0

Kutyaszőr és robotporszívó

2016.07.03.
Kutyaszőr és robotporszívó Ha szereted az állatokat de ki nem állhatod az állati szőrt a lakásban, akkor számodra a robotporszívó lehet a legjobb megoldás. Úgy is megszabadulhatsz a lakást elöntő kutyaszőrtől, hogy nem kell minden idődet a takarítással töltened.
Amikor a kiskutya hozzád kerül a lakásba, még van egy illúziód, hogy majd megneveled, s ez a kis állat nem fog feljönni az ágyra, nem engeded fel a kanapéra, a fotelba. Megtanulja majd, hol lesz a helye. Ezen a kiskutya persze jót nevet magában, mert ő már akkor is pontosan tudja, hogy itt ő lesz az úr. Az ágyadon fog feküdni, s alig tudod majd a kanapéról letuszkolni, ha most éppen te szeretnéd kényelmesen nézni az esti meccset. Ez van, a kutya uralja a lakást.

De a kutya vedlik. Bármit is teszel, akkor is vedleni fog. Hullik a szőre melegben is és hidegben is, hiszen nem azért vedlik, mert melege van. Aki kutyát tart, már megszokta, hogy együtt kell élnie a folyamatos kutyaszőrrel.

A kutyaszőr és macskaszőr takarítása nem könnyű feladat. Mivel folyamatosan hullik, ezért gyakorlatilag folyamatosan takarítanod kellene, hogy egy elfogadható szintet tarts a lakásban. A por jelenlétét már megszoktad, s tudod kezelni. Talán beütemezted, hogy minden szombaton takarítasz. Ilyenkor portalanítod a padlót, a szőnyegeket, a polcokat, s ez elég ahhoz, hogy ne alakuljanak ki gonosz kis pormacskák a bútorok alatt. Aztán jött a kutya, s a jól bevált rended teljesen felborult, mert a kutyaszőr mindenbe beleette magát. 

Hiába takarítasz rendszeresen hetente egyszer vagy kétszer, a kutyaszőrhöz ez nem elég. Porszívózás után csak megáll a nappali közepén, mielőtt leheveredne a szőnyegre, még alaposan megrázza magát, mire minden újra telemegy apró kutyaszőrrel. Lehet kezdeni elölről az egészet.

Rendben, de mit is segít ebben a robotporszívó? Főként azt, hogy leveszi az állandó takarítás nyűgét a válladról. Ha porszívó robot van a lakásban,  akkor sem kell kevesebbet takarítani a kutyaszőrt, mint korábban. Csak nem neked kell a munkát elvégezni, hanem elvégzi helyetted a gép.

A robotporszívó nem csak hetente egyszer fog takarítani. Ha van állat a lakásban, akkor indítsad el a készüléket minden egyes nap. Érdemes olyan készüléket választanod, mely az átlagosnál nagyobb portartállyal rendelkezik. El sem tudod ugyanis képzelni, mennyi állati szőrt fog minden egyes nap összegyűjteni a lakásban.

Ha a porszívó robot dolga az állati szőr összegyűjtése is lesz, akkor érdemes erre külön is felkészített készüléket vásárolni. A nagyobb portartály mellett fontos az is, hogy a kefék meg tudnak-e birkózni a hosszabb szőrű kutyák szőrével. Az elég illúzióromboló, ha a porszívó ugyan önállóan takarít, de minden porszívózás után egy fél órát kell azzal töltened, hogy a kutyaszőrt kifésülöd a gép keféi közül. A Roomba 786 PET pontosan ilyen készülék. Fontos még az is, hogy a gép rendelkezzen HEPA filterrel. Ez az átlagosnál jóval erősebb szűrőképességet jelent. A HEPA filter olyan részecskéket is megfog, melyeket a hagyományos porszívószűrők nem tudnak megállítani. Ide tartoznak az állati (és emberi) lehullott hámdarabkák is, melyek elég sokat jelentenek az allergiás tünetek kialakulásában. Ha van HEPA szűrő a porszívón, akkor kisebb az esélye annak, hogy valaki allergiás lesz a családban, vagy egy eleve érzékeny családtag allergiás rohamot kap a lakáson belül.

A kutya szőre tehát akkor sem lesz kevesebb, ha a lakásban porszívó robot működik. De kevesebb munkával, hatékonyabban lehet vele összegyűjteni a lehullott állati szőrt. A lakás a kisállattal együtt is így tisztább, egészségesebb lesz a robotporszívónak köszönhetően.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.