0

Kiválthatja-e a robotporszívó a hagyományos takarítást?

2016.04.13.
Kiválthatja-e a robotporszívó a hagyományos takarítást? Ne is gondolj arra, hogy a robotporszívó vásárlásával egyszer és mindenkorra megszabadulhatsz a hagyományos takarítástól. Biztos, hogy ritkábban és kevesebbet fogsz majd takarítani, de valószínű, hogy még nem száműzheted teljesen a korábbi porszívódat sem. Viszont jóval kevesebbszer kell elővenned a sufniból! Számolj azonban azzal, hogy lesz 5 eset, amikor mindenképpen elő kell venned a régi takarítóeszközeidet is!

1. A kárpitos bútorok tisztítása

A robotporszívó a padló és a szőnyegek takarításában jelent neked megfizethetetlen segítséget. Ezzel többet nem is kell foglalkoznod. A robotporszívó valójában sokkal többet tesz, mint azt elsőre gondolod.

Bár a padlón szorgalmasan dolgozik a robot, a kárpitos bútorokat továbbra is porszívóval fogod takarítani. Igaz, jóval kevesebb alkalommal kell elővenned ezt az eszközt, és jóval hamarabb végzel majd a feladattal.

A robotnak köszönhetően kevesebb lesz a szálló por a lakásban. A rendszeres automata takarítás révén a por eltűnik a padlóról, mielőtt még lépteiddel, vagy a gyerekek játékával azt felvernétek. Ha kevesebb lesz a szálló por, akkor kevesebb fog lerakódni a bútorok szélén és a fotelok szöveteiben is. Tisztább lesz a lakás levegője, kevesebbet kell a bútorokat porszívózni és a polcokról a port törölni.

2. Nagyon bolyhos szőnyegek

Bár a robotporszívó a kisebb akadályokkal, még a kisebb küszöbökkel is megbirkózik, minden típusnak megvannak a maga határai. A nagyon bolyhos, shaggy típusú szőnyegek a mi tesztünkön is kifogtak a porszívókkal. Ezeket mindenképpen muszáj más módszerekkel takarítanod, mert a 2 centiméter körüli csomókon már elakadnak a gépek.

3. Alkalmi gyorstakarítás

A robotporszívó saját ritmusában, kérlelhetetlenül végzi a dolgát. De nem biztos, hogy mindig lesz elég türelmed kivárni, amíg feltakarít egy adott területet. Ha kiborul a lakásban a hamutartó, biztosan nem fogod megvárni, míg a robot megszokott munkáját végezve egyszer majd eljut arra a területre is.

Egy idő után biztosan enyhülnek majd a régi reflexek és nem kapkodsz azonnal a porszívóhoz. Ha reggel, indulás előtt a gyerekek szétszórják a kiflimorzsát a konyhában, ugyan miért is kellene azt azonnal feltakarítani? Csak indítsd el a robotporszívót, s hagyd, hogy délelőtt elvégezze a dolgát. Mire hazaérsz, már nyoma sem lesz a reggeli felfordulásnak.

4. Extrém szennyeződések

Ha valami különösen szennyező, ragaszkodó anyag kerül a padlóra, akkor is jobb, ha előkapod a nehéztűzérséget. A robot a rendszeres, napi takarításra való, nem arra, hogy szélsőséges körülmények között tedd próbára a képességeit. Szőnyegbe belefolyt ragasztó, vagy rászáradt, olajos szennyeződés esetén ettől a géptől se várd, hogy elsőre maximális teljesítményt nyújtson. Ha veszel egy középkategóriás, kényelmes autót, attól sem azt várod, hogy az Amazonas-menti mocsárvidéken tudj vele keresztülgázolni. A szélsőséges szennyeződéseket jobb, ha ipari készülékekre bízod, vagy megpróbálod a hagyományos sikálással eltüntetni.

A robotporszívó rendszeres használata több szabad időhöz és kényelmesebb otthonhoz juttat. De a robotod akkor lesz jó társad, ha nem vársz tőle erőn felül elvégzett, teljesíthetetlen feladatokat. Ha a rendszeres, napi takarítást, a lakás általános tisztán tartását várod el tőle, akkor nem fogsz csalódni a készülékedben.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.