0

Macska a lakásban – vége a higiéniának?

2019.03.18.
Macska a lakásban – vége a higiéniának? Amennyiben van macskád vagy éppen most szeretnél egyet befogadni, akkor bizonyára hallottad már az aggódó megjegyzéseket a lakás tisztaságával kapcsolatban. Tény, hogy a cicák szőre hullik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az otthonodat ne lehetne megfelelően tisztán tartani.
Persze ahhoz, hogy az optimális higiénia megvalósuljon fontos, hogy kiemelt figyelmet szentelj néhány dolognak. A tisztaság kulcsa ugyanis nem csak a takarításban hanem az állatod megfelelő ápolásában is rejlik.

Mire ügyelj a cicád körül?

Az egyik legfontosabb, hogy sose feledkezz meg a kedvenced szőrének ápolásáról. A rendszeres fésüléssel és fürdetéssel megelőzheted, hogy a szőre a kelleténél nagyobb mértékben is elkezdjen hullani. Ez neki sem jó és még a takarítást is megnehezíti.

Célszerű olyan fekhelyet beszerezned, amelyet könnyen tudsz tisztítani és ugyanez vonatkozik a szőnyegekre is. A hosszú szőrű, díszes darabokat inkább felejtsd el, mert hossz távon szinte lehetetlen lesz őket tisztán tartani.

Hogyan könnyítheted meg a lakás tisztán tartását?

Rendszerességgel és következetességgel. Egyértelmű, hogy a portörlő és a porszívó a legjobb barátod lesz onnantól, hogy macskatartóvá válsz. Emellett az sem árt, ha a macskaalom közelében mindig készenlétben van egy seprű is, mivel megeshet, hogy jut az alomból a tálca mellé is.

Kárpitozott bútorok helyett célszerűbb ha bőr, fa vagy műanyag berendezésekben gondolkozol, mivel ezeket elegendő csak letörölni. A porszívóba pedig nem árt beszerezni egy erősebb HEPA-szűrőt, különösen akkor, ha a lakásban allergiától szenvedő családtag is él.

A takarításban sokat segíthet egy robotporszívó is, ami akár minden áldott nap összeszedi helyetted a szennyeződéseket. Ezzel időt és energiát spórolhatsz meg, hiszen nem neked kell majd fel-alá szaladgálnod a nehéz szerkezettel munka után fáradtan.
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.