0

Kutyaszőr eltávolítása – így takaríts, ha kutya van a lakásban

2019.02.04.
Kutyaszőr eltávolítása – így takaríts, ha kutya van a lakásban Azok számára, akik állatot tartanak és ahol a kedvenceknek szabad bejárása van a lakásba, nem újdonság, hogy a takarítás igazi rémálom is lehet. Elhullott szőrök, sáros mancsnyomok, nyál, csak hogy néhányat említsünk az esetlegesen előforduló szennyeződések közül.

Egyértelmű, hogy az ilyen háztartások az átlagosnál jóval több takarítást igényelnek. A házimunka ebben az esetben ráadásul további praktikákat is igényel, hiszen rengeteg makacs szennyeződéssel találkozhatsz, ha a szőrmókod éppen vedlik, vagy akár csak esett az eső.

Lássuk elsőként a fegyverarzenált

Arról már korábban is írtunk (link), hogy az állatszőr begyűjtéséhez speciális partvisra és porszívóra lesz szükséged. Ezen felül a rapid megoldásokhoz is szükséged lesz néhány okos eszközre, ami megkönnyíti a tisztaság fenntartását.

A felmosót mindig jó, ha a bejárat közelében tartod. Egy esős séta után egészen biztos, hogy szükséged lesz rá. A bútorok takarításában pedig érdemes gumikesztyűt, vagy gumibetétes törlőt alkalmaznod, mivel könnyűszerrel begyűjti a kutyaszőrt.

Gondozott állat, tiszta lakás

Egyértelmű, hogy a lakás tisztán tartáshoz szükséges az is, hogy a kedvenceidet is tisztán tartsd. A rendszeres fürdetés és fésülés mellett mindig legyen kéznél egy rongy, amivel megtisztíthatod a sáros tappancsokat.

A tisztítószerek kiválasztásánál se feledkezz meg a kedvencedről. Bizonyos vegyszerek károsak lehetnek a szervezetére, ezért a padló fertőtlenítésére például jobb, ha természetes anyagokat használsz. Nem lenne túl szerencsés, ha belelefetyelne a domestosos felmosóvízbe, igaz? Inkább előzd meg a bajt és használj például ecetet vagy citromlevet a fertőtlenítő felmosáshoz.

Ha nem szeretsz minden áldott nap takarítani, a robotporszívót és a feltörlő robotot neked találták ki. Ezek a kütyük gondosan körbejárják a kijelölt helyiségeket és megtisztítják a padlót a fentebb említett makacs szennyeződésektől.Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.