0

Lesd el a fűnyírás titkát a profiktól!

2019.02.11.
Lesd el a fűnyírás titkát a profiktól!

Biztosan te is jártál már úgy, hogy az interneten böngészve sóhajtoztál, hogy neked miért is nincs saját kertészed.

Egy szakember nem csak a terhet venné le a válladról, de sokkal profibban tartaná rendben az egész placcot, mint te. Aztán valahogy sosem jött el a telefonhívás ideje. De nem is biztos, hogy valóban szükséged van arra a kertészre!

Pedig ha betartasz néhány egyszerű szabályt, rájöhetsz, hogy a fűnyírás nem is olyan nagy ördöngösség. Már ezekkel az apró lépésekkel is sokat tehetsz azért, hogy a zöldellő gyeped olyan legyen, amelyet bármelyik szomszéd megirigyelhet.

Tehát hogyan kell profin vágni a füvet?

Elsőként fontos tudnod előre, hogy mekkorára szeretnéd majd a gyeped vágni. Általában az ideális magasság 3 és 5 cm között mozog. Viszont azt érdemes szem előtt tartanod, hogy a leveleknek mindig csak az egyharmadát érdemes egyszerre levágni.

Amennyiben túl hosszúra nőtt, inkább vágd több körben, így nem teszel kárt a fűben. Ha frissen telepítetted az egészet, akkor pedig jobb, ha magasabbra hagyod, hiszen még idő kell neki, hogy megerősödhessen. 

A fűnyírás körülményei

Mielőtt nagy elánnal nekiesnél a nyírásnak, győződj meg róla, hogy nagyobb rögök és kövek nem állnak a gép útjában. Ezek ugyanis kárt tehetnek a késekben, amiket aztán majd cserélned kell. Emellett az is fontos, hogy mindig szárazon nyírj és tartsd az irányokat, különben csak kikaparod majd a gyepet.

A megmaradt nyesedéket távolítsd el a fűről. Gondolhatnád azt is, hogy szerves anyag, majd úgyis elbomlik. Valójában csak terheled vele a füvet és a gyökereit, amelyek így nem tudnak megfelelően szellőzni. Kapd fel inkább a gereblyét és szedd össze, az eredmény magáért beszél majd.

Még mindig nem vagy biztos a dolgodban? Sebaj, bízhatod másra is a munkát, például egy praktikus robotfűnyíróra. Ezek a gépek profin végzik a munkájukat és sosem fáradnak el. Amíg a gyepedet a gép ápolja, addig te kényelmesen hátradőlhetsz egy izgalmas regénnyel, vagy megnézheted a várva várt focimeccset.
 
 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.