0

Mikor nem való neked robotporszívó?

2016.06.18.
Mikor nem való neked robotporszívó? Ha kéred, bármikor leteszem a nagyesküt, hogy a robotporszívó a leghasznosabb újdonság, ami csak a takarításban a porszívózás feltalálása óta megjelent. Ennek ellenére lehetnek neked is olyan érveid, amire inkább azt mondom, hogy jobb lenne, ha inkább mást vásárolnál, mert nem való neked a robotporszívó.  Szóval, ne vegyél robotporszívót, ha...
...ha türelmetlen vagy

- Ott egy porcica a földön, ez a vacak meg nem veszi észre, hát nem elmegy közvetlenül mellette? – ha ez a jelenség ennyire idegesít, akkor inkább saját magad takaríts, s hagyományos gépre költsd a pénzed. Nem, a robotporszívó nem veszi észre a porcicát, ha éppen 20 cm távolságra gurul el mellette. Amitől ennyire kiborulsz, az nem hiba, hanem a gépezet normál működése. A robot logikusan dolgozik, te meg azt várnád el tőle, hogy emberként állítsa fel a fontossági sorrendet. Hát nem fogja. J A szenzorai feltérképezik a területet, s alaposan feltakarítanak minden négyzetcentimétert, csak ki kell várnod, mire elérnek az általad felfedezett porcicához is. Tudod mit?  Inkább menj el otthonról, amikor a porszívó robot dolgozik, így magát a munkát nem látod, csak a mindig tiszta lakás képe marad meg benned.

... ha rendmániás vagy

a robotporszívó akkor dolgozik a legkevésbé hatékonyan, ha előtte éppen „rendet csinálsz”. Szorosan egymás mellé állítod a székeket és betolod az asztal alá. Sorba rakod a papucsokat az előszobában. Szép, de a robot akkor hogyan fog alattuk, meg mögöttük takarítani? Inkább hozz létre minél több nagy méretű szabad teret, hogy a lehető leggyorsabban végezni tudjon! Papucsokat fel a cipős szekrény tetejére, székeket az asztalra, vagy ha erre nincs mód, legalább ne szorosan egymás mellé helyezve hagyd őket (nem fér át a sűrűn egymás mellett lévő széklábak között, s az lesz a vége, hogy nem takarít fel az asztal alatt).

....ha most rögtön kell az eredmény

Leszórta a gyerek a kiflimorzsát a szőnyegre, s most azonnal fel kellene takarítani? Három dolgot tehetsz: (1) előkapod a régi porszívót és feltakarítod, miközben a vendégek kaján vigyorral nézik, hogy „na mi van, befuccsolt a Mikrobi?” Vagy (2) „manuális” üzemmódba kapcsolod a robotot, magyarul előveszed és leteszed pont a morzsakupac elé. Igazán nagy pech, ha bekapcsolás után pont az ellenkező irányba indul el elsőként, nehéz lesz elfelejteni a vendégek kárörvendő vigyorgását. Esetleg (3) lesz...rod a morzsakupacot, s nyugodtan kivárod, mire a robot a szokott időben bekapcsol és normál tempójában feltakarít mindent alaposan.
Tudom persze, úgyis a 2. megoldást választod, mert muszáj látnod a vendégeid arcát, amikor először rácsodálkoznak a magától működő kis takarítógépre.

...ha az a véleményed, hogy a robotporszívó ellenére is a takarítás a nők dolga

Felejtsd el. Ha porszívó robot kerül a házba, akkor egy jó darabig a takarítás igazi férfimeló lesz. Kütyü, érted! Menő IT-cucc, lehet programozni, beállítani, kalibrálni. Rossz nyelvek szerint a nők számára készített modellek ugyanazt tudják, de csak egy bekapcsoló gomb van rajtuk és semmi más. Igazából valószínű, hogy az okostelefonos nyomon követést és programozást soha nem fogod használni ,de szükség van rá, hogy a férfiak is hajlandók legyenek megvásárolni a gépet.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.