangja (bár ellentétben a felhasználók nagy részével nem tartom fontosnak, hiszen a robotporszívó jellemzően akkor dolgozzon, ha nem vagyunk otthon), a szívóerő, az ütközés ereje, a színe, a formája, az ára - ezeket Neked kell priorizálnod. Nyilván szívesen segítünk, de a végső döntést Neked kell meghoznod ;-) 

Bármelyik mellett is döntesz, fontos, hogy a szűrőket cserélned kell, s érdemes az említett betegség mellett betartani a javasolt szűrőcsere intervallumokat, melyek a használattól függően max. 2-3 hónapot jelentenek.

A Robot legyen Veled!

  

felhasználó: Mónika2015.11.10. 10:53:17
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Ok, legyen HEPA szűrős tehát 700-as-tól ... de közben találtam 1db 1.5 cm küszöböt :( ..... nos?

Kedves Mónika!

Akkor már előbbre vagyunk, már csak a hangot és a teljes lakástakarítást kell megoldanunk ;-)

Ha másfél centis a küszöb, akkor az még nem gond, csak ne derüljön ki menet közben, hogy inkább kettő. 

Egyszerűsítsünk, kérlek, adj egy telefonszámot és felhívunk, s minden feltett és még felmerülő kérdésedre kielégítő választ adunk a robotpoprszívókkal kapcsolatban.
Ha az info (kukac) robotguru (pont) hu ra elküldöd, felhívunk.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Szabó T.2015.09.25. 19:55:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
A dokkolót az ágy alá tenném mert ott nagy a hely, visszatalál?

Kedves Szabó T.!

Igen a robotporszívó visszatalál az ágy alá, de nem praktiukus oda tenni.
Ne feledd, hogy a tartályát javasolt minden takarítási ciklus után üríteni.
Távírányítóval ufyan elővarázsolhatod az ágy alól, de nem életszerű ;-(
Inkább olyan helyre tedd a robotporszívó dokkolóját, ahová a robotporszívó is könnyen visszatalál, és Te is könnyen tudod elérni.

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Cs Judit2015.10.28. 18:16:10
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! A lakásunkban olyan szőnyeg van, amelyet nem lehet kefés porszívóval porszívózni. Van-e olyan porszívó, amelyik ezt felismeri, vagy megtanulja kikerülni. Illetve van két cicánk is. Melyik porszívó lenne alkalmas? Köszönöm!

Kedves Judit!

Vannak olyan robotporszívók, amelyek nem dolgoznak alsó kefékkel (Philips), de ezeknek is van oldalkeféjük.
Vannak olyan robotporszívók, amelyek elzárhatóak bizonyos területek elől. Hogy virtuális fallal (iRobot, Ecovacs, Samsung), vagy mágnes szalaggal (Neato), vagy mással, ebből a szempontból nem releváns.

Olyan robotporszívóval, amely megtanulja, hogy adott területet hagyjon ki, még nem találkoztam ;-(

Fontos lenne tudni, hogy a szőnyeg milyen magas, mennyire speciális, említed, hogy "nem lehet kefés porszívóval porszívózni", ez milyen szőnyeget takar valójában. Azért kérdezem, mert könnyebben tudunk segíteni, ha a speciális problémát megismertük. Ha küldesz egy fotót a szőnyegről, esetleg egyéb paramétereiről, talán könnyebben megy a válasz. Kellene tudni a méretét is, mert amennyiben nem 2x3 méteres például, lehet, hogy érdemes felvenni, vagy félretenni, amíg a robotporszívó dolgozik.

A macskákkal nem lesz gond.
Ha azért írtad, mert kíváncsi vagy hogy reagálnak a robotporszívóra, akkor jellemzően megbaratkoznak vele.

Ha azért írtad, mert speciálisan emiatt nagyobb az egy négyzetméterre jutó "szőr"mennyiség, akkor ebben az esetben PET-es robotporszívót ajánlunk.

Kérlek, pontosítsd kicsit a kérdésed és igyekszünk speciálisan körbejárni az esetet.

Ha gondold, szívesen látunk a roboZOOM szolgáltatásunk keretében egyéni tanácsadáson is.

Remélem, tudtam segíteni, s ha körülhatároljuk a felmerült kérdéseket pontosabban, akkor még tisztább lesz a kép.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: K.k.2015.09.25. 20:05:55
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Látja a kameráival a robotporszívó a koszt? K.

Kedves K.!

A robotporszívók a kameráikkal nem a koszt vizslatják és nem annak alapján takarítanak.
A kamerák arra valók, hogy a tájékozódásban segítség a robotporszívókat. Hogy tudják, merre jártak, merre nem.
Így képesek a tájékozódásra, s arra is - némely modellek -, hogy akár onnan folytassák a porszívózást, ahol korábban abbahyagták.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Matyi2015.12.31. 08:56:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Sajnálom, hogy zaklatlak de hát tanulni soha nem késő. Mai nap tökéletesen végig ment. Pedig kezdtem ideges lenni, mert az étkezőt azt hittem kihagyja, de a végére tette. Valahogy furi nekem, hogy valamikor a takarítási sorrend azonos valamikor nem. Pl. most kizártam a fürdőt. Nem tudom, hogy ez a robi képes e helyiségről helyiségre menni tökéletesen. Elvileg most ami egy légtérben van plusz egy szoba van megnyitva amit végig is visz. Még egy szoba van de azt még csak direktbe porszívóztattam vele. Az ilyen átvitel letétel elindítás nem zavarja be térképileg a robit? Sajnálom, hogy zaklatlak, de máshova nem tud az ember fordulni. Szerintem jó volna egy fórum részt is nyitni. Választ előre is köszönöm.

Kedves Matyi!

Egyáltalán nem zaklatsz, de nem tudok sajnos mindn esetben azonnal reagálni a kérdésekre ;-(

A fürdőszoba nem igazán javallt terület, mert ha csak egyszer is - persze véletlenül - vizet kap a robot, akkor az alaplap bánja, s ebben az esetben nem érvényes a garancia sem ;-( ezért csak támogatni tudom, hogy a fürdőt kizártad ;-)

Nyilván abban az esetben, ha a programját megzavarjuk képesek csodás dolgokra is a robotporszívók ;-(

Találkoztam már olyan esettel is, amikor az emeleten épp töltődő robotot levitték a háziak a földzsintet takarítani, majd amikor viszzatették dokkolóra, feltöltés után onnan indult porszívózni, ahol korábban abbahagyta.

A fórumos javaslatodat megfontoljuk, gondolkodunk rajta.

A Robot legyen Veled!

 

 

felhasználó: Viki2015.12.07. 08:44:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tiszteletem! Vásárlás előtt állok! A kiszemelt áldozat a roomba 774-es! Eddig minden teszten amit láttam verte ellenfeleit! Viszont van egy dilemmám. Egy ismerős eladná a kis robotporszívóját, amit tavasszal kapott, de nem használ. Egy Samsung SR8980 - ast! Kb annyi lenne, mint a roomba 774 ! A kèrdèsem ax lenne, ön mit vàlasztana! A neten azt làttam ez egy nagyon dràga porszívó! Valóban többet is tud? Egy kb 150 nm- es hàzban lakom! 5 szoba, 2 db küszöb kb 1,5 centis. Nappaliban sötétbarna szőnyeg, fa padlón! Konyha kőpadlóval, 2 macskával, ! Akadályt jelent s sötét szőnyeg a modelleknek? Az étkezőben az asztal alatt szürke szőnyeg van fekete mintàval!:( Kérem segítsen! Teljesen tanácstalan vagyok! Viki

Kedves Viki!

Valószínűleg ugyanarról a Samsung 8980-as robotporszívóról beszélünk, melyet nekünk is felajánlott a vásárlója, mert a kisgyereke megijedt tőle ;-(
Egy nagyon jó darab, öntisztító tartállyal. Ha meg tudtok egyezni, akkor kiváló vétel.

Az általad kérdezett iRobot Roomba 774-es robotporszívó együtemben nem képes az említett lakást kitakarítani, s elkeserítelek, jelenleg egyik iRobot sem ;-(

Ha nem akarod egyik szobából a másikba tenni a robotot, akkor szisztematikus robotporszívóra van szükséged. Persze az említett iRobot Roomba 774-est is megveheted, de ebben az esetben Te fogod egyik helyiségből a másikba áttenni. Ha iRobotban gondolkodsz, akkor az iRobot roomba 786PET és az iRobot Roomba 880-as robotporszívó áll legközelebb van az elképzeléseidhez, azonban ekkora házzal ők sem fognak bírni. Korábban írtam a szobáról szobára üzemmódról, kérlek,, olvass utána, s érteni fogod.

Ha felmerül még kérdésed, akkor kérlek, küldj egy telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s igyekszünk visszahívni.

A Robotguru Veled van, reméljük a Robot is mihamarabb Veled lesz!

 

felhasználó: Gábor2016.01.25. 21:08:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértők! Több tesztet átrágtam, de szakmaiság helyet sokszor marketingszag lepi be őket, emiatt hozzátok fordulok. 70m2-es 6 helyiséges, küszöbmentes lakáshoz keresnék egy többé-kevésbé törődésmentes eszközt. Értem ez alatt, hogy a nem szeretném magam vinni a szobák közt, etetni és indítani. Tehát szükség lenne időzítési lehetőségre, dokkolóra, amely a töltésen kívül, a portartály ürítésére is képes, illetve arra, hogy a gép több szobát is kezeljen(ha jól értelmeztem a Roomba elvérzik ezen a teszten, mert a csúcsmodell is 3 szobáig küzd). Ebben a kategóriában feltételezem, hogy a gumi ütközők már nem számítanak extra elvárásnak. A robot maximális magassága 10 cm lehet, itt hasalnak el a Samsung termékei. Illetve a burkolatváltások miatt egy erős 1 centiméteres átlépési magasságot is elvárás, hogy produkáljon. Az említett burkolatok járólap és szalagparkettából állnak, szőnyeg és állat terv szintes sem jut be a lakásba. Persze ha szisztematikusan oldaná meg ezeket a feladatokat, az hab lenne a környezettudatosság tortáján. Más fórumon azt kérdezném, hány évet kell még várnom, míg beteljesül az álmom, de bízom benne, hogy itt konkrét típusajánlatra is számíthatok. Tisztelettel, Gábor

Kedves Gábor!

Hát abban igazad van, hogy a marketing mindent belep, de azért talán vannak kivételek ;-)
70 nm (6 helyiség) - LG, Samsung, Neato (szisztematikus takarítás)
Dokkoló, mely üríti a portartályát - jelenleg nincs ilyen modell, a fenti kínálatban - a Samsung SR8980-as volt ilyen, esetleg 1 db ha felelelhető, utánanézünk.

Küszöbön, mely burkolatváltó, bár azt írod 1 cm felett van, korábban pedig azt, hogy küszöbmentes - némi ellentmondás ugyan, de ezen túllendülnek az említett modellek.

A lehetőségek:
1. ha találunk SR8980-as Samsung robotporszívót - nyertél

2. lemondasz az önkiürítésről, és választasz az alábbi modellek közül:
2.2. Neato robotporszívók közül bármelyik
2.2.1. Neato D95 robotporszívó (lítium akksi, appal irányítható)
2.2.2. Neeto D85 robotporszívó
2.3.3. Neato D75 robotporszívó
2.3.4. Neato XV Signature robotporszívó
2.3.5. Neato XV Signature PRO robotporszívó 

2.3. Samsung jelenleg kapható bármelyik modellje, kivéve a Powerbot (a magassága miatt), bár ez az egyik legjobb darab most a piacon
2.3.1. Samsung VR5000 Good VR10J5011UA GE robotporszívó
2.3.2. Samsung VR5000 Good VR10J5031UC/GE robotporszívó
2.3.3. Samsung VR5000 Best VR10J5051UD/GE robotporszívó

2.4. LG robotporszívók közül bármelyik a LG LGVR34408LV HOM-BOT SQUARE kivételével, mert ez nem időzíthető), tehát
2.4.1. LG VR64702LVM VPARQUET robotporszívó
2.4.2. LG VR64607LV VHOMBOT robotporszívó
2.4.3. LG VR64701LVMP VPET Hom-Bot Square robotporszívó

2.5. iRobot Roomba 980 robotporszívó (hamarosan megjelenik a kínálatban Magyarországon is)

Nos tehát, az ajánlatok száma nem kevés.
Itt azonban Neked kell döntened, s hogy a márka, a szín, netán a tesztek esetleg az ár, ami alapján szűkítesz, rád van bízva.

Ha mégis azt gondolod, hogy segítsünk, akkor akár bejöhetsz hozzán a bemutatóterembe, s megnézheted működés közben a robotporszívókat.

Ha pedig mégis inkább telefonon szeretnél egyeztetni a további szűkítésről, vagy merültek fel újabb kérdések, kérlek, küldj egy számot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s visszahívunk.

A Robotguru Veled van, hogy s segít, hogy a megfelelő robot is Veled legyen ;-)

felhasználó: P.Erzsi2015.11.24. 17:04:25
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! Most a leértékelt iRobot Roomba 631 géppel \\\"kacérkodok\\\". Fsz és tetőtérbeépítéses a házunk a földszinten van egy szoba, mellékhelyiségek, közlekedő és konyha, a tetőtérben közlekedő és 3 szoba. Hova érdemes tenni a dokkolót, vagy amikor az emeleten dolgozik a gép akkor oda, amikor a földszinten dolgozik a gép akkor oda? A 631- es ilyen funkcióra megfelel-e?

Kedves Erzsi!

El kell döntened, hogy miként használod az iRobot Roomba 631-es robotoporszívót, s számodra e-e a megfelelő választás.

ARoomba 631-es robotporszívó nem fogja sem a tetőteret, sem pedig a földszintet együtemben kitakarítani. Amennyiben az egyes helyiségekbe bezárod, akkor kiváló munkát fog végezni, de Neked szükséged lesz egy naptárra, hogy emlékezz, mikor melyik helyiségbe tetted be, s melyik következik.

Jó lenne látni az alaprajzot, de kizárt - s ez igaz a földszintre és igaz a tetőtérre is -, hogy bejárja a területet és ki iks takarítsa a helyiségeket.
Az iRobot Roomba 631-es egy randomszerűen működő robotporszívó, mely egyébként nem tudja, hol járt, s hol nem járt. Azt, hogy mikor távozik egyik helyiségből s mikor megy be egy másikba, vagy az előzőbe újra, azt nem az dönti el, hogy járt már ott vagy sem, vegzett-e vagy sem, hanem a véletlen.
Ez egyébként igaz a szobáról szobára üzemmódot tudó iRobot Roomba 785, 786, vagy 880 kivételével a jelenleg forgalomban levő összes iRobot modellre (2015. november 24.).

Ha azt szeretnéd, hogy a lakóterületeid együtemben legyenek takarítva, akkor szisztematikus robotot (Neato, Samsung, LG) ajánlok Neked, bár elképzelhető, hogy a már említett iRobot Roomba 785, 786, vagy 880 robotporszívók is jól működnének Nálad.

Hogy ezek közül melyik a legmegfelelőbb számodra, azt szívesen megosztom Veled, de több információra van szükségem a szobák és helyiségek nagyságát és a küszöbök létét illetően.

Kérlek, jelezz vissza itt, vagy küldj e-mailt telefonszámmal az info (kukac) robotguru (pont) hu címre, s pontosítunk.

A megfelelő robotporszívó  - amire Neked van szükséged - legyen Veled! 

felhasználó: Kincső2015.11.17. 11:04:31
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves RobotGuru! 4 hosszú hajú kis-nagy lányunk van, így gyakoriak nálunk a hosszú hajszálak, ami szokott gondot okozni a porszívózások alkalmával. A kisebb kefékre egyszerűen feltekeredik. Emiatt érdekelne, hogyan kezelik a hosszú hajszálakat a robotporszívók. Ismerősök szerint feldarabolja, igen, lehet, de valóban? És ha igen, melyik típusok teszik? Köszönöm!

Kedves Kincső!

Sajnos a hajszálak feldarabolása nem megy a robotporszívóknak ;-(
A lányok hosszú haja miatt olyan robotot ajánlok, melynek a keféi nem sörtekefék, hanem gumiból vagy szilikonból vannak.

Ilyen lehet a Neato robotporszívók közül a szilikon kefés változatok (Neato D85 robotporszívó, vagy a Neato XV Signature Pro robotporszívó, az iRobot Roomba 800-as szériájú robotjai, akár az iRobot Roomba 870-es, akár az iRobot Roomba 880-as, de jó lehet az LG Hom-Bot Square VR64701LVMP VPET robotporszívója is.

Fontos lenne azonban, hogy kiderüljön, milyen lakásról beszélünk, mert annak fényében, hogy a helyiségek miként oszlanak meg a lakásban, vannak-e küszöbök, ha igen, mekkorák, tudunk finomítani az ajánlaton.

Kérlek, az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre külddd el elérhetőségeidet, és szívesen visszahívunk, hogy megtaláljuk a Nektek leginkább megfelelő robotporszívót.

Ps.
És még az sem kizárt, hogy a lányok közül valaki bevállalja a robotporszívó takarítását - kivéve részét a házimunkából - s ebben az esetben nem feltételenül kell a gumi, illetve szilikonkefés változatokban gondolkodni, s ebben az esetben az árkülönbözetet - mondjuk - egy családi hétvégére is felhasználhatjátok ;-)

A döntés a Tied!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Egerszegi Árpád2015.11.30. 20:31:33
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotszakértő! Tervezem a karácsonyi robotvásárlást, konkrétan az LG VR 64607LV-t néztem ki. Két kérdésem lenne: Nem gyengébb a takarítási teljesítménye az LG-nek, mint egy IRobotnak?Alapos takarításhoz melyik tipust ajánlanád? (100 nm, 4 szoba) A Neato-t kivéve, nem tetszik a formavilága) Valamint, tényleg szabad beidőzíteni a masinát, akkori munkára, amikor nincs otthon senki? Értem ezalatt, hogy mi van, ha beakad valahová, vagy valamibe, és nincs aki kiszabadítsa. Ezekre a helyzetekre hogy reagál a robot?

Kedves Árpád!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem gyengébb egy LG robotporszívó takarítási minősége egy iRobot robotporszívónál.

Ha nincsenek küszöbök, akkor az LG képes megoldani a 100 nm kitakarítását emberi segéderő nélkül az iRobot nem.
Az iRobot robotporszívók között azok, amelyek képesek a szobáról szobára üzemmódra (iRobot Roomba 786PET, vagy iRobot Roomba 870 robotporszívó) képesek megoldani a problémát, hiszen a lighthouse (világító tornyok) segítségével tudnak navigálni. Ebben az esetben azonban nem árt tudni, hogy töltés után nem folytatják a munkát úgy mint az LG robotporszívói, ha nem végeztek a takarítással.

A robotporszívók időzítésével kapcsolatban semmi gond nincs, bátran dolgozzanak, sőt akkor porszívózzanak, ha nem vagyunk otthon.

Nyilván előfordulhatnak olyan heléyzetek, amelyekkel a robotporszívó nem tud megbirkózni, de nem ez a jellemző. Kiszabadítják magukat az akadályokból, s folytatják a porszívózást. Ha mégsem, akkor hazaérve felfedezed a helyet, a szituációt, mely gondo okozott a robotnak, hiszen ott fog megállni, s tudod korrigálni a helyet, hogy legközelebb ne akadjon el.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Rigó béla2016.04.04. 13:01:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! 80 m2-es , 3 szobás lakásunkban lakik két macska és egy 25 kg-os skótjuhász kutya. Nagyon érdekelne egy robotporszívó, de nem tudom, hogy az összes helyiséget lehet-e takarítani egy porszívóval. Illetve az is fontos lenne, hogy az állatok tönkre tudják- e tenni.Szerintem minden nap kellene, hogy takarítson a gép, de mi nem vagyunk otthon napközben. Várnám javaslatukat. Tisztelettel: Rigó Béla

Kedves Rigó Béla!

A kérdést alapvetően befolyásolja, hogy a "kisállatok" - hiszen a kutyus nem egy apróság, az egész lakást belakják-e miközben nem vagytok otthon.
Ha a válasz igen, és nincsenek küszöbök, akkor lehet szisztematikus robotporszívóban gondolkodni, ha a válasz nem, akkor annak függvényében, hogy mekkora a távollét alatt takarítandó felület, lehet más modelleket is választani, melyek nem szisztematikusan, hanem randomszerűen dolgoznak.

A mindennapi takarítás teljesen helyénvaló, képesek is rá a robotporszívók, s el is kél 3 kisállat mellett.

Amennyiben a robotporszívót alulról, avagy felülről víz éri (pl. lepisilik a macskák) akkor az tud gondot okozni.

Azt javaslom, hogy küldj egy elérhetőséget az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s visszahívunk, hogy pontosítsuk a lehetőségeket.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Bál István2015.12.29. 11:51:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
A \\\\\\\"hangosabb\\\\\\\" mögött a szívóteljesítmény esetleg meg győzőbb mint a \\\\\\\"halkabb\\\\\\\" modeleknél? Hátha ez alapján könnyeb lesz. Illetve a D85 meddig lesz akciós, csak dec.31-ig? István

Kedves István!

Olyanokat feszegetsz, amelyek már-már az intimitás határát súrolják ;-)

Hogy a hangnak van-e összefüggése a szívóerővel, ezt nem állítanám, persze az ellenkezőjét sem ;-(
A hanghatás növekedése és a szívóerő növekedése ugyanis nincsenek egyenes arányban egymással.

Ahogy írod, "csak december 31-ig" lesz akciós a Neato D85? Az az igazság, hogy ez az idő is lényegesen több, mint amennyi ideig érdemes/javasolt akciós áron értékesíteni és nem csupán marketingmegfontolások, hanem üzletiek is közrejátszanak ebben, nem mindegy ugyanis, hogy egy terméken van-e haszon, s ha igen, mekkora? Mert bármilyen hihetetlen, fontos kérdés, hogy azt az egyedi - remélem nem vagyok szerénytelen - szolgáltatást, amelyet nyújtunk, fent is tudjuk tartani.

S mielőtt még megkérdenéd az okát - előre jelzem - hogy nincs összefüggésben a termék minőségével, a valódi okát pedig itt ezen a fórumon - engedelmeddel - nem osztom meg ;-(

Ahogy korábban jeleztem, nem tudsz rosszul dönteni, bármelyik robotporszívót is választod: akár LG, akár Neato.

Engedelmeddel, ha további kérdésed merül fel, akkor kérlek, küldd el a telefonszámod az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre és szívesen visszahívunk, hogy segítsünk.
Amennyiben pedig kíváncsi vagy a robotporszívókra, működés közben megtekintheted, tesztelheted a bemutatótermünkben, ahol kollégáim a további kérdéseidre is készséggel válaszolnak.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Forrai Tamásné2015.07.20. 20:25:19
Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy a Neato Botvac 75 szőnyegeken is használható-e hatékonyan? Üdvözlettel: Forrai Tamásné

Kedves Forrai Tamásné! A Botvac 75 szőnyegen is hatékonyan dolgozik. Azonban a shaggy szőnyegekkel nehezen birkózik meg, ha ilyen szőnyegeitek is vannak, akkor inkább az LG robotjait javaslom. Szívesen várunk a Robotguru Robozoom termében, ahol különböző szűnyegtípusokon is kipróbálhatod a különböző robotokat. A Robot legyen Veled!
felhasználó: Juhász Marianna2015.08.24. 12:49:02
Üdvözlöm, legyen kedves megírni, hogy az iRobot Roomba 631 robotporszívó a hosszabb szálú, vastagabb szőnyegetek is kitakarítja? Előre is köszönöm a válaszát.

Kedves Marianna! Igen, kiválóan dolgozik a szőnyegeken is. A Robot legyen Veled!
felhasználó: PÉ2015.10.21. 20:22:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hogy tölti magát, mármint az akkut.

Kedves PÉ!

A robot visszamegy a dokkolójára, és a dokkolón tölti fel magát.
Állandóan töltőn kell tartani, ha nem dolgozik. Ebbe az esetben, s ha feltöltött, csepegtető töltéssel már csak szinten tartja az akkumulátorát, hogy induláskor a legjobb kondícióban legyen.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Zimmererné2016.01.01. 03:36:00
Kedves Guru! Kérek ajánlatot a 620-ashoz alkalmas virtuális falra! 2 éve használom teljes megelégedéssel, de ezzel még jobb lenne.

Kedves Zimmererné!

A vitruális falat megtalálod az oldalunkon.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Madla Katalin2016.02.12. 17:31:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
üdv. Guru! Van egy 521-es irobot ROOMBA készülékem, de 4 évesen már elkopott mindene. Igaz szinte naponta ment, de amikor vettem hosszabb életet ígértek.Mit tudsz ajánlani, van egy közepes méretű nagytestű kutyám, aki igen szeret a kanapén ücsörögni, és a régi robotom keféjére elég rendesen felcsavaradott, igen gyakran kellett szétszedni és tisztítani.

Kedves Katalin!

Nem tudom, hogy ki ígérte, miszerint 4 évnél tovább megy a robotod, de ha minden nap ment, azért olyan nagyon nem kell csodálkoznod, ha kicsit megharcolt a robotporszívód.

Első körben azt javaslom, hogy hozd be hozzánk a szervizbe az 521-es robotporszívódat, megnézzük, mit lehet kihozni belőle, s annek fényében el tudod dönteni, hogy azt rakjuk-e rendbe, vagy válaszzunk Neked egy új, másik robotporszívót.

A kanapén nem javaslom a robotporszívót működtetni, bár lehet, hogy rosszul értettem a kérdést.
A kutya miatt pedig akár gondolkodhatsz továbbra is iRobot robotporzsívóban, de megnézheted a Neato robotporszívóit is, az LG vagy a Samsung robotporzsívói küzöl is választhatsz.

Miután a kérdés komplex, kérlek, küldj egy telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre és visszahívunk, hogy maradéktalanul válaszoljunk a kérdéseidre, s a számodra leginkább megfelelő robotporszívót válasszuk ki.

A Robot legyen Veled továbbra is!

felhasználó: Zsuzsa2016.02.11. 18:10:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robot guru! Olyan robotporszívót keresek, ami alkalmas cérnaszálak összeszedésére. Köszönöm: Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

Több ilyen modell is van, azonban fontos lenne tudnunk, hogy mennyi az a cérnaszál, amit össze kell szednie?

Nem mindegy ugyanis, hogy néha varrogatsz otthon, vagy rendszeresen ki van téve a robotporszívó a cérnaszálak (s ez nem ugyanaz, mint a haj) összeszedésének.

Kérlek, küldj egy telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu címre és felhívunk, hogy pontosítsunk.

Csak néhány alternatíva a teljesség igénye nélkül:

Neato robotporszívók (bármelyik)
iRobot robotporszívók (bármelyik lehet, pontosítás szükséges)
LG robotporszívók (bármlyik)
Samsung robotporszívók (bármelyik)

Azért kell a válaszod, illetve az egyeztetés, mert nem mindegy, hogy a cérnaszálakat a parkettáról, szőnyegről kell-e összeszednie, emiatt nem mindegy hogy sörtekefés, vagy szilikonos (gumikefés) modellt javaslunk.

Várom visszajelzésed!

A Robot legyen Veled mihamarabb! 

felhasználó: Csaplár2015.09.23. 12:12:45
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru ! Nemrégen vettünk egy 631-es Roomba készüléket. Eddig nagyon meg vagyunk elégedve vele. Az lenne a kérdésem, hogy a szűrője mosható-e, vagy ha nem akkor lehet-e ilyen szűrőt bele rendelni és mennyiért ? Előre is köszönöm ! Üdv.: Csaplár Gy.

Kedves Csaplár Gy.! Az iRobot Roomba 631 porszívórobot szűrője mosható. Fontos azonban, hogy csak teljesen száraz állapotban tegyétek vissza a robotporszívó tartályába mosás után, s csak így használjátok. A 600-as széria minden robotjának a szűrője mosható. A 700-as és afölötti (800, 900) szériák HEPA szűrője nem mosható. Ha szűrőre van szükségetek, akkor hozzá való 3 db-os szűrő kapható 4490,- Ft-os áron (2015.09.23.). A Robot legyen Veled!
felhasználó: Ny. Katalin2015.09.25. 19:54:03
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! Milyen kiegészítőket érdemes megvenni az első vásárlásnál a robothoz?

Kedves Katalin! Bár magunk ellen beszélünk, de azt gondolom, hogy az első vásárlásnál nem szükséges kiegészítőket venni a robotporszívóhoz. Azt gondolom, hogy a használat során kiderül, hogy szükséges-e gyakrabban cserélni az oldalkefét esetleg a szűrűt. Ez utóbbi az, amit függetlenül attól, hogy HEPA szűrőről beszélünk, vagy sem, ajánlott csererélni. A HEPA szűrős modelleket (az iRobot Roomba 651 nem az) javasolt 2-4 havonta cserélni, míg a mosható szűrőknél ez az intervallum elcsúszhat akár 3-6 hónapra is. Hallottam már olyan Roomba robotporszívó használóról, aki a kimosott és kiszárított szűrőjét akár egy évig is használta. Azt javaslom, hogy a használat során felmerült kiegészítőket vásárold meg, és akkor, amikor szükséged lesz rá. A Robot legyen Veled!
felhasználó: Kisbíró2015.11.16. 14:17:36
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Az érzékelők lehetővé teszik-e, hogy sötétben is üzemeljen a iRobot Roomba 774?

Kedves Kisbíró!

A robotoknál az éjszakai üzemmódnak semmi akadálya nincs, tehát az iRobot Roomba 774 robotporszívó is képes éjszaka kitakarítani a lakásod egyes helyiségeit.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Lali2015.09.25. 19:52:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Az iRobotok a kis szívóerő ellenére hatékonyak szőnyegen is?

Kedves Lali!
A robotporszívók nem csupán a szívóerejükkel tűnnek ki a porszívók táborából. Nyilván kisebbb a szívóerejük, de nem feledjük el, hogy a hagyományos porszívóknak milyen távolságból kell felszívniuk a koszt és a port.
Az iRobot Roomba robotporszívók kettősdkeferendszerrel működnek. A kefék - modelltől függően - sörte- és gumikefe (iRobot Roomba 600-as és iRobot Roomba 700-as porszívórobotok), míg két gumikefe (iRobot Roomba 800-as sorozatú robotporszívók) lazítják és söprik a port és koszt a robotporszívó alá, ahonnan a szívóerő hatására kerülnek a portartályba.
Teszteléskor szoktuk javasolni, hogy a tesztrobot elengedése előtt takarítsanak a kedves tesztelők, s meglátják, hogy az általuk tisztának vélt helyiségben mennyi "koszt" talál a robotporszívó. Nyilván nem mondanánk ilyet, ha másként lenne.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a házigazda, vagy háziasszony nem jól bánna a hagyományos porszívójával, de azt jelenti, hogy a robotporszívók létjogosultsága a kisebb szívóteljesítmény ellenére megkérdőjelezhetetlen.
Röviden: igen, a szőnyegen is hatékonyan tudnak dolgozni az iRobot Roomba robotporszívók.
Egy dolog azonban fontos, miután a leesésgátló szenzorok infrákkal vannak megoldva, a fekete szőnyeg pedig elnyeli az infrasugarakat, ezért azt úgy érzékeli a robot, hogy szakadék fele jár, s letolat a szőnyegről. A hosszúszáló shaggy szőnyegekkel is ugyanez a helyzet, ott azonban színtől függetlenül fordulhat ez elő.
Röviden, a nagyon hosszúszálú és fekete szőnyegek még okozhatnak fejtörést a robotporszívónak.
A Robot legyen veled! 

felhasználó: Árva Péter2015.10.29. 22:33:48
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Több internetes fórumon, lapon olvastam, hogy van lehetőség Nálatok kipróbálni az iRobot Roomba takarító robotokat. Sok jót olvastam az iRobot Roomba 880-as modelljéről, de az ára azért- valljuk be - elég húzós ;-( Ezért - ha van még ilyen lehetőség - szívesen kipróbálnám a robotot vásárlás előtt. Válaszukat nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Péter

Kedves Péter!

Igen, van lehetőség kipróbálni a robotokat.
Kérlek, vedd fel velünk a kapcsilatot és kollégáim segítenek, hogy mikor, melyik robotunk tesztelhető.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Péter2015.10.29. 22:09:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Mi a különbség az iRobot Roomba 620 és 631 között? Melyik készüléket ajánlják egy tetőtéri szint takarítására, ahol 3 db (10-12m2-es szoba, egy 8m2-es fürdő egy 4m2-es gardrób és egy közlekedő található? Előre is köszönöm! P.

Kedves P.!

A két készülék ugyanazt tudja. Nincs különbség a takarítás minősége, ideje, etc. között.

Az iRobot Roomba 620 robotporszívó dokkolója nem intergrált, a doboz nem tartalmaz virtuális falat.
Az iRobot Roomba 631 robotporszívó integrált dokkolóval rendelkezik, a doboz tartalmaz egy virtuális falat, és Xlife akkumulátor van hozzá.

Az említett területre bármelyik robotporszavó megfelel.

Fontos, hogy akkor fog "rendes" munkát végezni, ha lehatárolod a területet, amin dolgoztatni szeretnéd. A szabdalt helyiségek miatt ugyanis ellenkező esetben nincs garancia arra - sőt - hogy a teljes területet bejárja.

A szobák elhelyezkedésétől függően határoznám meg a takarítandó területet, akár a virtuális fallal, akár az ajtók becsukásával.

Vannak olyan robotok, melyek képesek a teljes területet porszívózni, de azok szisztematikusan működő porszívó robotok, nem pedi randomszerűek, mint az előbb említett iRobot Roomba robotporszívók.

Ha küldesz alaprajzot, könnyebb a segítség.

Fontos, ugyanakkor, hogy a fürdőszobát határold el a robotporszívótól.
A robotporszívók nem szeretik a vizet.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: anya3332015.11.20. 09:36:58
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Azt szeretném megtudni, a Roomba 631 tip-ról, hogy feltétlenül a dokkolón kell hagyni állandóan, vagy azért eltehetem a szekrénybe is,ha nem használom csak egyszer-kétszer egy héten. Köszönöm a válaszát!

Kedves anya333!

Azt javasoljuk, hogy a robotporszívót tartsd a dokkolón.
Nem javasoljuk a szekrényba való elrakását, mert az aksija nem erre van felkészítve ;-(

Igaz ez egyébként - 2015. november 22-én - minden jelenleg forgalomban levő iRobot robotporszívóra, nem csak az iRobot Roomba 631 robotporszívóra.
Ha hosszabb időre elmentek otthonról és mondjuk áramtalanítjátok azt a részt, ahol a robotporszívó tartózkodik, akkor megtehetitek, hogy kivezsitek az aksit belőle, hogy ne merüljön le.

Inkább zat javaslom, hogy használd a robotporszívódat akár naponta is. Meghálálja, egyrészt a tisztasággal, amit elér a munkájával, másrészt az aksijának sem teszel ezzel rosszat.

Remélem, sikerült meggyőznöm arról, hogy ne rejtsd el a szekrénybe az iRobot Roomba 631 robotporszívót.

Az iRobot Roomba 631 robotporszívód legyen Veled!
 

 

 

felhasználó: F. Károly2015.11.09. 21:37:07
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Ismerkedve a számomra egészen új témával, úgy gondolom, hogy a 62 négyzetméteres lakásomba megfelelő lenne az alapgép. Mint egyedül élő nyugdíjas, azt gondolom nincs szükségem a robotporszívó időzítési képességére, és egyéb tartozékaira. Jól gondolom ? Ennél a készüléknél hogy akadályozhatom meg, hogy másik szobába menjen? Ha nincs ajtó a két szoba között ? Egy 15 centis élére állított deszkalap pl. falat jelent számára ? Ha van egy kis szoba, meg egy nagy, kétszer akkora szoba, tudja ez a készülék , hogy melyiket meddig takarítsa ? Vagy mindegyiknél megy, míg le nem merül, hogy van ez ? Kérem felvilágosításukat ! Köszönöm!

Kedves Károly!

Igen, jól határoztad meg, ha nincs szükséged az időzítésre, ne fizess érte!
Fontos, hogy meghatározzuk, melyek azok az igények, melyeket feltétlenül ki akarunk elégíteni egy készülék, ebben az esetben egy robotporszívó vásárlásával.

Az iRobot Roomba 620, vagy 621, esetleg 631 robotporszívó tökéletes választás esetedben.Virtuális fallal le tudod határolni a területet, amit nem akarsz takaríttatni vele.
Ha mégis egy deszkában bízol jobban, használd azt.
Nincsenek kötelező érvényű szabályok, csak az a fontos, hogy az elvárásaidat teljesítse a robotporszívó.

A kisebb szobában kevesebb ideig fog dolgozni, feltéve, hogy az ütközések száma alaján erre az elhatározásra jut. Ugyanakkor az sem igaz, hogy egy kétszer nagyobb szobában kétszer annyi ideig robotol a robotporszívónk. A különböző szenzorok segítik a tájékozódásban.

Ha úgy érzi, hogy kész a szoba, elkezdi keresni a dokkolóját, ha nem találja, egy idő után megáll. Ha megtalálja, visszamegy és elkezdi újratölteni magát.

Ha további kérdésed merül fel, kérlek, jelezd!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: fasnikgyula@gmail.com2015.11.20. 15:49:18
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Ehhez a készülékhez, van-e dokkoló egység?

Kedves Gyula!

Az iRobot Braava 390T feltörlő robothoz a szó klasszikus értelmében vett dokkolóegység van, azonban ez a dokkoló nem tudja az automata töltésfunkciót.

Másként fogalmazva, ahogy az iRobot Roomba robotporszívók visszatérnek a dokkolóállomásukra és elkezdik tölteni magukat, úgy az iRobot Braava 390T feltörlő robot nem tud visszatérni a töltőegységéhez, rádokkolni, s feltölteni magát. Ezt Neked kell megtenned. Ha végzett a Braava feltörlő robotod a munkával, akkor azon a ponton fog megállni, ahol elkezdte a feltörlést.

S ha Te legközelebb arra jársz, akkor ráteszed a gyorstöltőjére és a feltörlő robot megkezdi a töltést.

Az iRobot Braava 390T feltörlő robot legyen veled!

 

felhasználó: Lilu2015.11.26. 19:09:07
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Irobot porszívót szeretnék vásárolni karácsonyra, kb 70 m2 takarítására, egy db eb és 2 db hosszúhajú leányzó mellé. Melyik lenne jó választás?

Kedves Lilu!

Bármelyik iRobot Roomba robotporszívó megfelel az igényeiteknek.

Mielőtt döntenétek, kérlek, küldj egy telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s felhívunk, hogy pontosítsuk az igényeket, a lakásról megtzdjunk valamit.
Lehet akár az iRobor Roomba 620/621 vagy a 651 (ha porgramozni szeretnétek az indítást) robotporszívó, de megfelel az iRobot Roomba 774, 785PET, 786PET is, sőt, ha gondoljátok, a 800-as széria robotjaiból is választhattok: iRobot Roomba 870/880.

Ezért kérlek, hogy egyeztessünk, s a számotokra leginkább megfelelő modellt találjuk meg!

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Lilla2015.12.03. 14:00:54
Egy hete IROBOT tulajdonos vagyok, és igazán boldog, mert a kutyaszőrt és a hajat - amivel a hagyományos porszívóval nem boldogultam - gyönyörűen feltakarítja a szőnyegről (is).

Kedves Lilla!

Veled örülünk, hogy segít a robotporszívó a mindannapokban.
A kutyushoz pedig sok örömet kívánok!

Robotguru és Benji kutyája Veled van!

felhasználó: Zoltán2016.03.02. 14:42:00
Kedves Robotguru! 2 észrevételt szeretnék jelezni Önök felé: 1. Ha a robotporszívók kategóriában bekapcsolom a programozhatóság szűrőt, akkor az iRobot Roomba 631 is bekerül a listába, viszont amikor megnézem a robot részletes jellemzőit, ott már a \\\\\\\"Programozhatóság\\\\\\\"-nál az szerepel, hogy \\\\\\\"Nem\\\\\\\". Melyik az igaz? 2. A Sencor SVC 9031 típusú robotnál linkelt cikkek közül a robotguru által készített cikkek közül az első 22db kép sajnos nem jelenik meg. Több különböző eszközön és böngészőn is próbáltam, egyiknél sem jelentek meg a képek. Köszönöm az észrevételek javítását!

KEdves Zoltán! Köszönjük észrevételeidet. 1. A Roomba 631 természetesen nem programozható, a hiba okát ellenőrzöm. 2. A Sencor cikk képei viszont az én gépemen, Chrome-ban láthatóak. Lehet, hogyha megpróbálod és és megnyitnod az oldalt egy másik böngészőben, akkor a képek is megjelennek. Ennek is utánanézünk. Köszönjük, és kérlek, szólj máskor is, ha hibát találsz. Üdv: Robotguru
felhasználó: Ilona2016.01.07. 13:19:56
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Az a kérdésem, hogy van-e gumikefés, amire a hosszú szőr nem tekeredik fel, mert a sörtére gondolom igen.

Kedves Ilona!

Az iRobot Roomba 600-as sorozat minden modellje sörtekefével szerelt.
Ha olyan robotot keresel, amelyikne nincs sörtekeféje, akkor vagy a Neato Signature PRO, vagy a Neato D85 vagy az iRobot Roomba 870, vagy 880-as modellekben kell gondolkodj, vagy olyan robotban, emyliknek nincs alul keféje, csak szív.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: ciklamen11@gmail.com2016.01.07. 09:25:13
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Sajnos egyik képen sem látom a keféket. Kérdésem? Gumi v. sörte kefe van rajta? Én gumikeféset szeretnék mivel hosszú szőrű kutyáim vannak és gondolom feltekeredne a sörtére.

Kedves Ciklámen11!!

Az iRobot Roomba 600-as sorozat minden modellje sörtekefével szerelt.
Az iRobot Roomba 621, iRobot Roomba 631 és az iRobot Roomba 651-es robotporszívó is.

Ha olyan robotot keresel, amelyikne nincs sörtekeféje, akkor vagy a Neato Signature PRO, vagy a Neato D85 vagy az iRobot Roomba 870, vagy 880-as modellekben kell gondolkodj, vagy olyan robotban, amelyiknek nincs alul keféje, csak szív - azonban ez utóbbiak nem igazán lesznek megfelelőek a hosszúszőrű kutyákra.

Azt javaslom, hogy ha nem tudsz megbarátkozni az előbb említett modellekkel (Neato, vagy iRobot 800-as széria), s nem akarsz várni az iRobot Roomba 980-as robotporszívóra, sem pedig a Dyson Eye robotporszívókra, akkor barátkozz meg a gondolattal, s hidd el, a sörtekefe takarításán túl rendkívül elégedett leszel az iRobot Roomba 631-es robotporszívóval.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Zimmererné2015.12.30. 13:31:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
1. Az Irobot 631-nél mit jelent ez a mondat: 1 db virtuális fal (a szükséges elemeket nem tartalmazza) Most van hozzá virtuális fal, vagy nincs.. 2. A 620-as típushoz lehet pótlólag venni egy virtuális falat?

Kedves Zimmereené!

Az iRobot Roomba 631-es robotporszívóhoz van virtuálios fal, tartozéka a doboznak. Elem viszont nincs a virtuális falhoz (azzal működik), azt külön kell megvásárolni.
Az iRobot Roomba 621-es típus dobozában nincs virtuális fal, de külön vásárolható hozzá.

A Robot legyen veled!

felhasználó: H. László2015.10.29. 22:05:52
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Cím! Az alig több mint kétéves Roomba robotporszívónk, indítás után hátrál, körbe-körbe megy, majd néhány perc után 12 csipogással a Cliff sensor hibáját jelzi. A helyzet az, hogy teljesen tiszták a szenzorok. Nincs a burkolaton törés, repedés, karcolás. Mit lehet tenni ilyen esetben? Gyors válaszukat előre is köszönöm

Kedves H. László!

Elnézést, de most látom, hogy a válasz nem volt bekapcsolva, s ezért csak most kerül ki élesbe ;-(

Először tudnunk kellene, milyen felületen teszi ezt (esetleg mindenhol?). Fontos kérdés még, hogy az oldalkefe forog-e, mert ha megállt és épp takarja a jobb oldali mélységérzékelőt, szintén ezt a hibát generálja.

Ha a más (tiszta, világos, nem szőnyeg) felületen elindítás nem hoz eredményt, csak a soros porton végzett diagnosztika során tudjuk ellenőrizni a mélységérzékelő infrasor esetleges hibáját.

Ebben az esetben várunk Robotguru iRobot szervizében a Récsei Centerben.

Robotguru veled van!

felhasználó: Zimmererné2016.01.03. 22:20:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Guru! A külön megvásárolható virtuális fal jó az iRobot Roomba 620-as robotporszívóhoz is? Ilyen van nekem, tökéletes csak ezzel még jobb lenne! Köszönet.

Kedves Zimmererné!

Igen a külön megvásárolható vitruális fal működik az iRobot Roomba 620 robotporszívóval is.
Egyébként a jelenleg (2016.01.04.) kapható bármelyik iRobot Roomba robotporszívóval kompatibilis a virtuális fal.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Szabolcs2015.09.25. 20:03:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hova kell tenni a robot dokkolóját?Szekrényben tölthetem? Üdv. és köszönöm! Sz

Kedves Szabolcs!

Fontos, hogy a robotporszívó dokkolóját olyan helyre tedd, ahol könnyen rátalál.
Az iRobot Roomba robotporszívók infrával keresik meg a dokkolójukat.
Azért, hogy a robotporszívó és a dokkoló minél nagyobb eséllyel találják meg egymást, érdemes nem eldugott vagy szűk helyre tenni a az iRobot Roomba robotporszívó dokkolóját, mert ebben az esetben az infranyaláb nem tud megfelelően szórni, s nehezebben talál rá a robotporszívó.

A kérdésedre visszatérve, határozottan nem javasoljuk a szekrényben történő töltést!

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Tjozsef112015.10.20. 06:17:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
iRobot 620-as porszívóm van.Az a problémám vele,hogy elkezd egyfolytában hátrafelé menni,majd megáll,és egy hibaüzenetet küld,amít nem értek.Szoftver frissítés után is ugyan ez a probléma ismétlődik.Válaszát előre is köszönöm.

Kedves József!

Feltehetően a löklap mechanikusan meg van szorulva, nem ugrik vissza alaphelyzetbe, hanem folyamatosan benyomva marad, valószínúleg ez okozza a hibát.
Persze az is lehet, hogy a löklapkapcsoló hibás. A hibaüzenet pedig valószínűleg az error 9. 

Kérlek, adj egy telefonszámot a szerviz@robotguru.hu címre, és holnap, hétfőn keresni fogunk.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Fodor T.2016.02.03. 13:56:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdv. Érdeklődni szeretnék, hogy kb.90.000Ft-ig melyik robotporszívó lehet a legjobb ár/érték arányú a kínálatukban? Kb. 50-60m2 takarítását kellene megoldani, küszöbökkel határolt helységek, parketta és kerámia burkolatúak. Kutya macska nincs. A küszöbök magassága eltérő van amelyik magasabb 1,5-2cm-nél van ami alacsonyabb. Lehetőleg raktáron levő modell érdekelne, mert hétvégéig szüksége lenne rá. Üdv. Fodor T.

Kedves Fodor T.!

Az általad meghatározott 90.000,- Ft alatt javasolhatom Neked akár az Ariete, akár a Sencor robotporszívóit, de választhatod a Hoover robotporszívót is.

A küszöbök miatt mindenképpen át kell tenned egyik helyiségből a másikba  a robotporszívódat.

Várunk!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Timea2015.09.14. 20:11:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! A 651-es és a 774-es modellek közül szeretnék választani, hasonló árban vannak. Mennyi a két modellnek a fenntartási költsége a két modellnek külön-külön ugyanolyan pormennyiségnél? Iletve hogy a 774-es modellben lehet-e a papírszűrőt moshatóra cserélni? Milyen gyakran kell egyébként a papírszűrűt cserélni és mennyi a költsége? Nincs kisállatunk, kisgyemekünk van. kb. 70 m2-t kellene takarítani vele. Ön melyiket ajánlaná?Köszönettel: Üdv. Timea

Kedves Tímea! Fenntartási költség tekintetében nincs különbség, csak a szűrők, amire a további kérdések kapcsán kitérünk. Az iRobot Roomba 774-es hepa filterét nem lehet moshatóra cserélni. A Hepa filtert a 774-ben ajánlott 2-3 havonta cserélni. 6 db (3 pár) Hepa filter 5.990,- Ft. Az iRobot Roomba 651 Aerovac szűrője mosható. Emiatt a csereintervallum növelhető. 3 db Aerovac szűrő ára a 651-hez 4.490,- Ft. Amennyiben becsukjátok az ajtókat, részletekben bármelyik modell kitakarítja a lakást. Ha egyben szeretnétek, nyitott ajtókkal, akkor tudnotok kell, hogy arra nem alkalmasak. Ha kisgyermekkel vagytok otthon, s a HEPA filter nem feltétlen igény, s szobánként takarítotok, akkor akár az iRobot Roomba 620-as vagy 631-es modellt is javaslom, mert az iRobot Roomba 651-es annyiban más, mint az említett iRobot Roomba 620-as vagy 631-es modellek, hogy időzíthető. Ha további kérdésed merül fel, kérlek, jelezd! A Robot legyen Veled!
felhasználó: Fermany2016.08.24. 07:11:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Cím, az ágy lábának milyen magasnak kell lennie, hogy elférjen alatta? 10 cm elvileg elég, ha jól látom a készülék 9,2 cm magas! köszönettel

Kedves Fermany!

Igen a 10 cm elég az iRobot Roomba robotporszívóknál.
Arra érdemesfigyelni, hogy ne legyen az ágy, vagy szekrény alján olyan akadály (sajnos előfordult már új ágyaknál is pl. kiálló szög), ami felsérti a robotot. 

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Totya2015.05.28. 18:53:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Mi az alapvető különbség az iRobot Roomba 780-as robotporszívó és 785-ös porszívó robot között?

Kedves Totya! Az iRobot Roomba 785-ös későbbi modell, mint a 780-as. Mindkét modell képes a világító tornyok segítségével a szobáról szobára üzemmód elvégzésére. A gyártó a 780-as robotporszívóban található 2 db \\\\\\\\\\\\\\\"light house\\\\\\\\\\\\\\\" (világító torony) helyett az új modellbe csak egyet helyezett bele, és egy virtuális falat (Virtual Wall). A 785-ös modell így csak két szoba takarítására alkalmas további világító torony vásárlása nélkül, míg a 780-as a dobozban elhelyezett 2 db világítótorony segítségével akár 3 helyiség takarítására is képes. A 785-ös modell dobozában ugyanakkor található egy HALO-nak nevezett alkalmatosság (gumigyűrű), melynek segítségével a kedvenc háziállataink edénye köré elhelyezett virtuális fal - ráhúzva a HALo-val - körkörösen képez infraakadályt a tálak körül, így a robot nem borítja fel azokat. Ezért is nevezzük mi a Roomba 785-ös robotporszívót PET modellnek. A Robot legyen Veled!
felhasználó: Balázs V.2015.10.29. 22:24:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Mindenképp szeretnék venni egy robotporszívót, de mára már igen nagy lett a kínálat, mind márkában, méretben és árban is. Az egyik típus, amit kinéztem, az iRobot Roomba 785-ös, mivel két szőrzsák mopszom és egy cicám is van ;-) Úgy hallottam van Önöknél lehetőség a termék itthoni kipróbálására is. Kérem, minél előbb tájékoztassanak a feltételekről, mert ha beválik, akkor ezt kérném a Jézuskától!!! :D Segítségét előre is köszönöm! B.V.

Kedves B.V.!

Nyugodtan kérheted a Jézuskától karácsonyra akár az iRobot Roomba 785 robotporszívót, akár más iRobot terméket, de nyugodtan választhatsz a szisztematikusan takarító robotporszívók közül is.

Igen a tesztelési lehetőség adott nálunk és egyénre szabott tanácsadásra is van lehetősége, ha eljössz hozzánk.

A mopszok és a cica feltehetően imádni fogják, csak nehogy féltékeny légy majd a robotporszívóra, mert majd egyre többet játszanak és foglalkoznak vele is.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Masni2015.09.01. 13:09:48
Ez a robot feltöröl, vagy áztat és felmos? Ajánlják laminált padlóra is?

Kedves Masni! Csak feltöröl. Amiatt, mert nem áztatja el a laminált padlót, vagy parkettát, ajánljuk ezekre a felületekre is vizes módban. A Robot legyen Veled!
felhasználó: Laci19782016.05.12. 10:02:00
Kedves robotguru 34nm-es garzonlakásba, ahol kerámiaburkolat, laminált padló, és kevés szőnyeg van milyen hibrid robotporszívót ajánlana? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Laci1978! Jelenleg nem tudunk kínálni hibrid készüléket. A leírt feltételeknek leginkább egy random működésű robotporszívó felel meg (pl. iRobot Roomba 621, Hoover, Ecovacs) Ha további kérdésed van, küldj egy telefonszámot az info@robotguru.hu-ra és szívesen segítünk. Üdv: Robotguru
felhasználó: Kati2015.07.16. 16:50:07
Mennyi a termék szívóteljesítménye?

Kedves Kati! A kért adat a szívóteljesítményről: 30 W. Ne feledd azonban, hogy a technológia miatt nem a szívóerő nagyásga határozza meg egy robot takarítási minőségét! A Robot legyen Veled!
felhasználó: szilviay2015.10.09. 13:41:00
Az állatszőrt felszedi általában minden típus, vagy csak az ahol megemlítik? A D62 felszedi-e az állatszőrt?

Kedves Szilvia!
Jellemzően a robotporszívók felszedik az állatszőrt is.
Azok a robotporszívó típusoknál, amelyikeknél ezt külön kiemeljük, jobb és/vagy hatékonyabb az állatszőrök kezelésen.
Azonban valljuk be, az állatszőrök valójában nem különböznek az emberi hajtól és szőrszálaktól.

Az Ecovac D62-es robotporszívója is megbirkózik az állatszőrökkel.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Roland2016.02.29. 18:27:00
Kedves Szakértők! Azt szeretném kérdezni, hogy az Ecovacs Deebot D62 valóban jobb gép-e, és ha igen, miben, mint a Sencor svc 9031? Egy tesztben azt olvastam, hogy \\\\\\\"A Solac 60 ezres robotjáról gyorsan kideríthető, hogy nagyjából ugyanaz, mint a Sencor 50 ezer forintos, kívülről nem túl bizalomgerjesztő modellje. Szerintünk érdemes továbblépni, hiszen 70 ezren belül már elérhető az Ecovacs Deepoo D62, ami a tesztünkben is nagyon szépen szerepelt. Nagyjából azt kínálja, mint a 20-30 ezer forinttal drágább iRobot modellek, talán egy kicsit kisebb presztízs mellett.\\\\\\\", de a Sencor svc 9031 minden tesztjében szinte csak jókat olvastam. Nekem a legjobb ár/érték arányú terméknek tűnik a Sencor svc 9031.

Kedves Roland! Csak megerősíteni tudom, hogy ár-érték arányban a Sencor SCV 9031 nagyon jó belépőmodell a robotok világába. Viszont az Ecovacs termékeivel kapcsolatban, így a D62-es modellel kapcsolatban is csak jó tapasztalataink vannak.  Mindkét robotporszívót jó választás. Fontos, hogy mekkora alapterületű lakásban szeretné használni. Üdv: Robotguru

felhasználó: Katalin2016.03.28. 16:20:00
Kedves Ildikó! 80 nm-es a lakásunk. Ön szerint melyik robot porszívót vegyük meg amelyik nem nagyon drága és bevált tipus. Laminált parkettánk és járólapos a lakásunk padlófűtéssel. Válaszát nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Katalin

Kedves Katalin! Így - a lakás részletes ismerete nélkül  - két javasatom van:

1. Az Robot Roomba alapkészüléke 621, ami tökéletesen megfelel a lakásotokba. Nem időzíthető előre, és random módon működik, a Roomba 621 kiválóan kikarít.

2. Egy kicsivel olcsóbb a Ecovacs D62, és azt is jó szívvel tudom ajánlani, működése hasonlóan véletlenszerű, nagyon megbízható robot.

Tudjuk, hogy a padlófűtés nagyon "koszol", rendszeres használat mellett a robotporszívó igazi segítőtárssá tud válni a mindennapi takarításban.

Ha további kérdésed van, küldd le az info@robotguru.hu-ra a telefonszámodat, és szívesen segítünk a kérdések megválaszolásban. Ü

Üdv: Robotguru

felhasználó: LG20032015.12.26. 11:23:33
Eddig sajnos nem volt szerencsém a hagyományos porszívókkal, de most az ECOVACS D 62-vel megpróbálkoznék, mert a leírása szerint illene a lakásunkba, és árban még elfogadható. Tudni szeretném, hogy hosszútávon mennyire megbízható? És ha javítani kell, az kb mekkora kiadás?

Kedves LG2003!

Bátran választhatod az Ecovacs D62 robotporszívóját.
A gyárban tesztelik az Ecovacs robotporszívóit, ezért a meghibásodás arányain is látszik ez a hozzáállás.

Ha megfelelően karbantartjátok, azaz tisztítjátok a robotporszívót a leírásban megfogalmazottak szerint, akkor a robot 1,5 - 2,5 éves korában fog nagy valószínűség szerint egy akkumulátorcserén és egy átnézésen átesni, s ezután cca. 1,5-2 évig megint nem lesz vele gondod.

A kopóalkatrészek közül az oldalkefe cseréjére lehet még számítani, de ez használatfüggő: van akinél 2 év után is ugyanaz az oldalkefe dolgozik.
A szűrőcsere az a költség, amivel számolni kell, de ez minden robotporszívónál hasonló.

A Robot legyen veled!

 

felhasználó: macsaif2016.03.11. 18:22:00
Erdeklodom,hogy a virtualis fallal rendelkezik-e a keszulek. Udv.

Kedves macsaif! Az Ecovacs D62 robotporszívó alapfelszereltségéhez nem tartozik virtuális fal. Azonban kiegészítőként vásárolható hozzá,  mert a D62 is kezeli a virtuális falat. Üdv: Robotguru
felhasználó: Marci2016.01.11. 17:34:00
Tisztelt Guru! A napokban boldog tulajdonosa lettem egy Ecovacs Deebot 62 -nek. Az lenne a kérdésem hogy ez a tipus dolga végeztével visszatér-e a dokkoloállomásra? Ha igen, akkor ez időhöz avagy valami máshoz kötött?

Kedves Marci! Az Ecovacs Deebot 62 automatikusan visszatér a töltőállomásra, amikor  befejezte a számára kijelölt területen a takarítást. Üdv: Robotguru
felhasználó: Nagy László2015.09.25. 19:42:42
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Jó Napot! Az LG porszívó robot az üveg ajtót látja? N.L.

Kedves László!
Az LG robotporszívó az ultrahangos tájékozódása miatt érzékeli az üveg ajtókat is, ezért a robotporszívó akadálynak érzékeli és nem fog nekiütközni.
A Robot legyen Veled!
felhasználó: Dániel2015.12.14. 11:32:44
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék,hogy 10 cm-es szekrény alá is be tud menni az LG VR64607LV? Köszönettel, Dániel

Kedves Dániel!

Igen, bemegy a 10 cm-es alá, mert 9 cm a magassága.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: S.K.2015.09.27. 13:27:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Érdeklődnék, hogy az LG HOM-BOT SQUARE HOMBOT VR34408LV tip. porszívó robot megáll-e olyan lépcsőnél, amely nem felfelé, hanem lefelé vezet? (Vagyis nem ütközési, hanem leesési veszélyről van szó.) Köszönöm! Károly

Kedves Károly!

Természetesen az általunk forgalmazott összes robotporszívóra igaz, hogy nem esek le a lépcsőn, mert a leesésgátló szenzorok eltérítik ebben az esetben a robotot, és nem fog leesni.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: PaczSzilvia2015.11.28. 19:52:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy ennek a szériának ez-e az egyetlen színváltozata. Az interneten találkoztam a VR64703LVMB modellel, amely fekete, és jobban illene hozzánk. :) Amennyiben tudásban ugyanarra képes, be tudják esetleg szerezni? Köszönöm előre is válaszukat!

Kedves Szilvia!

Sajnos nem tudlak biztatni, mert információim szerint ez a modell egyenlőre nem jelenik meg a magyarországi kínálatban ;-(
Egy kört tudunk futni ezügyben, ezért kérlek, küldd el az elérhetőségeidet az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre és jelentkezünk, ha lesz infónk.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: M.Péter2015.12.04. 11:13:15
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Robotporszívó vásárlását tervezem már hosszú ideje, és úgy érzem a mostani karácsonyra megérett a pillanat a vásárlásra. Ügyfélszolgálatotokkal többször beszéltem telefonon, ahol nagyon kedvesen, készségese minden kérdésemre választ kaptam. A hölgy segítségével sikerült eljutnom odáig hogy a LG típus-nál maradtam. A választékot nézve azonban még mindig felmerült ami a porszívók adatlapjait átolvasva újonnan felmerültek. Az általam preferált készülék a VR64701LVMP és a VR64607LV tipusú. Az előbbit azért gondoltam, mert lakásunkban kutya és macska is van. Amiknek sajnos a szőre sokfelé megtalálható. (főleg miattuk vált nagyon aktuálissá a robotporszívó). Kérdéseim a következők lennének. - Megéri-e a 2 porszívó közötti árkülönbséget? - Az első típusnál olvastam, pendrive-os szoftver frissítési lehetőséget. Ez a másiknál nincs meg? Mit jelent a szoftver frissítés? (más porszívózási algoritmus?, Jobb minőség?) -Esetleg ezen készülékekre várható-e karácsony közeledtével valami árcsökkentés? akció?

Kedves Péter!

Mindkét típusnál van szoftverfrissítési lehetőség, ha nem írtuk, akkor javítjuk, és köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmünket.

Az LVMP vagyis a PET-es verzió a kefében más. A kefe jelenleg nem kapható külön.

Az akciókkal kapcsolatban pedig nem igazán szeretek előre nyilatkozni ;-)

Kérlek, adj egy telefonos elérhetőséget - küldd el mailben au info (kukac) robotguru (pont) hu címre - és vissazhívunk, és válaszolunk a még felmerülő kérdésekre.

Ps.
Ez a decemberi időszak nálunk is nagyon erős, s telefonon könnyebben s gyorsabban reagálunk a kérdésekre, mint írásban.

A Robot legyen Veled! 

 

felhasználó: Bál István2015.12.29. 10:44:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Köszönöm előre is a segítségét, választás előtt állok: D85 vagy LG? Mindenképpen szisztematikus, szobáról szobára üzemmódot keresek és ez a két típus ami közül szeretnék dönteni. Köszönöm, István

Kedves istván!

A döntés a Tiéd ;-)
Mindkettővel elégedett leszel, bátran választhatsz aszerint, hogy melyik a hangosabb (Neato D85), melyiknek a színe, színvilága tetszik jobban, melyiknek a formája tetszik jobban, melyik márka szimpatikusabb, melyik a meggyőzőb  számodra.

Tudom, hogy nem vittelek közelebb a megoldáshoz, de mindkettő nagyon jó robotporszívó, hallgass a szívedre ;-)

A Robot legyen Veled!

felhasználó: B Józsi2015.11.29. 10:58:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Szia Robotguru. Sikerült döntést hoznom és az lg gépek mellett döntöttem,azok közül is az lg vr64702lvm vparquet gép tettszik csak lenne még egy pár kérdésem hozzád. 1. Miben különbözik egymástól a vr 64702lvm és a vr 64702lvm parquet robot ha egyáltalán van különbség? 2. Még néztem a vr64607lv gépet is, már többször is beszéltem veletek telefonon és kedves hölgy kollégátok az válaszolta a kérdésemre, jobban járok az utóbbival, mert ha megrendelem hozzá a kiegészítőket, akkor is olcsóbban jövök ki. mint az előzőnél. 3. Te 2-3 robot közül melyiket javaslod, fontos hogy minden helységben egyedül kitakarítson. Köszönöm neked és munkatársnőd pontos és korrekt válaszát! Ui. Nálatok várható valami kari akció ? Üdv B Józsi

Kedves B Józsi!

Köszönjük e kedves szavaid!

1. A VR 64702LVM és a VR 64702LVM Vparquet robotporszívók ugyanazon robotporszívók, nincs különbség közöttük.

2. A VR 64702LV és a VR64702LVM között a különbség a szín, és a felcsatolható mop az utóbbi javára. A robotporszívók működése, takarítási minősége tekintetében nincs különbség. Ha úgy döntesz, hogy a VR64702LV-t vásárolod meg, akkor akár azonnal, akát később lehetőséged van a feltehető mop külön megvásárlására, ha úgy látod, hogy ez Neked hiányzik.

Kérlek, ne feledd azonban, hogy a mop felcsatolása esetén csak hideg, vagy melegburkolaton tudsz vele dolgoztatni, hiszen a szőnyegpadlón fennakad, és a szőnyegeket sem szereti.

Nem tudsz rosszul dönteni.

Ps.
Karácsonyi akció tekintetében szakértői mivoltomban nem tudok nyilatkozni, ügyvezetőként pedig nem nyilatkozhatok ;-)

A Robotguru Veled van!

 

felhasználó: szakbarbar2015.10.30. 21:26:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a 620-as és a 785 pet között? Nekem van egy kiskutyám, amihez úgy látom hogy a 785-öt ajánlják. Nekem viszont a 620 ami az ára miatt elérhető lenne. Válaszát előre is köszönöm.Üdv.: Zoli.

Kedves Zoli!

A iRobot Roomba 785-ös robotporszívó már tudja a szobáról szobára üzemmódot. Ha nincs rá szükséged, teljesen felesleges megvenni.
Az iRobot Roomba 620-as robotporszívó rengeteg kutyás-macskás családban dolgozik.

Egyáltalán nem rossz döntés.
A kefemodul mindkét robotporszívóban ugyanaz.
Takarítani mindkettőt kell. Ha gondolod, később a vásárolhatsz virtuális falat és arra HALO-t, hogy a kutyus tálkájától távol tartsd a robotot, ugyanis a vizes tálkát, ha elkezd ütközni, akkor azt arrébb lökve víz kerülhet a robot alá, s azt nem szereti - bevallom, egyik robotporszívó sem szereti a vizet.

Ha 100.000,- - 130.000,- Ft környékén keresel, érdemes még megnézni a Neato Signiture modelleket is. Ebbe az árba belefér még az LG egyszemű robotporszívója is.

Kérlek, küldj egy számot az elérhetőségeinkre, s segítünk a további kérdések megváalszolásában is.

A Robot legyen Veled és Kutyusoddal!

felhasználó: Zsolt2015.11.28. 10:02:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Azt szeretném kérni Öntől, hogy készítsen már egy korrekt összehasonlítást a iRobot Roomba 785 PET és a iRobot Roomba 785. Vásárolni szeretnék egy ilyen készüléket de az egyik weboldalon ezt írják a másikon pedig azt. Nekem szembetűnő különbség az, hogy a PET 0,45 L \\\\\\\\\\\\\\\'porzsákja\\\\\\\\\\\\\\\' míg a másik 1,0 L. Mindenképpen jó tulajdonság az, hogy képes a szobáról szobára takarításra. Én egy tetőteres családi kertes házban lakom, állatokat nem tartok a lakásban, csak van két lusta lányom. Segítségét köszönöm.

Kedves Zsolt!

Remélem, nem nálunk láttad az említett portartály méretére vonatkozó különbségeket, mert semmi különbség nincs ;-(
A két robotporszívó konstrukciójában és kiállásában, takarítási minőségében egy és ugyanaz.

Arról nem tehetek, hogy sajnos egyre többen gondolják, hogy szakértelem nélkül, csak az árakkal operálva lehet eladni termékeket ;-(

Az oldalunkon van egy összehasonlítás a Hírekben, mely pontosan leírja a két robotporszívó közötti különbséget: http://www.robotguru.hu/osszehasonlitas-irobot-roomba-785-pet-robotporszivo-es-irobot-roomba-786-pet-robotporszivo

Javaslom, hogy nézd át, s ha marad még kérdésed, küldj egy telefonszámot az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s visszahívunk.
 
A szobáról szobára üzemmód tekintetében pedig érdemes a lakás méreteiről és a takarítandó helyiségek nagyságáról beszélni, mert azért a szobáról szobára üzemmód sem csodaszer, vannak olyan esetek, melyekben - pl. lényegesen eltérő méretű helyiségek - nem fog olyan eredményt elérni, mint várják. Fontos az is, hogy hány helyiséget akarsz vele takaríttatni.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Brown2016.02.21. 11:11:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Jo napot ez a típus feltölti magát? Illetve programozható ?

felhasználó: mamcsek2016.02.25. 15:09:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Ha az akció február 29-ig tart, akkor miért csak 8 óra áll rendelkezésre a megrendeléshez? Üdv: mamcsek

Kedves Mamcsek!

Tudod, itt is emberek dolgoznak, s néha hibáznak.
Javítottuk.
Köszönöm az észrevételed!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Petya2015.12.07. 23:35:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt robotguru! Sencor SVC 9031 CLEENO Ez a készülék teljesen hasonlít a robot x r800 hoz annál volt egy típushiba a töltésvezérléssel, hamar lemerültnek érezte és rövid takarítás után Kb 10-15perc már csak a töltőt kereste ez az akkut gyorsan kinyiffantotta! Amúgy remek kis gép! Kérdésem ennél a tipusnál már nincs ez a probléma? A szervízben válalják a robot x javítását is? Üdvözlettel Petya

Kedves Petya!

A RobotX-et mi nem forgalmaztuk és nem is szervizeltük, azonban szétszedtük őket.
Az volt a tapasztalat, hogy drágább lenne sok esetben a javítása, mint a gép értéke ;-(
Elvileg a forgalmazóknak van szakszervize, ott kellene érdeklődnöd.

A Sencor robotporszívóval kapcsolatban ami biztos, hogy megbízható szervizháttér van mögöttük.

Bízom benne, hogy a két készülék nem egy és ugyanaz.

Hosszútávú tapasztalataink nincsenek még a Sencorral kapcsolatban, mert 2 hete forgalmazzuk (2015. december 08-i írás) ezeket a típusokat.

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Gézapó2016.03.12. 14:25:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Sencor SVC 9031 CLEENO robotporszívót vásároltunk önöktől. Pár napja takarítunk vele, de a maximális takarítás ideje 50 perc, annak ellenére , hogy órákon keresztül töltőn van és a leírás szerint 120 percet kellene bírnia. Mivel még garanciás,(nincs két hetes) érdeklődöm mi a teendő? Üdvözlettel:Gézapó

Kedves Gézapó! Kérem, ezzel a hibajelneséggel forduljon a Sencor termékek márkaszervizéhez: 2045 Törökbálint, Dulácska u. 1/a. Előzetes telefonos egyeztetés szükséges +36 23 330 830, szerviz@sencor.hu. Üdv: Robotguru
felhasználó: POLGÁRNÉ2016.02.15. 08:09:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
szőnyegpadlót lehet vele takarítani, kutya van a lakásban

Igen, szőnyegpadlót lehet vele takarítani, minden padlótípuson működik. De fokozottan kell figyelned a kefék tisztán tartására és a portartály renndszeres ürítésére, ha kutya is van a lakásban.

A Sencorról készült legújabb tesztet itt olvashatod. Üdv: Robotguru

felhasználó: fdervalics2015.11.24. 23:26:44
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Nem találtam milyen garanciát ajánlanak a készülékre?

Kedves fdervalics!

A robotporszívór a garancia 2 év.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Vilona602016.07.07. 15:10:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Egy 60 nm-es lakásba, ahol pici baba van, melyik készüléket ajánlja, az Ariete, vagy a Sencor SVC931-et?

Kedves Vilona60! Ha eközött a két modell között választasz, akkor az Ariete robotporszívók most is kaphatóak, a Sencor beszerzését nem tudjuk biztosan garantálni. Az Ariete bármelyik modellje megfelel a lakásodba. Üdv: Robotguru
felhasználó: brobi692016.08.26. 16:16:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Szeretnénk kipróbálni ezt az Ecovacs példányt, mert bár egy Braava 380 boldog tulajai vagyunk lassan 1éve, mégsem vagyunk szegénykével teljesen elégedettek :( A probléma a következő: az Állatka (hazai elnevezése) tök jól végignyalja a követ (járólapokat) a nagy területen, azonban a fugák mélyedéséből, ha netán morzsák vagy egyéb félpuha/félkemény szmötyi bújik meg, nem tud mit kezdeni barátunk. Eredetileg úgy filozofáltunk, hogy akár a száraz, akár a nedves mikroszálas (gyárilag mellékelt) kendő csapdában tudja majd ejteni/tartani az ilyen dolgokat, de tévedtünk...sem szárazon, sem nedvesen nem marad (legalábbis a takarítás végéig) rajta, benne .:(((( Kipróbáltuk a kereskedelmi forgalomban kapható egyéb kendőket is, sőt a Swiffer nedves kendőit is - nem jött be egyik sem teljesen. Vettünk vadiúj kendőket is, gondolván, hogy már elhasználódott az eredetileg hozzá mellékelt, de ez sem segített sajna...szóval úgy tűnik, szükség lesz egy előzetes porszippantási fázisra is. A NAGY KÉRDÉS pedig, hogy Deebot barátunk tudja-e majd azt a feltörlési színvonalat hozni, mint a MINT, akarom mondani, iRobot Braava...mert azt 1ébként igen jól csinálja! Ha nem, valószíná, hogy egy átlagos ,,sima\\\" robotporszívót kell vennünk előbb-utóbb a Braava elé/mellé....Üdv, Robi

Kedves Robi!

Az iRobot Braava 380 feltörlő robot (és utóda a 390T is) egy nagyon kiforrott darab ;-)
Olyat nem várhatunk el tőle, amit nem ígért, amit ígért, azt viszont maradéktalanul veszi.

Azt javaslom, hogy porszívó robotba gondolkodjatok, és ne kombóba.

A porszívó robot porszívózni fog, a feltörlő pedig feltörölni ;-)

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Orosvári Zsolt2016.04.07. 18:26:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlö! A hoover robo.com3-hoz honnan tudok appot leszedni?

KEdves Zsolt! A Robo.com3 app a Play áruházban elérhető. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: István2016.05.04. 13:12:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tiszteletem! Nézegetem az irományokat és az önök tesztjeit is. 3 robi maradt a versenyben nálam, de nem tudok dönteni közöttük. Először is egy 78m2-es (eléggé tagolt) lakást kellene tisztán tartania. Van 1db macska is a háznál, és sok a szőnyeg. A 3 versenyző: Ecovacs Deepo D62, Ariete 2711 Briciola, és a Hoover ROBO.COM3 Tisztában vagyok vele, hogy sokkal jobb lenne egy drágább modell(LG homebot pl.), de sajnos már ez a 60e ft körüli összeg is a plafon mennyezetének a teteje. Tudnának segíteni a döntésben? A három közül melyik a legjobb? A válaszukat előre is köszönöm! István

Kedves István! A leírtak alapján az Ecovacs Deepoo D62 tűnik a legmegfelelőbbnek. A szőnyegtakarítás és a kisállat miatt ezt ajánlom. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Vinchy2016.08.20. 07:48:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm☺ Szeretném megkérdezni, hogy a küszöbökkel hogy boldogul? Illetve egy esetleges meghibásodás esetén, az alkatrész ellátás biztosított-e? Köszönöm.

Szia Vinchy!

A küszöbök méretétől függ, de inkább nem, mint igen.

Az importőr biztosítja az alkatrészeket,kiegészítőketés a szervizt is.

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Tamás2016.10.09. 18:27:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hogy lehet tartalék alkatrészt rendelni

Kedves Tamás! Nekünk sajnos nincsen, ehhez a szervizhez kellene fordulnod Hoover tartozékok és alkatrészek ügyében: Tyukász Szerviz, +36 63-570-480, tyukaszszerviz@freemail.hu, 6640 Csongrád, Kereszt u. 25.                                    Üdv: Robotguru
felhasználó: Nagy Anna2016.06.19. 09:52:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Porszívózás után azonnal újra kell tölteni a robotot, vagy elég minden porszívózás előtt feltölteni?

Kedves Anna! Azt javasoljuk, hogyha teheti, tartsa folyamatosan töltőn. Arra figyeljen, hogy hosszú ideig ne maradjon a robot töltés nélkül. Üdv: Robotguru
felhasználó: Nagy Anna2016.06.15. 06:38:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha hosszabbítóval tölteném fel, mert nincs a robot magasságának megfelelő alacsonyságú konnektor a lakásban, akkor is feltölti magát, vagy akkor nekem kell feltöltenem. Köszönöm! Anna

Kedves Nagy Anna! Ha a hálózati tápkábelt hosszabítóval használja, akkor is fel tudja tölteni a robotot. Üdv: Robotguru
felhasználó: Nagy Anna2016.06.15. 17:33:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Köszönöm. Megrendeltük ezt a típust remélem pár nap múlva használni fogjuk.

Kedves Anna! Használják egészséggel. Üdv: Robotguru
felhasználó: Attila2016.03.08. 16:47:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdv. Azt mi okozza az Ariete 2712 típusnál, hogy ha elindítom vagy elindul a beprogramozott takarítás,szépen letolat a töltőről (FULL kijelzéssel), elkezd takarítani,de ahogy újra a töltője közelébe kerül,vissza is dokkol, akár egy perc múlva. Ha kihúzom a töltőjét, tehàt nincs vele infra kapcsolat, akkor órákig is elmászkál. Így azt gondolom, nem az akku hibás. Ötlet? Köszönöm.

Kedves Attila!

Sajnos, nincs ötletünk, kérlek, vidd el a szervizbe, remélem, tudnak segíteni neked!

A Robot legyen Veled!

felhasználó: emedveczky2016.08.24. 08:27:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hol lehet vásárolni akkumulátort,alkatrészt?

Kedves emedveczky! Az Ariete robotporszívók akkumulátor és alkatrész ellátását az Ariete márkaszervize biztosítja. Üdv: Robotguru
felhasználó: Bodnár Tünde2016.09.04. 12:42:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Ariete 2712 Evolution 2.0 vagy iRobot márkát ajánlják jobbban? Igaz e, az, hogy az Ariete inkább parkettán takarít jól, mert nincs kefe rendszere, mint az iRobotnak?

Kedves Tünde! Valóban ez az alapvető különbség a két robotporszívó között, ami alapján érdemes a döntést meghozni. Azt kell mérlegelnie, hogy az Ön lakása milyen, és melyik felel meg inkább ezekenke az igényknek. Ha további kérdéése van, küldjön egy telefonszámot az info_kukac_robotguru.hu - ra és szívesen segítünk. Üdv: Robotguru
felhasználó: Dombi Judit2016.09.07. 21:43:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdv! Ariete robotporszívóval kapcsolatban érdekelne, mi a lényeges különbség a 2711 és a 2712 között? adatlap szerint egyformák :/ pl. virtuális fal lehetséges mindkettőnél? Mennyire logikusan járják be a szobát? Köszönöm!! Judit

Kedves Judit! Különböznek a színükben, továbbáá a 2711-ben nincs virtuális fal és portartály érzékelő szenzor, egyéb műszaki adataik megegyeznek. Mindkét robotporszívó véletlenszerűen (random) járja be a takarítási területet. Üdv: Robotguru
felhasználó: Balogh András2016.10.09. 15:30:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy az Ariete 2712 típus számú robotporszívóhoz van akkumulátorotok? A választ előre is köszönöm!

Kedves András! Nekünk sajnos nincs. Az Ariete robotporszívók szervizelést a Tool-Technic Kft. végzi, alkatrészek és kiegészítők is náluk kaphatóak. Az elérhetőségeik: TOOLTECHNIC KFT. 1097 Budapest Bárd u. 2 telefon: (06-1) 330-44-67 e-mail: info@tooltechnic.net Üdv: Robotguru
felhasználó: brigitta702015.09.20. 16:25:03
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt szakértő! A kérdésem az lenne, hogy nincs ugyan kisállat a házban, de a sok hajszál miatt ajánlatos lenne a VR64701LVMP típus. Ez jobban összeszedi a szöszöket, hajszálakat? Köszönettel: Vida Lajosné

Kedves Vida Lajosné! Igen, egy speciális kefével látták el, ezért javasoljuk speciálisan kisállattartóknak is. Amennyiben nincs extra hajhullás a családban a lányok és fiúk részéről, bátran válaszhatod az LG egyéb modelljeit is. Ha további segítségre van szükséged, kérlek, küldd el a telefonszámod az info@robotguru.hu camre, és szakértő kollégáim felveszik Veled a kapcsolatot és szívesen válaszolnak a még felmerülő további kérdéseidre is. A Robot legyen Veled!
felhasználó: B.2015.09.25. 20:04:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértő! Ha felteszem rá a mopot, akkor nedvesen is tud takarítani? Várom válaszát. B.

Kedves B.!
Ha felteszed az LG robotporszívóra a mopot, akkor szárazon javasolt a feltörlés.
Kérlek, ne feledd, hogy ebben az esetben a robotporszívó nem tud felkapaszkodni a szőnyegekre.
A Robot legyen Veled!

felhasználó: Puter Zsolt2016.07.09. 22:06:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! Olyan kérdésem lenne hogy az Lg VR64701LVMP porszivóhoz lehet e rendelni alkatrészeket pluszban ,keféket ,vagy akár akumulátort is .Menyit birnak ezek az aksik? Tisztelettel : Puter Zsolt

Kedves Zsolt! Minden LG HomBot alkatrész és tartozék kapható hozzá a PET-es kefe és az akkumulátor kivételével. Ezeket az LG szervizen keresztül lehet beszerezni. Üdv: Robotguru
felhasználó: Matyi2015.12.30. 07:21:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tiszteletem. Ma reggel furcsaság történt. A szokásos reggeli indítás után, a gép a lakás 1/3 bejárva úgy döntött készen van. Csak lestem eddig 1-1.5 takarított most 20 perc alatt bejezte úgy, hogy a kétharmad lakást kihagyta. Félbehagyott munka nem volt előző este. Töltés rendben, nem zárt helyen volt. stb

Kedves Matyi!

Hány négyzetméteres a lakás?
Jó lenne tudni, hol fordult vissza, átment-e másik helyiségbe?

Várjuk meg, mit tesz a következőkben?

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Magyi2015.12.27. 19:41:55
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tiszteletem. Ilyen robit kaptunk karácsonyra. Robotfüggő lettem. Jenő lett a neve. Problémám az, hogy nem kaptunk vagy nem mellékeltek távirányítót hozzá. Mindenhol tartozékként van mint itt de ahonnan kaptuk MM ott nem volt benne. Voltam bent és azt mondták ez az alap verzió ehhez nem jár. Érdekes a gyártó honlapja se hozza de a kereskedések honlapján mindenütt tartozék. Amúgy nagyon imádjuk az asszony nem hiszi el mit összeszed a gép még nagy takarítás után is. Napi kétszer megyen és mindig van benne egymaréknyi por. Nem bírunk rájönni hogyan.

Kedves Magyi!

Nagyon örülök az örömödnek, örömötöknek és a pozitív tapasztalataitoknak.

Ennek a típusnak nem tartozék a távirányító, ezért nem kaptatok.
Előfordul, hogy hibás adatok vannak fent a különböző oldalakon ;-(

Sajnos, nem Te vagy az egyetlen, aki azt gondolja, hogy ugyanazok a termékek egyes kereskedőknél más-más csomagolásban kerülnek forgalomba.
Az oldalakon - a mi oldalunkon is - fel van tüntetve, hogy a tévedés jogát fenntartják, fenntartjuk.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Magyi illetve Matyi2015.12.28. 18:35:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Köszönöm a választ a távírányító ügyben. Másik kérdés, hogy egyáltalán lehet e valahol venni hozzá külön, vagy néztem androidos alkalmazást nem e lehet infrás telefonnal írányítani de eddig semmi találat. Azt kell mondjam napról napra ügyesebb a kis gép. Mozgó akadályok nem zavarják a készüléket? Pl. ha valahol volt szék vagy akármi legközelebb nincs vagy fordítva nem kavarja be a gépet? Gondolok arra, hogy memóriából megyen.

Kedves Magyi illetve Matyi!

Infrás okostelefonos irányítási lehetőséggel nem találkoztam a Samsung robotporszívónál.

Nem, nem zavarja, ha közben átrendezitek a lakást, újratanulja ;-)

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: Matyi2016.01.07. 09:13:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tegnap este és ma reggel se fejezte be a takarítást teljesen. Eddig a kedvencemből hamar nem tudom mi lesz :( Töltés teljes, semmi változás. Gondolom az esti félhomály, nem zavarja ezt a gépet. Érdekes nem arról van szó, hogy ott folytatja ahol abbahagyta volna eset. Dokkolóról indítva rendesen megyen a szokott zónájába majd van úgy, hogy lehet fél óra vagy egy óra múlva úgy döntött, hogy vége. Eddig mikor mindent végig járt 1.5 óra kellett neki. Maximum annyi változás van, hogy az étkezőben fel lett rakva pár szék, hogy ott is tudjon dolgozni. Eddig körbe járta. Sanda gyanúm, hogy ez kavar be nála pedig nem lenne szabad. Valahogy lehet resetelni, hogy újra tanuljon mindent?

Kedves Matyi!

Hidd el, hogy nem veszed észre, ha néha esetleg a robotporszívód kihagy bizonyos területet. Másnap el fog jitni oda is, se nem fog megenni Titeket a kosz, s porcicák sem fognak kergetőzni a lakásban.

Gyanús egyébként  a leírásaid alapján, hogy azon túl, hogy sokat foglalkozol vele (mi persze nem baj) ;-), holott ha jól értem teszi a dolgát, hogy a lakás elosztása is elég bonyolult.
Kérlek, ha belefér az életedbe, akkor küldj egy alaprajzot a lakásról az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s ránézünk a kollégákkal.

Ha rám hallhatsz, akkor egy darabif nem nézed, mit csinál, s mit nem, ürítsd ki a tartályát minden menet után, s próbálj meg nem foglalkozni vele!

Lehet, hogy már lányos zavarában követ el hibákat, mert zavarja, hogy folyton figyeled ;-)

Hagyd, hadd tegye a dolgát, s meglásd, az eredmény nem marad el, s újra a kedvenced lesz, mert úgy érzem, vannak még fenntartásaid vele.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Matyi2016.01.10. 12:08:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Szia. Jelentem Jenő megjavult. Maximális takarításra állítás a titka. Legalább is nekem így fekszik. Így legalább mindent végig jár tetőtől talpig míg szufla van benne és végeztével dokkol. Érdekes azért nem látom a LOW felíratot így gondolom nem az akku kapacítás végéig takarít hanem teljes terület a cél.

Szuper, veled örülünk! Robotguru
felhasználó: ACE2016.01.15. 17:18:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Guru! Az érdekelne, hogy a Samsung robot variációk között mi a különbség? Jól látom hogy a legolcsóbbhoz nincs távirányító, a drágábbhoz van, és plusz HEPA szűrő, a legdrágábbhoz meg ilyen infrás mutató, amivel kijelölni lehet a területet? Köszönöm a választ

Kedves ACE!

A Samsung VR10J5011UA/G robotporszívó és a Samsung VR10J5031UC/GE porszívó robot között valóban a távirányító a különbség.

VR10J5051UD/GE a legjobban felszerelt modell távirányítóval, virtuális kerítéssel.

Navigációjukat, működésüket tekintve nagyon hasonlítanak egymáshoz.

Üdv: Robotguru

felhasználó: Matyi2016.01.12. 17:21:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tiszteletem. Szimplán szakmai kérdésem lenne. A forgó kefe,sörte két végén van egy négyzet végű és egy fogaskerekes szabadonfutós vég. A fogaskerekes szabadonfutós részt hogyan lehet levenni mert ez alá és a tengely alá rengeteg haj van becsavarodva és tisztítanám. Tippet köszönöm.

Kedves Matyi! 

Magáta fogaskeret nem lehet levenni, csak a kefe végén található zárókupakot tudod levenni a tengelyről.

Ami a fogaskerék alá szorul, azt javasoljuk, hogy egy sniccerrel vagy kisollóval távolítsd el.

Mi is így szoktuk takarítani a Samsung forgókeféjét.

Üdv: Robotguru

felhasználó: Matyi.2016.01.08. 08:21:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Szia. Örülök, hogy nem veszed zokon a sok írogatást és, hogy fárasztalak. A sok foglalkozás oka, hogy téli szabadság van így ráérek szemmel tartani. Fürdő nem okoz gondot mert nálunk száraz rész, max 1.5-2 nm ről van szó és az is 3 szügű. Víz nem érheti a Jenő t. Ma is csak rész munkát végzett. Nappali és étkező. És megint irgum burgum vagyok. Ezért csak olyan kor indítom amikor itthon vagyok, hogy lássam mit csinál. Ha nem voltam itthon azon gondolkodtam, hol lophatja a napot? :) Ha lesz időm csinálok valamiféle rajzott de nem lesz mértani pontosság benne. Mai tevékenységben is mint máskor az a furcsa pl tegnap este szépen tette a dolgát, mindent végigjárt. Meg is dicsértem. De viszont ma reggel 1/3 munka. Lényeg a lényeg az esti befejezés nem azért volt mert merült lenne hanem tényleges leállás volt. Igaz már egy rublika volt a töltöttség. Erről jut eszembe, hogy ez lemerülés lenne vagy csak ha ténylegesen kiírná, hogy low és akkor azért van dokkolás. Már ha érted, lemerülés miatt áll le vagy munka befejezte miatt. Ezt lenne jó kideríteni. A tegnap esti művelet 1.5 óra volt ami a max teljesítménye ha tudom. Ha leáll én mindig kikapcsolom az érintő gombbal. MOst nem tudom ez csak az lcd kikapcsolása vagy maga a gép is lekapcsolódik félig. Mert a teljes az alján lévő billenővel van ami nem javasolt. Száz szónak egy a vége, ha elindítom mindig menjen teljes takarításon. Így ebből most leeset, hogy nem auto módba kellene nekem tenni a gépet hanem maximális módba. Ha ez volt a bibi akkor kiderült ismét nem a gép sz....r , hanem a kezelő hülye. :) .) És ha ez a megoldás akkor még egy kérdés a végére maximális mód végén magától elmegy e a dokkolóra vagy lemerül ott helyben.

Kedves Matyi!

Hidd el, működik.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Matyi2015.12.30. 19:49:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tiszteletem. Ma reggel ha jól emlékszem hibátlanul végigment. Ma este megint játékos kedvében van. Pl most az 1/3 hagyta le, hogy készen van. Nem tudom nem e lehet olyat, hogy előlről tanuljon mindent a robi. Vagy az kavar -e, hogy az elején csak a fő helyiségeket hagytuk nyitva pl fürdő, zárva volt. Hibátlanul végig ment mindenen. Utána a fürdő nyitott lett, meg is csinálta többször az egész házzal együtt. Viszont most kétszer is bement a fürdőbe és ott fejezte be az egyik szobát kihagyva és a két kis folyosót is. Lakás nem nagy: max 70 nm-es társasház (konyha, nappali, étkező egyben ez a rész nem is tagolt annyira viszont két kis folyosó ami a bejárat és az egyik szobába megyen + fürdő tartozik hozzá). Vagy az nem kavar be, hogy valamikor csak pl a fürdőt akarom kitakarítani oda bevittem és rázártam az ajtót hagy dolgozzon. Majd ha végzett, off és kézben vissza a helyére.

Kedves Matyi!

A fürdőt ne, kérlek ne hagyjátok neki takarítani. Nem bírj a vizet!

Ha így is használod, meg úgy is, hagyod, hogy maga határozza meg az algoritmusát, mikor, melyik helyiséget takarítja, milyen sorrendben, akkor abba bele tud zavarni, ha közben felkapod, arrébb tesze, s ezt ismétled ;-(

Engedd a robotporszívónak, hogy tegye a dolgát, meglásd meghálálja.

A Robot legyen Veled! 

 

felhasználó: Matyi2016.01.05. 08:42:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Jelentem megjavult a masinéria /Jenő/ :) szépen végig jár mindent semmi bonyodalom. Két hét múlva is ámulva nézem, hogy milyen kis ügyes. Babám szerint rosszabb vagyok mint egy gyerek. A takarítási sorrendet mi alapján dönti el a gép, vagy véletlenszerű. Megfigyeltem, hogy párszor van sorrendisége a dolgoknak ahogy halad helyiségről helyiségre, máskor meg random. Ez normális? Nem tudom egyedüli vagyok e, de én napi kétszer reggel és este is elindítom és mindig talál egy jó marék port,szöszt. Már kezdjük azt hinni retekben élünk. Az adott 120 négyzetméter általában egy töltéssel elvégzi vagy nem. Csak azért kérdezem mert mi lakásunk max 70 nm sincs, de mire végez, ahogy elnézem majd lemerülésen van. Ebből gondoltam, hogy egy 120 nm lakással nem végez 1 töltéssel.

Kedves Matyi!

Örülök Jenő tevékenységének ;-)
Hihetetlen, mennyit foglalkozol a robottal, de ez nem baj, sőt ;-)

Általában egyszer szokták elindítani, de teljesen normális a napi kétszeri robotoltatás is ;-)

Teljesen normális, hogy nem tud egy töltéssel kitakarítani 120 négyzetmétert.
Ekkora területhez nekünk is legalább kétszer kell nekifognunk.

S hidd el, ismerős az érzés, mikor a robotporszívó folyamatosan talál port, koszt - de ez a dolga ;-)
Eddig is tiszta volt a lakásod, csak most egy kicsit pormentesebb, köszönhetően a folyamatos robotporszívózásnak.

A Robot legyen Veled! 

 

felhasználó: Sobrijózsi2016.07.31. 10:50:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt robotguru. Eme porszívóhoz nézegettem, kerestem kiegészítőket és nem találtam sehol. Főleg a főkefe érdekelne, igaz nincs nagy problémája csak egy elkallódott fogpiszkáló miatt a gumis seprő része egy részen körbe repedt és szegény elég hangosan seper így. Működést nem befolyásolja csak zajosabb a kicsike. Merre hol találok főkefét ha cserélni akarom? Köszönöm.

KEdves Sobrijozsi! A Samsung robotporszívók alkatrészeit egyelőre csak a Samsung márkaszervizekben tudja beszerezni. Üdv: Robotguru
felhasználó: Evi2016.08.25. 10:12:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértő! Engem az érdekelne (és erről egyelőre nem találtam infót), hogy a robotporszívók képesek-e a lakásban/szobában szétszórt alom darabokat is felszedni. 2 cicánk van és nálunk inkább ez okoz bosszúságot, mint a szőr. Ha van ilyen készülék kérem írja meg nekem, hogy melyik az. Üdvözlettel: Evi

Kedves Evi! Igen, a robotporszívók kéépesek a macskaalom összeszedésére is, ezt már többször teszteltük az üzletünkben. Különösen az iRobot Roomba 600-as szériát ajánljuk ilyen háztartásokba, bármely modellt választja nem fog csalódni. Üdv: Robotguru
felhasználó: lazsada2016.10.11. 15:37:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértő Kolléga! Labrador kutyus van a családban, naponta kell takarítani. Kérem olyan robotporszívót ajánlani, amely kimondottan állatszőr takarítására alkalmas. Nincsenek szőnyegek, csak parketta és járólap. Köszönettel: Urbauerné Éva

Kedves Éva! A leírtak alapján iRobot Roombát ajánlanék, a 600-as sorozat bármely robotporszívója nagy segítség lehet a problémái megoldásában. Még fontos lenne az is, hogy hány négyzetméteren szeretné a robotporszívót használni. Üdv: Robotguru
felhasználó: Artúr2015.11.12. 13:05:36
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt robotguru! Valójában Samsung VR10J5051UD/GE robotporszívó ugyan az mint a samsung oldalán megtalálható VR500 best robotporszívója?

Kedves Artúr!

Samsungéknál szeretnek bűvészkedni az azonosítói számokkal ;-)
Nem történt más, mint adtak neki egy "becenevet" és közben a robot azonosító száma nem változott.
Igen, a mi oldalunkon megtalálható Samsung VR10J5051UD/GE robotporszívó ugyanaz, mint a Samsung oldalán megtalálható VR500 best robotporszívó.

A Robot legyen Veled!

 

felhasználó: Máté2016.05.06. 11:34:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Robot vásárlása előtt állok és nem nagyon tudok dönteni. Szereplők: Samsung VR5000 Best, LG VR64607LV. A lakásunk 70 m2. Most volt felújítás, és arra törekedtem, hogy ne legyenek küszöbök. (a robot miatt :) ) Viszont a lakás elég tagolt. Mármint van egy konyha, ebédlő egy légtér, nappali amit egy átjáró választ el a előbbiektől. Van két kisebb szoba ami viszont ajtóval zárható. Fürdőt és a wc-t sajnos nem sikerült küszöb nélkül megoldani, de ott sem magas. Kérdésem az lenne, hogy a fent említett robotok szépen körbejárnák e a lakást, illetve nem okoz e nekik gondot, hogy tagolt a lakás? A szívem a Samsunghoz húz, mert tök jó fícsörök. Feltérképezi a lakást, mutogathatok neki, hogy hol tisztítson, jól néz ki:) . Szóval a végső kérdés a fent említett kérdés és hogy Önök melyiket ajánlanák. Köszönettel. Máté

Kedves Máté! A leírtalk alapján mindkét robot alkalmas lehet a lakás teljes takarítására. Ha átküld egy vázlatos alaprajzot az info@robotguru.hu-ra , akkor még biztosabban meg tudjuk mondani, hogy be tudja-e járni a lakást a kiválasztott robotporszívó.   Üdv: Robotguru
felhasználó: mjuras2016.07.31. 00:15:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru!Robotporszívót szeretnék vásárolni,de a család ezt pénzkidobásnak tartja.Természetesen tudom,hogy nem helyettesíti a \\\"jól bevált takarítást\\\",de úgy gondolom nekem segítségemre lenne vagy mégsem??Kb.130nm takarítási zömmel kerámia burkolat, 1-2 cm szőnyegvastagság.Küszöb,háziállat nincs.Samsung ...VR5051 v. Roomba 774?Vagy inkább vmi más?Segítő válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:mjuras

Kedves Nyuras! A robotporszívó amindennapi takarításban segítség Önnek. Ekkora alapterületre és ezekkel a feltételekkel inkább az LG robotporszívóit ajánlamám, amelyek egyaránt kiválóan takarítanak kerámiaburkolaton és szőnyegeken egyaránt. Ha további kérdése van, nyugodtan keressen elérhetőségeinken>>>> itt . Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: panna2016.10.17. 22:34:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Iván 250 m2 -es területet melyik robot tudna a leghatékonyabban felporszívózni? a fele kő a másik fele pedig padlószőnyeg de nem süppedős. Köszönettel Panna

Kedves Panna! Ha ez a 250m2 egy szinten heyezkedik el, akkor az csak úgy oldható meg, hogy a területet két takarítási egységre osztjuk. Van olyan robotporszívó, ami a terület felét, akár több helyiséget is képes kezelni, persze csak akkor, ha ezt magas küszöbök nem akadályozzák. Ilyen feltételekkel ajánlom a Samsung Powerbot vagy az iRobot Roomba 980 robotporszívóit. Üdv: Robotguru
felhasználó: Kriszti2016.10.25. 16:28:51
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó! Lépcsőérzékelő van a Samsung VR 10j 5051 UD/ge típusú robotporszívóban? Köszönöm

felhasználó: Lakatos Nándor2016.03.05. 17:32:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértők, a mai napon vásároltam egy Neato Connected D95 típusjellel ellátott robotporszívót. Le szerettem volta hozzá tölteni a Neato app-ot, a fiókot létrehozásra, és megerősítésre került a Neato honlapján, a készüléket is sikeresen hozzáadtam \\\"My robots\\\". A problémám akkor kezdődött, amikor az app-ot le akartam tölteni a play áruházból. Nem találtam, csak egy távirányítós verziót. Utána gyorsan megnéztem a Neato honlapján, és meglepődve tapasztaltam, hogy szerény kis országunk nem szerepel azon a listán, ahol az app-ot le lehet tölteni. Kérdésem, hogy ez így van-e? Ha nem akkor kérem küldjék el, hogy hogyan tudom letölteni, ha igen akkor mikorra várható. Előre is köszönöm válaszukat! Nándor

Kedves Nándor! Kérlek, írd meg az info@robotguru-hu , iPhone-ra vagy Androidos készülékre szeretnéd letölteni az app-ot, hogy segíteni tudjunk. Üdv: Robotguru
felhasználó: Nandor2016.03.07. 13:42:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó, Androidos készülékre próbáltam letölteni. Továbbá a használat folyamán az alábbival találkoztam Nekünk a lakásban a burkolatok nagy része laminált parketta. Amikor a robot ezen a felületen takarít, akkor egy \\\"nyekergő\\\" hangot ad a robot hangján kívül - ami nem nevezhető halknak egy LG-vel hasonlítva - ami eléggé zavaró. Megnéztem a kefét, ugye ebben van sörte, és vmiféle gumi műanyag,ami szerintem okozhatja.Ennek így kellene lennie? Ha gondolja nagyon szívesen küldök róla egy kis videót. Szóval összegezve zavaró. Előre is köszönöm válaszukat. Üdv:Nándor

Kedves Nándor! Örülök, hogy sikerült letölteni az alkalmazást. A videot, köszönjük, megkaptuk. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Takács Istvánné2016.01.11. 10:54:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Cím! Vásároltam egy Neonato d85-os robotporszívót, sajnos nem kaptam hozzá magyar nyelvű használati utasítást. Kérem szíveskedjenek e_mailban küldeni egyet. Köszönettel: Takács Istvánné TAX Guidence kFT.

Kedves Takács Istvánné!

Elnézést, ha kimaradt a felhasználói kézikönyv a Neato Botvac D85-ös robotporszívó dobozából.

Elküldjük e-mail címedre, amiről a rendelést leadtad.

Üdv: Robotguru

felhasználó: Balazs2016.05.30. 20:43:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértők, Erdelybol zavarom. Kaptunk Nemetorszagbol egy Neato Connected robotporszívót. Le szerettem volta hozzá tölteni a Neato app-ot, de nem sikerult. Googel Play ben nem talalom.Amint latom Magyarorszagon sem elerheto.Nekem egy HTC M8 as telefonom van .Gondolom nem ezert. Kerem segitsenek mi a megoldas. Elore is koszonom.Tisztelettel Balazs

Kedves Balázs!

Küldj, kérlek, egy mailt az info (kukac) robotguru (pont) hu mailcímre, s segítünk.

Köszi!
A Robot legyen Veled!

felhasználó: Biró Miklós2016.09.08. 15:45:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
NEATO Signature Pro esetén mit jelent a Please clear my Path hibaüzenet? Valahonnan letültöttem, de most nem találom. Köszi

Kedves Miklós!

Tisztítsd meg kérlek, a szűrőt és a főkefét, vedd is ki, és aztán indítsd újr a robotot.

Ha nem segít, akkor a löklapkapcsoló lesz a hibás.
Ebben az esetben kérlek, jelezd és küldd be a szervizbe.

A Robot legyen Veled! 

felhasználó: era2016.10.07. 11:14:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Beregisztráltam az oldalra, hogy tudom a Neato Botvac™ Connected D95 használati utasítását letölteni ? Milyen verziójú Androidon fut a WIFI-n kommunikáló app ?

Kedves Era! A nagy terjedelemre való tekintettel emailben elküldtük a kért dokumentumot. Üdv: Robotguru
felhasználó: Hertelendi Zsolt2016.02.25. 22:12:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Ügyintéző. Kérem megírni nekem a különbséget a NEATO D75 és D85 között. Mekkora a szívási teljesítményük? Illetve a Neato XV Signature robotporszívó? Mivel árban elég sok a különbség. Köszönettel, Zsolt

KEdves Zsolt! A két Neato Botvac D modell színében különbözik és felszereltségében: a D85-ben van kombikefe és tartalékszűrők. Teljesítményük ugyanaz. A Signature XV egy korábbi Neato sorozat tagja ugyancsak kiváló szívóteljesítménnyel és navigációs rendszerrrel. Kisebb portartálya, rövidebb keféje, nincs oldalkeféje és hangosabb, mint az új modellek. Üdv: Robotguru
felhasználó: B Józsi2015.12.06. 12:53:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Szia Robotguru! Ár-értékarányban melyik a jobb gép az lg 702 vagy a neato d85. kösz a választ. Üdv

Kedves Józsi!

Sajnos nem tudok válszolni a kérdésedre, mert nem tudom megmondani, hogy az ár/értéke arány jelen esetben mit jelent?

Annyira mások az igények a vásárlók és a felhasználók részéről, hogy a kérdésre csak ki-ki maga tud válaszolni.

Hogy a két robotporszívó közül melyiket választod, rajtad múlik.
Egyikben sem fogsz csalódni, mert mindkettő kiváló robotporszívó.

Ne a zsebedre, a szívedre hallgass ;-)
Amelyik szimpatikusabb, azt válaszd, ha végképp nem tudsz dönteni, akkor a forma, a szín, a hang, az ütközés erőssége alapján határozd meg a sorrendet, s dönts! Nem tudsz rossz döntést hozni.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: bmacs2016.06.07. 11:27:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Hölgyem/Uram! Úgy tudom, hogy első időben a robotporszívó aksiját teljesen le kell meríteni pár alkalommal. Hogyan tudom ezt elérni, hogyha a porszívó már befejezte a takarítást, de még nem merült le? Másik kérdésem, hogyha lemerülne, mielőtt befejezi a takarítást, akkor a feltöltés után folytatja ott, ahol abbahagyta? Mennyi ideig fog tölteni ilyenkor? Köszönettel:

Kedves bmacs! 1. A lemerítés csak úgy megoldható, ha annyiszor indítja el a robotot, amíg teljesen le nem merül. 2. Igen, ha lemerül az akksi, mielőtt befejezné a takarítást, akkor ott folytatja a feltöltés után, ahol abbahagyta. 3. Kb. 2 óra alatt újratölti magát. Üdv: Robotguru  

felhasználó: Tóth Márton2015.09.09. 19:33:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Köszönöm szépen a választ! Megfogadom a tanácsot és hamarosan rendelek Önöktől egy roomba 651-es modellt! :)

Kedves Tóth Márton!

Örülünk, hogy tudtunk segíteni a döntésben.

A Robot legyen veled!

felhasználó: En52hw2016.02.16. 13:42:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves RG! Mennyi garancia jar alapbol az irobot gepekhez? Lehet vásárolni garancia kiterjesztest! Koszonom! Judit

Kedves En52hw! Az iRobot robotporszívókra 2 év a garancia, az akkumulátorra pedig 6 hónap. Kiterjesztett garanciát mi nem tudunk adni. Üdvözlettel: Robotguru

 

felhasználó: Katalin2015.10.09. 15:57:09
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Két porszívó közt nem tudok választani, a 651-es, és a 774-es modellekről van szó. Családi házban lakunk, kutyatartók vagyunk és ezt figyelembevéve kérném a segítségét. Köszönöm.

Kedves Katalin!

Ha fontos a HEPA szűrő, vegyétek az iRobot Roomba 774-es modellt.
Amennyiben nem kiemelt fontosságú ez a kérdés, akkkor amelyik jobban tetszik.

Korábban már írtunk a két robotporszívóról hasonló kérdésre, kérlek, ha van időd, olvasd át az ott megfogalmazottakat is.

Ps.
Nem tudtok rossz döntést hozni, bármelyik robotporszívót is választjátok ;-)

A Robot legyen Veled!

felhasználó: zsolika2016.02.18. 21:59:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Hogyan lehet elérni, hogy a robotporszívó minden piszkos területet feltakarítson? Nem hagy ki bizonyos helyeket?

Kedves Zsolika! A Roomba robotporszívóönállóan teszi a dolgát, és a véletlenszerűség elve alapján akár 2-3-szor is át fog takarítani egy területet. Ez rendszeres használat mellett azt jelenti, hogy a Roomba biztosan kitakarít mindenütt, ahova befér. A szisztematikus robotok ezzel szemben navigációs rendszerük segítségével fedik le tökéletesen a takarítási területet. Üdv: Robotguru
felhasználó: Tóth Márton2015.09.07. 14:04:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Mindenképp irobot porszívót szeretnék vásárolni, de két modell között nem igazán jutok dűlőre: a 651-es és a 774-es amiken gondolkodok. A 651-est szerettem volna megvenni, de látom, hogy nagyon hasonló áron vannak. A 774-es egy éppen kifutó modell, a 651-es pedig egy új a szérián belül? Van 2 macskánk, kb. 50m2-es panellakásban használnánk. A 774-es hepa szűrői nagyon jól hangzanak. Mit gondol a két modell közül melyiket válasszam? Segítségét előre is köszönöm! :) Üdv.: Tóth Márton

Kedves Tóth Márton!

Mivel háziállatot tartasz, ezért az újabb modellt a 651-est javasolnám. Az iRobot Roomba 651-ben AeroVac™ szűrő van ami egyrétegű, mosható, és kevésbé tömődik el éppen ezért az élettartama hosszabb. Ezzel ellentétben az iRobot Roomba 774 szűrője kevésbé alkalmas kisállat tartók számára mert többrétegű papírszűrője miatt sűrűbben kell cserélni, és vízzel nem tisztítható, ami a fajlagos költséget tekintve kevésbé gazdaságos. Funkcionalitásban, teljesítményben, és a takarítás minőségében azonos a két modell.

A Robot legyen veled!

Kiegészítés, pontosítás:

Kedves Márton!

Tévesen jelent meg, hogy az iRobot Roomba robotporszívók 651-es modell újabb lenne, mint a 7-es sorozatú iRobot Roomba 774-es robotporszívó.

felhasználó: Katalin2016.07.08. 07:54:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Cím! Hosszabb ideig nem használtam a 774-es sorozatú porszívórobotomat, és ezért kivettem az akkumulátort. A mai napon visszahelyeztem, de azóta mintegy 40 perc töltés után ERR 5 hibát jelez. A software-t alaphelyzetbe állítottam a használati utasítás szerint, de így is ugyanezt ismétli 40 perc után és leáll a töltés. Mi lehet a hiba? Köszönöm.

Kedves Katalin! Az akkumulátor alatt található 4 kis érzékelőt finoman állítsa magasabbra, mert a nem tökéletes érintkezés miatt léphet fel ez a hibajelenség. Ha ezzel sem oldódik meg a probléma, akkor forduljon a Robotszervizhez, melynek elérhetőségeit itt találja>>> Robotszerviz. Üdv: Robotguru
felhasználó: levus2016.08.16. 22:25:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Régóta gondolkodtam a beszerzésen. Most, hogy akciós lett a Roomba 774 belevágtam. Nos, ez volt szerintem az egyik legjobb beruházásom. Két szintet kell takarítani, egyiken PVC van, a másikon szőnyeg és ezt egy macska járja be többször nap-mint nap. A teljes terület kb. 50nm. Első bevetésen a PVC-n nem volt meglepetés. Átszaladt, feltakarította. Ezt vártam. Amit a szőnyegen művelt, a másik szinten... Nos azt nem vártam. Eleinte 1-2 percenként, később 5, majd 10-15 perc után üríteni kellett a tartályt. Több pihenő után összesen 5 alkalommal indítottam a szőnyegnek a robotot és az 5. alkalommal már a teljes program indulástól töltésig végig ment. Viszont ennyi idő alatt egy felnőtt ember fejével azonos méretű macskaszőr (és egyéb) kupacot szedett össze. Direkt gyűjtöttem, hogy lássam, mire képes. Jó... Most pár nap után aktuális a HEPA szűrő cseréje, de ez indulási probléma, később ez már láthatóan nem lesz igy. A Roomba 774 egy csodát művelt. Hallottam már, hogy jók ezek a robotok, de tapasztalni teljesen más. Nem mondom, hogy más módon nem lehetne a lakást így kitakarítani. Csodák nincsenek. De ha azt nézem, hogy az én feladatom az, hogy a két szint között vigyem a robotot... Nos ennél kényelmesebben nem lehet. Ja és minden nap megteszi robi a feladatát napi kb. 1 órában a két szinten. Akinek van macskája (vagy kutyája) el sem tudja képzelni, hogy milyen egy szőnyeg szőrmentesen. Ez a robot megadja ezt a rendszeres takarítással. Mondom ezt 4 nap után.

Kedves Levus! Nincs annál nagyobb örömünk, mint amikor a vásárlóink személyesen is megtapasztalják, amiről addig csak beszéltünk. Köszönjük, hogy megosztottad velünk az élményedet. További sok örömet kívánunk a tiszta lakásodhoz! Üdv: Robotguru
felhasználó: Grofz2016.09.17. 20:38:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
T.Robotguru. Érdeklődnék, hogy a roomba 770 es készülékhez lehet-e beszerezni fogantyút? Sajnos az egyik felemelésnél az egyik oldalán eltört. Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Grofz!  Olyan készletet tudunk ajánlani, ami tartalmazza a foganytút és a 700-as robotokhoz tartozó díszító szegélyeket. Fogyasztói ára 5590 Ft. Ha érdekli, akkor rendelését küldje az info_kukac_robotguru.hu címre, vagy a készlet személyesn is átvehető a Robotguru szervizben, A Récsei Centerben. Üdv: Robotguru 

felhasználó: szeplakik@fkf.hu2015.10.05. 11:34:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Azt szeretném kérdezni,hogy sűrűszövésű középmagas szőnyegen is tud menni?

Kedves Szeplakik!
Elméletileg igen, gyakorlatilag jó lenne tudni, milyen magas a szőnyeg?
Ha fel tud rá menni, akkor takarítani is fogja.
Fontos még, hogy ne legyen fekete a szőnyeg.
A Robot legyen Veled!

felhasználó: ASanyi2015.12.17. 12:29:29
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Guru! Nem baj, majd nyugodtabb időkben visszatérünk a témára. Addig is elismerésem, magyar nyelven egyedülállóan információ gazdag az oldal, amit működtettek. Minden jót, S.

Kedves Sanyi! Nagyon köszönjük az elismerést, sokat dolgozunk rajta, hogy ilyen és még jobb legyen. Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Sándor2016.02.04. 08:20:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértők! Közel 70 nm lakásban (3 szoba, konyha, előszoba) szeretném használni a porszívót. A két kisszobánál 2cm-es küszöb van. Le tudják ezt küzdeni, vagy kellene pl. valami kis lábtörlő félét rádobni, ami átvezeti? Számomra a szisztematikusan takarítók a szimpatikusak és azok amik a távollétemben dolgoznak. Így vagy elinduláskor kellene beindítanom, vagy programozhatónak kellene lennie. Az LG VR64607 vagy LG VR34408 mellett döntenék. Ön szerint a fentieknek ezek megfelelnek?

Kedves Sándor!

Az LG VR34408-as robotporszívó modellje nem programozható, a LG VR64607 LV már igen.

Az általad választott modell tökéletesen alkalmas lenne a 70 m2 takarítására. A  2 cm-es küszöbön biztosan nem tud átmenni, de abban nem vagyok biztos, hogy a szőnyeges megoldás 100 százalékosan működne. (Eltolhatja a könnyű szőnyeget takarítás közben.)

Azt neked kell eldönteni, hogy mennyire fontos a programozhatóság (1 hétre előre lehet időzíteni, minden nap elindul abban az órában hétfőtől vasárnapig). Takarítás minősége mind a kettő gépnél ugyanaz, annyiban lesz ügyesebb az LG VR64607LV robotporszívó, hogy két kamerája van, tehát gyorsabban tanul.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Kun Szabolcs2016.08.22. 09:54:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Az után érdeklődnék, hogy a dokkoló állomásnak milyen méretei vannak? Illetve tehetem-e a porzsívó dokkolóját egy szerkény alá, hogy ne legyen \\\"útban\\\" amikor éppen tölt vagy nem használjuk. Ki tud állni a szekrény alól ilyen esetbe a porszívó? Előre is köszönöm! Üdv: Kun Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Nem javasolt a szekrény alá tenni a dokkolóját, mert nem praktikus ;-(
Valószínűleg nem is férne be a szekrény alá.

Hidd el, hogy nem fog zavarni, hamarabb megszokos, mint gondolnád.
Ráadásul ez a modell nem is programozható, ezért minden esetben, amikor el akarnád indítani a szekrény allatt kellene keresned az indító gombját.

A robot legyen Veled!

felhasználó: Sápi Józsefné2016.10.12. 14:50:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm Önöket! Ezt a porszívót nèztem ki magamnak. Nem kell minden nap takarítanom, küszöbök is vannak,parketta és szőnyeg is, két szintes a lakás, kb 80 nm. Alkalmasnak találják az általam választott modelt erre? Köszönöm válaszukat!

Kedves Sápi Józsefné! Két további információra lenne még szükségünk: az összterület 80 nm vagy ez szintenként értendő? Valamint milyen magasak a küszöbök? Várom visszajelzését. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Sápi Józsefné2016.10.17. 12:13:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó! Az egész lakás kb. 80 nm. A küszöbök. 1.5 és 3 cm magasak. 3 szobát konyhát_ előszobát takarítanám vele. Ha más porszívó alkalmasabb hogy átvigyem egyik helységből a másikba és olcsóbb is kérem javaslatát. Mindennap használnám szükség szerint a lakás egy_ egy területén. Köszönöm segítségét!

Kedves Sápi Józsefné! Köszönöm a részletes leírást, ezek alapján az iRobot Roomba 600-as sorozat bármely robotporszívója megfelel önnek. A takarítás minőségét és az árat tekintve is ezt találom a legkedvezőbb megoldásnak. Ha további segítségre van szüksége, küldje el telefonszámát az info@robotguru.hu címre és szívesen egyeztetünk Önnel telenfonon is. Üdv: Robotguru (Ildikó)
felhasználó: Sápi Józsefné2016.10.21. 11:08:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó! Az egész lakás 80 nm A küszöbök ill. a szintkülömbségek 1.5 és 3 cm között vannak. Más tipus is szóba jöhet, mindennapos takarításhoz használnám, más- más helységben Köszönöm válaszát

Kedves Sápi Józsefné! A magas küszöbök miatt az iRobot Roomba 600-as sorozat bármely robotporszívója tökéletesen megfelel az Ön elvárásainak. ÜdV: Robotguru (Ildikó)
felhasználó: yettiee2016.10.24. 13:21:20
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó! Azután érdkelődnék,hogy lg vagy roomba gépet ajánlana jobban? 150000 ft-ig, sok kerámia felületre!

felhasználó: 3.14tyuka2015.12.18. 10:25:29
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm, Olvasgattam a teszteket, de mi alapján döntsek? A feladat a porszívónak Kb 50 m2 nappali-konyha-előszoba kőburkolat és 3x10m2-es szoba laminált parketta+gyerek szobában gyerek szönyeg. Ezt szeretném automatikusan robot porszivozni. KÖszönöm a javaslatát! A Neato- vagy Samu -Lg vagy iRobot? István

Kedves István! A leírtak alapján bármely iRobot 600 vagy 700-as modellt ajánlom úgy, hogy az 50 m2-t és a 10m2-es szobákat külön takarítási ciklusokban takarítják. Azt kell eldöntened, hogy milyen funkciókra szolgáltatásokra van szükséged, ez alapján tudsz választni. Ha további kérdésed van, küldj egy telefonszámot az info@robotguru.hu-ra és felvesszük veled a kapcsolatot. Üdv: Robotguru
felhasználó: Petrás Adél Hajnal2016.08.16. 18:16:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Enikő! Nemrég vásároltam LG Hom-Bot-ot, és érdeklődni szeretnék, hogy kapható-e hozzá olyan kiegészítő kocka, amit ha lerakok valahova, akkor azon túl nem megy el a robot. Válaszát köszönöm, Petrás Hajnal

Kedves Hajnal! nem sajnos nincs ilyen kocka az LG HomBot robotporszívókhoz. Üdv: Robotguru
felhasználó: jegember2016.07.01. 15:40:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! Kérem segítsen, mert elakadtam: mi a különbség eközött a készülék és a VR64702LVM között a színen és a felcsatolható mopon kívül? 130nm-es járólap/parkett területet (6 helyiség, küszöb nincs, ajtó van) szeretnék tisztítani napközben vagy éjjel megadott időpontban. Eredetileg a VR64702LVM készüléket választottam, de elbizonytalanodtam, mert ez olcsóbb, viszont nem látok nagy különbséget. Esetleg más modell jobban alkalmas a célra? Köszönöm!

Kedves Jégember! Jól látod a különbséget a két modell között. A LG HomBot moptartó keretet és mopot mint kiegészítőt később is meg tudod vásárolni ehhez a modellhez, a sok járólap és parketta felületen ki tudod  használni ezt a funkciót is. A két modell takarítási minősége, navigációja azonos. Üdv: Robotguru
felhasználó: Viktor762016.07.09. 20:22:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! Érdeklődnék, hogy a LG VR64607LV hom-bot elmegy-e sötétebb parkettán. mondjuk sötét szürkén? Azért kérdezem, mert hallottam már más robotporszívónál olyat, hogy a feketén vagy sötétebb felületen mélységnek érzékelte és visszafordult vagy megzavarodott a robotporszívó. Köszönöm válaszuk!

Kedves Viktor! Biztosan nem merem állítani, hogy működni fog bármely robotporszívó ezen burkolaton. Érdemes lenne tesztelned, mielőtt vásárlás mellett döntesz, ha nem akarsz csalódni. Teszteléshez ezen a telefonszámokon tudsz időpontot egyzetetni: +36 1 445 1123 vagy +36 70 605 0062. Üdv: Robotguru
felhasználó: Rómeó2016.09.05. 17:39:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves válaszadó pontosan mi az a 2 takarító segéd eszköz a csomagban??? Válaszát Köszönöm!

Kedves Rómeó! A robothoz két kis eszköz tartozik, az egyik a HEPA szűrő takarítására, a másik pedig a sörtekefe tisztítására szolgál. Üdv: Robotguru

felhasználó: m5m2016.05.18. 11:10:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
T.Cím! Pár napja vásároltam egy Roomba 980 készüléket. Kérdésem, hogy a mobiltelefonos alkalmazással két készülékről is lehet vezérelni a robotot? (Nekem eddig az előzőt törli, ha a másik készülékre regisztrálom. Android.) Köszönettel: Tóth László +36209423620

Kedves László!

 

Megfogtál ;-(

Ezt nekünk is le kell tesztelnünk, s ha megvan az eredmény jelentkezünk.

Sajnálom, hogy nem tudunk azonnal válaszolni.

A Robot legyen Veled!

felhasználó: Tibcsi2016.10.21. 20:21:33
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru Csapat! Mindenekelőtt nagyon szépen köszönöm a részletes ismertetőt minden termékkel kapcsolatban. Látássérültként volt szerencsém kipróbálni a Roomba 700-as család egyik tagját, a fejlett technikai paraméterek, az újratervezett, korszerűsített rendszer azonban rendkívül felkeltette érdeklődésem. Nyílhat-e lehetőség záros határidejig kipróbálni a 980-as modellt, valamint szeretném megkérdezni, teljesen érintő felülettel rendelkezik vagy találhatóak rajta nyomógombok is? Az érintő felületet kiváltó, okostelefonnal használható applikáció is csábítóan hat. Válaszaitokat és segítségeiteket előre is nagyon szépen köszönöm!

felhasználó: Bernadett2016.09.07. 12:55:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy nekem Ariete 2711 Briciola típusú robotporszívóm van. Milyen sűrűn kell benne cserélni a HEPA filtert? I