0

Mit tehetsz, ha nem akarsz gyomirtót használni?

2019.02.27.
Mit tehetsz, ha nem akarsz gyomirtót használni?

A kerti munkák egyik legbosszantóbb tényezője a gyomok eltávolítása. Ezek a nem kívánatos növények egyszerűen mindenhol felütik a fejüket, utána pedig szinte lehetetlennek tűnik őket kiirtani.

Természetesen vegyszeres kezeléssel hamar véget lehetne vetni a problémának. De mi van, ha te nem szeretnél vegyszert alkalmazni?

Teljesen érthető, ha nem szeretnél mesterséges és gyakran károsnak bizonyuló anyagokat bevetni a kertedben. Különösen akkor, hogyha olyan növényeket nevelgetsz éppen, amiket később szeretnél elfogyasztani is. Mit lehet akkor tenni?

Természetes, házi módszerek

Meglepő, de a konyhából szerezheted be a leghatékonyabb ellenszereket a gyomokkal szemben. A forró víz ugyanis hamar végez a már kibújt példányokkal, de akár az ebédhez használt főzővizet is bevetheted ellenük.

Emellett pedig örökzöld és mindenre használható csodaszer az ecet is. Amellett, hogy remekül kitisztíthatod vele a kávéfőzőt, a gyomnövények irtásában is élen jár. Azonban arra ügyelj, hogy ha bevetnéd, akkor csak azokra a területekre öntsd, ahol a gazok vannak, ugyanis akár a terményeidnek is csúfos halála lehet az ecettől.

Használd a komposztot!

Előző cikkünkben is megemlítettük (link), hogy a kerti munkákból visszamaradó zöldhulladék eredményesen alkalmazható a gyomirtásban. Ez persze csak akkor igaz, ha még idejében foglalkozol a problémával és megelőzni szeretnéd, nem tüzet oldani.

Ebben a műveletben ráadásul sokat segíthet, ha van egy robotfűnyíród is. Ezek a gépek ugyanis csak kevés füvet nyírnak le egyszerre, ami ilyen mennyiségben a pázsiton maradva kiváló mulcsként szolgál. 

Sokan úgy tartják, hogy a permetezés egy szükséges rossz, ami minden kerttel együtt jár. Ám ha leleményes vagy, akkor egyáltalán nem törvényszerű, hogy ezeket az erős vegyszereket kellene alkalmaznod. Ha pedig robotfűnyírót szeretnél beszerezni, ami megkönnyíti ezeket a feladatokat, akkor tekintsd meg kínálatunkat!
 
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.