0

Ki mondta, hogy a házimunkának fárasztónak kell lennie?

2016.04.09.
Ki mondta, hogy a házimunkának fárasztónak kell lennie? A robotporszívó megjelenéséig semmilyen lehetőséged nem volt arra, hogy fárasztó és unalmas takarítás nélkül is gondoskodni tudj otthonod tökéletes tisztaságáról és egészségéről.
Tisztaságban élni mindannyian szeretünk, de nem láttam még embert, aki igazán örömét lelte volna a vég nélküli házimunkában. Márpedig eddig úgy tűnt, más út nincs: a lakás rendjének, tisztaságának megőrzése sziszifuszi feladat, mely az esetek döntő többségében a nőkre hárul. Ez így lenne rendjén? Ne gondolja senki, hogy egy családanyának az lenne az álma, hogy órákon át súrolja a foltokat, törli a port, vasalja a ruhákat, miközben férje-gyermekei éppen tévét néznek, vagy a legújabb számítógépes játékon játszanak! Adjuk hát meg az esélyt a nőnek is arra, hogy sarokba dobhassa a porrongyot, és azzal foglalkozzon, amit szeret, de úgy, hogy közben ne kelljen lemondania a lakás tisztaságáról és egészségéről!

Az erőfeszítés nélküli tisztaság elérése persze nem új gondolat. Elég csak bekapcsolni a tévét, s már kapkodhatod is a fejed a számtalan ajánlatot látva. A reklámok mind azt sugallják: csak egy törlés és kész minden. Erőfeszítés nélküli mosogatás, mosás, egyre okosabb gépek, egyre okosabb vegyi anyagok a fertőtlenítéshez, a foltok eltávolításához, tisztaság gombnyomásra. Szép is lenne, igaz?
De ha már vásároltál divatos, sokat reklámozott tisztítószert, jól tudod, mennyire nem igaz az a kép, amit a hirdetésekben festeni igyekeznek. Egyetlen piszokfolton sincs olyan gomb, amit ha megnyomsz, akkor a kosz nyomtalanul eltűnik. A tisztaság elérhető, de csak ésszerűen és hatékonyan végzett munkával, a megfelelő eszközök segítségével!

Ahhoz, hogy az otthon végzett munka kevesebb erőfeszítést igényeljen, olyan megoldásokat kell találni, melyek tartós eredményt hoznak.

A házimunka két fő átka

Bármilyen házimunkát is végzel, két tulajdonsága miatt nagyon hamar eleged lehet belőle:
- Szinte lehetetlen a 100 százalékos eredmény elérése. Mindig marad a ruhán egy ránc, egy porcica a szekrény alatt, egy folt a ruhán. Kéne mindenhez egy tökéletes eszköz!
- Bármit is teszel, eredménytelennek tűnik a probléma azonnali „újratermelődése” miatt. A ruha gyűrődik, a mosatlan edény a konyhában sorakozik, a por ott szállingózik a szoba közepén.

Az eredményes házimunkához olyan eszközöket kell választanod, melyek kisebb emberi befektetéssel hatékonyabb munkát képesek végezni. Gondold csak végig: a mosást már nem teknőben, vagy keverőtárcsás mosógéppel, hanem automata géppel végzed. A napi mosogatás helyett csak bepakolod a használt edényeket a mosogatógépbe és megnyomsz egyetlen kis gombot. Ennyi az egész.

A takarítás az elhanyagolt terület

A mára már jól automatizált mosás és mosogatás mellett a takarítás mintha a készülékgyártók elhanyagolt területe lett volna egészen mostanáig. Bár készültek egyre jobb és jobb porszívók, egy sem akadt közöttük, mely legalább részben levette volna a terhet a takarítást végző ember válláról.

A takarítási problémák megoldásához a robotporszívó kellett

Nem véletlen, hogy a robotikai fejlesztésekig nem készült olyan eszköz, mely a takarítást automatizálni tudta volna. A felsoroltak közül ez a legbonyolultabb terület. Takarítás közben mozogni kell a térben, ki kell kerülni az akadályokat, s gondoskodni kell arról, hogy a padló teljes felületét sikerüljön feltakarítani. Ehhez az információkat észlelni, feldolgozni, majd pedig dönteni kell, minden egyes pillanatban sok-sok alkalommal. Az irányításnak ez a bonyolultsága csak a robotika révén valósulhatott meg.

A robotporszívó az első eszköz, mely a takarítás világában is megadja a háztartás vezetőjének a kényelmet és a szabadságot. Lehetővé teszi a számodra, hogy minden eddigitől eltérően, egészen máshogyan tekints a takarításra és otthonod tisztaságára. A tiszta, egészséges otthon egy robotporszívóval már nem azt jelenti, hogy neked naponta sok-sok órát kellene fárasztó takarítással töltened. A robotporszívó egy eszköz ahhoz, hogy otthonod tisztaságát csak a szándékod, és ne pedig a fárasztó munkára való lehetőséged határozza meg.

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.