0

Mikroszálas törlő a feltörlő robot fő fegyvere

2016.07.15.
Mikroszálas törlő a feltörlő robot fő fegyvere Ha szeretnél vegyszerek nélkül, egyszerűen csak tiszta vízzel takarítani, akkor a feltörlő robot a kedvenced lehet. Nem kell többé semmilyen külön tisztítószer a padló feltörléséhez. A takarítás kulcsa a mikroszálas törlőkendő lesz.

A mikroszálas anyagok képesek arra, hogy minden tisztítószer, vegyszer nélkül tisztítsák meg otthonod bármely felületét. Használhatod vízzel, vagy szárazon is, portörlőként. Mindent magába gyűjt, leszedi a koszt anélkül, hogy súrolószereket használnál hozzá. A mikroszálas kendő a korszerű takarítóeszközök egyik remek újdonsága. Sokan azt mondják, forradalmasítja a takarítást. Igazuk van!

A hagyományos takarítás két részből áll. Valamilyen vegyszerrel feloldjuk a szennyeződést, melyet aztán egy vagy több törléssel eltávolítunk. Így mossuk a ruhát, így mosogatunk, így tisztítjuk meg a csempét is a rárakódott vízkőtől. Tisztogathatjuk egyszerűen vízzel is a különböző felületeket, csak nem túl sok eredménnyel. A zsíros, olajos szennyeződés részecskéi nem oldódnak fel a meleg víz hatására, ezért kell bevetnünk a különböző tisztítószereket.

A mikroszálas törlő újdonsága éppen abban rejlik, hogy nem kell hozzá vegyszer. A mikroszálas szövet ugyanis szó szerint hajszálvékonyságú poliamid és poliészter szálacskákból áll, melyeket ék alakúra alakítottak ki. Amikor ezzel a kendővel törlünk, akkor ez a milliónyi mikroszkopikus méretű ék szinte levési a zsíros szennyeződést a felületről. Feldarabolja és magába szívja a szennyeződést.


Ehhez az eszközhöz nem csak nem kell, de tilos is tisztítószert használni. Csak szárazon, vagy tiszta vízzel szabad használni. A víz fellazítja a piszkot, a milliónyi kis horog pedig levési a felületről és magához tapasztja. Karcolás nélkül tisztít, ki lehet próbálni üvegen, tv képernyőjén, szemüvegen is. Egy kendővel évek óta szemüveget és monitort tisztítok, mindkettő abszolút karcmentes a mai napig. Tesztek igazolják, hogy a mikroszálas anyag még a felületeken lévő baktériumokat is eltávolítja!

Ha a kendő piszkos lesz, egyszerűen ki lehet mosni. A gyártók arra hívják csak fel a figyelmünket, hogy mosáskor ne használjunk öblítőszert, mert az gyengíti a tisztító erejét.

Mikroszálas anyagokból ma már nagyon sokfélét lehet kapni. Törlőkendő, kesztyű, különböző méretekben, színekben.

Ilyen mikroszálas anyagból készült törlőt kapott a feltörlő robot is. A Braava 390T úgy működik, hogy takarítás előtt külön fel kell helyezni rá a megfelelő törlőkendőt. Két kendő közül választhatsz: van a csomagban egy fehér, ami száraz törléshez, portörléshez való, a kék pedig a nedves takarítást segíti. A kendőket egy mágneses keret rögzíti a gépre, egyszerűvé téve a felhelyezést. Külön vegyszert a takarításhoz a nedves kendővel sem kell használni, maga a mikroszálas anyag végzi el a munkát. Használat után a kendőket akár géppel is ki lehet mosni (lehetőleg mosószer nélkül, tiszta vízben).

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.