0

Kitakarítja-e a sarkokat is – avagy mi alapján válassz robotporszívót?

2016.09.12.
Kitakarítja-e a sarkokat is – avagy mi alapján válassz robotporszívót? Kitakarítja-e a szobában az eldugott sarkokat is a robotporszívó? Ezt a kérdés gyakran felteszik azok az érdeklődők, akik korábban még soha nem láttak működés közben ilyen szerkezeteket. Megnézik a készüléket, majd gondosan megkérdeznek minden apróságot, ami csak a porszívózással kapcsolatban eszükbe jut. De vajon tényleg lényegesek ezek az apróságok, valóban ismerni kell minden apró részletet a gép megvásárlása előtt?
A robotporszívó egyébként nem takarítja ki a sarkokat a szobában. Roomba és társai formája kerek, a szoba meg szögletes. A leggondosabb felderítés és érzékelés mellett is kimarad 3-4 négyzetcentiméter.

Mielőtt e cikk olvasása közben már be is zárnád az oldalt, hogy „na tessék, megmondtam,  ezek se működnek normálisan”, kérlek, gondolj át valamit: eddig hányszor porszívóztad ki a szobában a sarkok legbelső két négyzetcentiméterét is?

Egy robotporszívó alaposabban takarít, mint az eddig használt takarítóeszközök bármelyike. Bebújik az ágy alá, s naponta feltörli a szorgalmasan gyülekező pormacskákat. Felszedi a sarkokban terjeszkedő pókhálókat. Ha kell, naponta portalanítja a padlószőnyeget, s olyan tisztaságot varázsol a lakásba, amilyent ilyen egyszerűen még soha korábban nem tudtál megteremteni.

Azt a tökéletességet viszont ne várjuk el a géptől, melyre nincs is szükségünk. A mindennapi életben elég ritkán teszünk különbséget a 98 százalékos meg a 99 százalékos pontosság között. Egy robotporszívó ma 98 százalékon dolgozik. Ebben a 98 százalékban benne van, hogy megváltoztatja a lakás képét, újrateremti annak tisztaságát, s az ezzel kapcsolatos összes gondot leveszi a válladról. Ez a robotporszívó lényege, nem a sarkok másfél centimétere.

Ha egyébként a robotporszívó rendszeresen dolgozik a lakásban, akkor teljesen mindegy, hogy eléri-e a sarkok legbelső centijét is vagy nem. A por nem áll meg egy helyben. Amint a légmozgás kifújja a sarokból, akkor a gép elkapja, bárhol érjen is földet.

Ha robotporszívó beszerzésén gondolkozol, vagy csak érdeklődsz e készülékek iránt, azt javaslom, ne a legapróbb részletkérdéseknél kezdd az ismerkedést. Mire használnád a készüléket, mit hozna az életedbe, hogyan változtatná meg a hétköznapokat? Ezekre a kérdésekre érdemes elsőként megkeresni a választ.

Tény, hogy új műszaki cikk vásárlásakor gyakran esünk bele ebbe a hibába. Elsősorban abban az esetben, ha még nem használtunk a kiválasztotthoz hasonló készüléket, s nem is nagyon tudjuk, hogy milyen tulajdonságát kellene vizsgálni. Sajnos, a kereskedők egy rész rá is játszik erre, s olyan tulajdonságokra hivatkozva adják a készülékeiket, melyeket a vevők soha nem is fognak tudni kihasználni. Vettél mostanában új tévét, mosógépet, autót, számítógépet? Valószínű, hogy a vásárlásnál te is figyelembe vettél olyan kiemelt tulajdonságokat is, melyeknek korábban talán a létezéséről sem tudtál. Legtöbbször ennek az az oka, hogy az agyunk egyszerűen igényli a racionális működést. Ha nem ismerünk egy berendezést, mert még soha nem használtunk hasonlót, akkor keresünk valami megfoghatót benne, valami olyan, leírható tulajdonságot, ami alapján össze lehet hasonlítani más termékekkel. Ezért böngésszük a műszaki paramétereket akkor is, ha az ott feltüntetett tulajdonságok többségére soha nem is lesz szükségünk.

Tudod mit? Azt javaslom, hogy robotporszívót ne így válassz. Inkább próbáld ki. Használd csak egy napig az otthonodban, tapasztald meg, milyen érzés a takarítás nélküli profi tisztaság. Aztán gyere el és vedd meg a boltban. Ennyire egyszerű, hidd el.
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.