0

Kis szőnyegek és a robotporszívó

2016.06.04.
Kis szőnyegek és a robotporszívó Megnehezíti a robotporszívó dolgát, ha a lakásban elszórtan, több kis méretű szőnyeg található. Csökken a takarítás hatásfoka is, s jócskán marad még por a robotporszívó munkája után. A megoldás: elszórt, kis szőnyegek helyett érdemes vagy egy nagyobbat választani, vagy a robot takarítása előtt felcsavarni és félretenni a kicsi szőnyegeket.

Hagyományos takarítás közben általában egy kisebb szőnyeget nem csak a helyén takarítunk ki. Megfogjuk, arrébb húzzuk, esetleg ki is rázzuk és nem bízzuk a porszívóra a tisztítását. Egyrészt azért, mert a kicsi méret miatt így is el tudunk bánni a szőnyeggel, másrészt azért is, mert hatékonyabb így a tisztítása.

Egy fixen lerakott padlószőnyeg alatt általában csak por van. Jó esetben ez csak az a pormennyiség, ami a szőnyeg pórusain átszivárog, s megül a legmélyebb szálak között. A rendszeres, jó porszívózás ezt fel tudja takarítani. Hasonló port találunk a nagyobb méretű szőnyegek belső részei alatt is.

A kisebb méretű szőnyegek alá viszont minden más is bejut. Süteménymorzsa, szöszök, hajszálak, minden más szemét, ami a padlóra kerül. A szőnyeg ugyanis néha el-elmozdul, s a szélei alá bejut a szennyeződés. Ezt a porszívó már nem tudja eltakarítani. Éppen ezek miatt a piszokrészecskék miatt szoktuk felvenni a kisebb szőnyegeket, s alattuk is kitakarítani.


A robotporszívó viszont nem teszi félre, nem mozdítja el a szőnyeget, hanem mindig felette takarít. Nem emeli fel a szőnyeg szélét, hogy az alá szorult szemetet is besöpörje. Ez a piszok tehát mindig ott marad.

A megoldás éppen ezért az lehet, hogy vagy a szőnyegeket cseréljük ki nagyobbakra, vagy besegítünk a porszívó robotnak, s kézi munkával pótoljuk ezt a takarítási mozzanatot. A sok kicsi helyett a néhány nagyobb szőnyeg azért jobb, mert kevesebb a szőnyeg széle, kevesebb hely és esély nyílik arra, hogy a piszok a szőnyeg alá is bekerüljön.

Apropó, kis szőnyegek. A robotporszívó egy dolgot biztosan nem fog megtenni: tuti, hogy bármennyire is szeretnéd, nem fogja helyetted kifésülni a szőnyeged rojtjait. Ha kényes vagy a rojtokra, jobb, ha időben felkészülsz!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.