0

Mégis hogyan dolgoznak a robotfűnyírók?

2018.08.30.
Mégis hogyan dolgoznak a robotfűnyírók? Vége azoknak az időknek, amikor a robotika csak az autógyártás (pl. önvezető autók) és a haditechnika (pl. drónok) területére összpontosult. Épp hogy elkezdtünk ismerkedni a a robotfűnyírókkal, és máris jelentős fejlesztések történtek a robotfűnyíró tervezés területén.

A robotfűnyírók első számú előnye a kényelem. Képesek az automatikus önfeltöltésre, gyorsan és hatékonyan dolgoznak. Mivel minden robotfűnyíró akkumulátorral működik, nem túl hangosak vagy zavaróak környezetükre. Akkor sem mondanak csődöt, ha furcsa alakú a gyepterület vagy akadályokkal kerülnek szembe. Akár lejtőkön, akár meredekebb hegyoldalakban is használhatóak már.

Jó munkát végeznek

A robotfűnyíróknak remekbe szabott térképrendszere van. Felhasználóként te határozod meg, hogy hová teszed a határoló vezetéket, azaz meddig nyírja a füvet a robot. Akár azt is kijölheted, hogy a robot kikerüljön egy tárgyat, a kerti tavat vagy éppen a medencét. A robot amint érzékeli a  hatáároló vezetéket, irányt vált, de ennek mégsem marad csúnya nyoma a füvön.

Random mozgásúak, de mégis szép munkát végeznek

A robotfűnyírók többsége  random nyírja a füvet. Kívülről úgy tűnhet, mintha kicsit meg lennének zakkanva, hiszen először húznak egy egyenes vonalat, majd megfordulnak egy másik irányba, és ezt mindaddig csinálják fáradhatatlanul, amíg el nem kezdenek lemerülni. Ilyenkor a robotfűnyírók kivétel nélkül  igyekszenek megtalálno dokkoló állomásukat.

A robotfűnyírók egészséges hosszúságúra nyírják a füvet. Mivel folyamatosan nyírnak, ritkán végeznek a kerttel egy szuszra.

Aztán vannak olyan modellek is, amelyeknek van egy mintája a nyíráshoz, például egy raszter minta, amelyen belül minden sarkot elérnek. Egyes robotok olyan GPS-rendszerekkel is rendelkeznek, amelyek segítségével meghatározott útvonalakat és mintákat tudsz beállítani. Akár még ütemezheted is a nyírási időt. Remek, ugye?

Biztonsági kérdés

A modern robotfűnyírók PIN-kódokkal és riasztórendszerekkel is védve vannak a lopástól. Ha pedig elviszik a nyírási területtől, folyamatosan riaszt, és egy alkalmazáson keresztül 24 órán kerersztül tudod követni a robotfűnyíró helyzetét.

A legtöbb robotfűnyírót háztartási használatra tervezték, de a technológia már lehetővé teszi azt is, hogy egyes nagy teljesítményű modellekkel több ezer m2-es kertek pázsitját kezeljék. 

A robotfűnyírók megspórolják neked a munkaerőt és az üzemanyag-költségeket is.

Itt a fűnyírási szezon. Könnyítsd meg az életed, és rendelj egy robotfűnyírót!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.