0

Mászik a baba? Szuper tippek a koszmentes padlóhoz

2019.02.12.
Mászik a baba? Szuper tippek a koszmentes padlóhoz Amint kúszni kezd a földön a babád, hirtelen minden veszélyforrássá válik. Észreveszel olyan helyeket is házban, ahová álmodban sem gondoltad volna, hogy bemászhat. 

A másik gond az lehet ilyenkor, hogy neked anyukaként sokkal több időt és figyelmet kell fordítanod a babádra, mint akkor, amikor még csak a kiságyában aludt naphosszat. Így az alapos takarítást igencsak nehéz beiktatni a napba.

Folyamatosan újratermelődő veszélyforrások a padlón

A kúszó-másszó kisded szinte biztos, hogy gyorsan közeli kapcsolatba kerül a padlón található szennyeződésekkel. Másrészt minden elérhető dolgot azonnal a szájába gyömöszöl. Első lépésként igyekszel mindent eltávolítani a padlóról, a virágcserepektől a borulékony kisbútorokig. 

A por és egyéb szennyeződések viszont folyamatosan újra és újra megjelennek a házban. Az így behurcolt bacik pedig értelemszerűen rátapadnak a földön kúszó baba ruhájára és kezecskéjére. 

Elég egyetlen, játszótéren töltött, kimerítő délelőtt és máris egy csomó homokot hoztok haza. A homok pedig beveszi magát a ruhák redőibe és a kis cipőcskékbe. Az átöltözéskor pedig már a szőnyeg szálai közé is jut a homokszemekből. 

Ha háziállat is él veletek, az ő elhullajtott szőre is elég sok fejtörést okozhat. Biztosan nem szeretnéd, hogy a baba gyomrába kerüljenek a szőrszálak. Ezeket tehát minél előbb fel kell porszívózni. 

A hagyományos eszközök – időrablók

Minden alkalommal, amikor hazaértek, előveheted a seprűt és lapátot. De lássuk be, nem túl hatékony megoldás. Mindig marad egy kis adag, amit sehogy sem tudsz felszedni. 

A hagyományos porszívó hatékonyan tisztít, de hangos és mindkét kezedre szükség van, ahhoz, hogy használni tudd. Ha nem kötöd a hátadra hordozóban a picit, szinte biztos, hogy nem fogja értékelni ezt a műveletet. Megunja, éhes lesz vagy egyszerűen csak zavarja a túl hangos zúgás és megijed tőle. 

A robotporszívó – felszabadít

Az előre programozható modellek akkor is dolgoznak, ha nem vagy otthon. 

Amíg a robotporszívó körbejár, neked mindkét kezed szabaddá válik. A korábban a porcicák kergetésével töltött időt játékkal, tápláló, vitamindús ebéd készítésével vagy akár pihenéssel is telhet. 

Közben pedig biztos lehetsz benne, hogy tényleg alapos tisztítás lesz az eredmény. Az okos kis gép az előre beírt program vagy egy gombnyomás hatására elindul szépen körben, nem zuhan le a lépcsőn sem, de bebújik a kanapé és az ágy alá. Egyetlen porcica, homokozó-szuvenír és morzsa sem menekülhet el előle. Még a szobák sarkát is alaposan megtisztogatja.

Ha próbáltad már korábban kiporszívózni az ágy alatti részt, közben fél kézzel felemelni a mázsás matracot, akkor rögtön megérted az előnyét. Különösen úgy, hogy a babák a legfurább helyekre képesek bemászni képességeik felfedezése közben. 

Plusz tipp: Tudtad, hogy már felmosó robotok is léteznek? Tudj meg róluk többet! (Külön cikk.)

Egy meglepő előny

Sokan azt gondolják, hogy a robotporszívó zúgása zavarja a babákat. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a kicsit kifejezetten megnyugtatónak tartják a monoton, zúgó zajokat. A hagyományos porszívónál halkabb és egyhangúbb zúgás nemhogy felébresztené, inkább elálmosítja őket. 

És a bónusz, amire nem is gondoltál volna: 

Ha véletlen betoppan az egyébként elég rigolyás anyósod, még ő sem fog találni egyetlen kifogásolni való sarkot sem az egész lakásban. Azt pedig nem kell megtudnia, hogy a kanapén pihenve irányítottad a robotporszívót. Ez maradjon a te kis titkod, amíg neki is be nem szereztek egyet. 

 
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.