0

Mászik a baba? 5 szuper tipp a koszmentes otthonhoz

2019.02.11.
Mászik a baba? 5 szuper tipp a koszmentes otthonhoz

Amikor a család új taggal gyarapodik, jelentősen felértékelődik a higiénia. Különösen igaz ez akkor, hogyha a kicsi már mászni is kezd, hiszen nyilván nem szeretnéd, ha összeszedné a padlóról az összes szennyeződést.

Ebben az esetben kiemelt figyelmet kell fordítanod a padló tisztaságára.

1. Portalaníts sűrűn!

Amint elkezdődik a „mászószezon”, sűrűbben kell majd beiktatnod a takarítást. A földön található por és más szennyeződések megtapadnak a ruhák, a kicsi bőrén és még sorolhatnánk. Ráadásul mind tudjuk, hogy a babák imádnak mindent megkóstolni. Igen, akár a padlót is!

2. Felértékelődött felmosás

A portalanítás mellett a felmosást és célszerű sűrítened, hiszen a csemetéd valószínűleg nem fog megállni a szőnyeg szélén. Éppen ezért a parketta, a linóleum és a padlókő tisztaságáról is gondoskodnod kell, hogy biztosra mehess.

3. Védekezés a hideg padló ellen

Hacsak nincs padlófűtés az otthonodban, érdemes beszerezned néhány szőnyeget. A baba a földön csúszva-mászva könnyen felfázhat, ami igen kellemetlen, sőt, akár fájdalmas is lehet számára. Ezt jobb elkerülni, használj inkább több szőnyeget! Ezek némileg felfogják a felfelé áradó hideget.

4. Tiszta padló mellé tiszta levegőt

A padlótisztítás mellett természetesen fontos ügyelned az otthonod levegőjének minőségére is. A beszálló por a levegőből kerül a szőnyegbe, ám ez a folyamat visszafelé is igaz. Az egyetlen megoldás, ha pormentesíted a helyiségeket, így rengeteg légúti problémát megelőzhetsz.

5. Ne csak a padlót, a porszívót is tartsd tisztán!

Ahhoz, hogy a tisztaságot megfelelően fenntarthasd, szükség van arra is, hogy higiénikus eszközöket használj. Rendszeresen ürítsd a porszívó portartályát és néha egy-egy alaposabb mosás sem árthat meg neki.

Ezt a sok feladatot persze egyedül nehéz lenne ellátni. Ha nem szeretnéd, hogy a takarítás egész napos programmá váljon, érdemes beszerezned egy robotporszívót. Ezek a hatékony gépek leveszik a válladról a terhet, így minőségi időt tölthetsz majd együtt a babáddal.
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.