0

Mire jó a NorthStar kocka?

2016.07.18.
Mire jó a NorthStar kocka? Braava feltörlő robothoz használjuk a NorthStar Cube navigációs kockát. De mire jó ez a kiegészítő, mi a szerepe a takarításban?
Ismered azt a mondást, ugye, hogy van, aki mindenben csak a kályhától tud elindulni? Na, a Braava feltörlő robot számára a NorthStar Cube ez a kályha.

Egy robotporszívó leggyakrabban nem szabályos sorokban halad, hanem látszólag rendezetlen módon működik. Feltérképezi a teret, megalkotja a memóriájában annak térképét. Aztán nekilódul a munkának, s ide-oda gurulva minden egyes négyzetcentimétert feltakarít. Vajon hogyan? Nem hagy maga után szagjeleket, mint a kutyák, hogy tudja, merre járt, merre nem. Valójában a belső térképét követi, az mutatja meg neki, hogy hol vannak még fehér foltok a szobában. Látszólag véletlenszerűen megy erre-arra, de valójában van rend ebben az összevisszaságban – ez nagyon jól látszik például ezen a videón.

A lényeg az, hogy porszívózás közben nagyon is jó ez a látszólag random üzemmód. Lehetővé teszi, hogy egy-egy területet akár többször is felporszívózzon a gép, attól függően, hogy mennyire piszkos ott a szőnyeg.

Nedves feltörléskor viszont ez az ide-oda mászkáló üzemmód nagyon nem jól néz ki. Egy csík száraz és tiszta, másik csík még nedves, a harmadik még piszkos. A már feltisztított részen újra átmegy a gép, viszi magával a piszkot, sáros nyomokat hagy. Na nem, ide nem ez kell. A nedves padlófeltörlésben maradjunk csak a jól bevált módszernél, a csíkról-csíkra haladásnál.

A NorthStar Cube egy kis fekete kocka, mely a feltörlő robot navigációját segíti. Ez teszi lehetővé, hogy a robot szépen sorban tudjon közlekedni, egyik csíkról a másikra haladni. Ez a kis kocka olyan jeleket ad ki a feltörlő robot számára, mint egy világítótorony. Megmutatja, merre van észak. A Braava ettől szép hosszú sorokban tud dolgozni. Előbb jobbra megy, majd felfelé, balra, aztán lefelé vissza. Egy-egy területet többször is átjár, ha szükséges az alapos tisztításhoz. A Roomba porszívókkal szemben még a Braava alakja is a sorról-sorra takarítást szolgálja. Ez nem kerek, ufószerű kis készülék, hanem négyzet alakú, ahogyan az a katonás, sorról-sorra takarításhoz a legjobban illik.

A készülék GPS jeleket ad ki, s a robot ez alapján tudja pontosan meghatározni a helyzetét. Ettől tudja pontosan elhelyezni magát a térben. A készüléket csak le kell tenni valahová a helyiségben. Ha nagyobb területen dolgoztatjuk a robotot, akkor több NorthStar készüléket érdemes használni. A hatótávolsága nagyjából 7 méter, tehát ennél hosszabb helyiségek esetén van szükség második navigációs készülékre.

A Braava egyébként felmosásban verhetetlen. Ha csak egyszer is alaposan kitakarítottál otthon, akkor pontosan tudod, hány bútor alá kell benyúlni, vagy mennyire nehéz gondosan a konyha sarkaiban is felmosni. A Braava számára ez nem gond, hiszen olyan helyekre is befér, ahová nélküle még a legjobb felmosóeszközzel is nehezen tudsz benyúlni.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.