0

Melyik a jobb választás: a robotporszívó, vagy a prémium takarítógép?

2016.05.24.
Melyik a jobb választás: a robotporszívó, vagy a prémium takarítógép? A lakás tisztasága iránt fogékony, az átlagnál jobb anyagi helyzetben lévő családok már biztosan találkoztak a csak direkt értékesítéssel terjesztett, prémium kategóriás takarítógépek valamelyikével. Mi a jobb választás? Egy Lux, Kirby, Vorwerk, Filter Queen takarítógép vagy egy robotporszívó?

Egy csúcskategóriás takarítógép ára akár a félmillió forintot is eléri. Ezeket a készülékeket boltokban nem árusítják, szinte kizárólag direkt értékesítést végző ügynökökön keresztül vásárolhatók meg. Az üzletkötő házhoz jön, tart egy alapos bemutatót, aminek persze mindig fontos eleme, hogy a házigazda figyelmét felhívja a lakásban található por mennyiségére. Ha kicsit rámenősebb, akkor úgy is mondhatjuk, hogy picit beleveri a házigazda orrát a saját piszkába. A cél szentesíti az eszközt: a cél pedig az, hogy a házigazda nagyon is égető problémának érezze a maximális portalanítást, melyet kizárólag a bemutatón szereplő készülékkel lehet maximálisan elvégezni. Hoppá, előkerül a szerződés, s potom félmillióért már ott is marad a gépecske.

Ezek a gépek persze jók, egyik-másik bizony nagyon is jó. Úgy viszonyulnak egy hagyományos porszívóhoz, mint egy Koenigsegg Agera a Trabant kombihoz.

A probléma az után kezdődik, amikor az ügynök leszállítja az új készüléket és hazamegy. A tulaj becsukja maga mögött az ajtót, eljátszik egy fél napot az új csodaszerrel, aztán beállítja a sarokba. Szép, fényes, jó drága, lehet mutogatni. Na de ki fogja használni? 


Valószínű, hogy ugyanaz a takarítónő, vagy családtag kapja a kezébe az új takarítógépet, akinek eddig is a napi feladata volt a portalanítás. Az eszköz ezerszer jobb lett, de a napi beosztás ettől még nem változott meg. Egy Filter Queen hiába tudja a szálló por 99,98 százalékát eltávolítani, ha a működtetéséhez ugyanúgy egy emberre van szükség, aki fogja a gépet és takarít vele.

És az az igazság, hogy ezek a készülékek sorra meg is buknak ezen a ponton. Hiába a kezdeti lelkesedés, az első napok izgalma után minden visszaáll a normál kerékvágásba. A takarítás a csúcsgéppel is egy nemszeretem és monoton tevékenység marad, amit jobb minél hamarabb letudni, amit szoktunk halogatni, amit szeretünk megúszni. Hiába a csúcstechnika, ha egy idő után ugyanúgy nem lesz, aki működtesse. Egy söprűvel, porronggyal és egy vödör tiszta vízzel is szép tisztaságot lehet elérni, ha valaki vállalja, hogy naponta kétszer áttakarítja vele az egész lakást. És a csúcstechnika is befuccsol, ha csak áll a sarokban.

A robotporszívó jelenti a korszakváltást

A robotporszívó megjelenése előtt nem volt olyan eszköz, ami a takarításban valódi változást jelentett volna a porszívó 19. századi feltalálása óta. Ez az első olyan eszköz, ami nem csak egy picit javítja, könnyebbé teszi a már jól ismert munkafolyamatot, hanem egyszerűen feleslegessé teszi azt. A porszívó robot az első eszköz, ami nem azért tud hatékony lenni, mert te jobban tudsz dolgozni vele, hanem azért, mert ő dolgozik helyetted. Elvégzi a munka nagy részét, méghozzá panaszkodás és duzzogás nélkül, rendszeresen és alaposan. A robotporszívó nem egy újabb és jobb eszköz ahhoz, hogy te jobban tudj takarítani, hanem az első olyan eszköz, amit arra terveztek, hogy te ne is takaríts többet.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.