0

Mi Roborock robotporszívó, az első benyomások...

2018.02.19.
Mi Roborock robotporszívó, az első benyomások...

Sokunknak ismerős lehet a Xiaomi márkanév. A jó minőségű termékeiről ismert kínai elektronikai gyártó vállalat a robotporszívók fejlesztésében, gyártásában sem ismeretlen. Az első generációs Mi robot után piacra került a továbbfejlesztett Roborock 2 névre hallgató készülék.

Természetesen az első generációsat is kipróbáltuk, még 2017-ben. Viszont a Roborock az előddel ellentétben már kapható is nálunk. Ezért úgy gondoltuk, hogy alaposan leteszteljük. 

Ebből a teszt sorozatból ez az első rész, amiben megosztom veletek az első benyomásokat. 

Mi Roborock áttekintés

Sokunknak ismerős lehet a Xiaomi márkanév, a jó minőségű termékeiről ismert kínai elektronikai gyártó vállalat a robotporszívók fejlesztésében, gyártásában sem ismeretlen. Az első generációs Mi robot után piacra került a továbbfejlesztett Roborock 2 névre hallgató készülék.

Ki is csomagoltuk:


A doboz a robotporszívón és a dokkolón kívül több kiegészítőt is tartalmaz:

- 1 db beépített víztartállyal rendelkező moptartót,

- 1 db mopot,

- 4 db tartalék szivárogtató betétet,

- 1 db magyar nyelvű használati útmutatót,

- 1 db mosható HEPA szűrőt,

- 1 db műanyag lapot.

Mit tud a Roborock 2?


A Xiaomi Mi Roborock 2 robotporszívó egy szisztematikusan működő robot, mely képes szárazon, illetve nedvesen is takarítani és wifi csatlakozással is el van látva. 

Tájékozódására lézeres navigációt használ, mely 360 fokban másodpercenként 1800-szor vizsgálja környezetét. Lokalizációs és leképezési algoritmussal megtervezi otthonod  belső terét, majd a legoptimálisabb útvonalon járja be a tisztítandó területet. 

A Xiaomi robotporszívó gyártó által meghatározott maximális takarítási terület 250 m2, ennek teljes lefedéséről egy 14,4 V-os 5200 mAh kapacitású lithium-ion akkumulátor gondoskodik.

Paramétereit tekintve a robot 35,3 cm x 35 cm szélességű, 9,65 cm magasságú, súlya pedig 3,5 kg.

A robotporszívó kiváló minőségű anyagból készült. Ha kezünkbe vesszük, minden része minőségi érzetet ad.

A porszívó gombjai segítségével a legszükségesebb funkciókat tudjuk elérni. Elindítható az azonnali takarítás, a spot mód és a készüléket vissza tudjuk küldeni a saját töltőállomására. 

Természetesen a robot tudása ennél jóval több, ám ehhez az applikáció használatára van szükségünk. 

A robotporszívó fedlapját felhajtva található a 0,48 liter űrtartalmú HEPA szűrővel rendelkező portartály, valamint a lézerszkenner. A a mikrokapcsolóval ellátott kör alakú nyomásérzékelős ház szintén felül helyezkedik el, ez egyben a porszívó legmagasabb pontja. 

A tájékozódáshoz szükséges lézerszkenneren kívül még számos érzékelő segíti a navigációt, többek között az elől található félkör alakú ütköző, annak oldalán a fal követéséhez szükséges szenzor, valamit a porszívó alján a leesésérzékelők. 

Szintén alul található az oldalkefe, ami a porszívó középpontja felé sepri a szennyeződéseket, illetve a 16,5 cm hosszúságú állatszőr takarítására is alkalmas kombinált főkefe, ami a portartályba gyűjti a port. 

A gyártó adatai alapján a porszívó motorjának szívóereje 2000 pascal.

Mit tud az applikáció?

Az applikáció segítségével távolról is vezérelhető a robot, bárhol is vagyunk, kapcsolatban tudunk maradni a porszívóval és ez által rengeteg információ és plusz funkció lesz elérhető a felhasználó számára. 

Innen tudjuk aktiválni az időzítőt, illetve a „szőnyeg módot”, ami annyit jelent, hogy a robot szőnyegre érve automatikusan megemeli a motor fordulatszámát és azon hatékonyabban takarít.

Lehetőségünk van push üzenetek fogadására, vagyis pillanatnyi jelentéseket kapunk, hogy pl. épp mikor indul, vagy dokkol a porszívó.

Elérhető egy takarítási napló is, melyben listázza, hogy mikor és hány négyzetmétert járt be a készülék. 

A kitakarított területekről térképet készít és ezen a térképen személyre szabottan egy, maximum öt területet jelölhetünk ki, hogy azon belül ismét takarítson a porszívó. Továbbá azt is meg tudjuk határozni, hogy ezt egymás után hányszor végezze el. 

Applikáción keresztül a térképen munka közben figyelemmel tudjuk kísérni, hogy a porszívó takarítás közben épp hol tart. 

Négyféle tisztítási teljesítmény közül választhatunk:

  • csendes,
  • kiegyensúlyozott,
  • turbo és
  • max módok állnak rendelkezésünkre. 

Továbbá láthatjuk az akkumulátor aktuális töltöttségi állapotát %-ban kifejezve. Egy külön kezelőfelületen manuálisan is tudjuk irányítani a porszívót., ami egyben helyettesíti a távirányítót.

Az app figyeli a szűrő, a főkefe, az oldalkefe és szenzorok karbantartási igényét, és üzenetet kapunk, ha az előbb felsoroltakból valamelyiket tisztítani vagy cserélni kell.

A felcsatolható moppal a robotporszívó funkciója bővül, így a porszívózáson kívül száraz és nedves feltörlésre is van lehetőség.

A víztartállyal ellátott mop tartó 1,4 dl víz befogadására képes, ez a folyadékmennyiség megközelítőleg a gyártó szerint 45-60 perc üzemidőre elegendő. A mop felhelyezése egyszerű művelet, tépőzár fogja a víztartályos betéthez.

A Xiaomi Mi Roborock 2 robotporszívóban minden plusz benne van, ami ma egy robotporszívót prémium kategóriába sorol. Remek navigáció, kitűnő anyagminőség, nagy takarítási kapacitás, applikáció számos extrával, száraz, illetve nedves feltörlés. Kell ennél több?

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.