0

Vissza a jövőbe

Biztos mindenki látta a Vissza a jövőbe triológia legalább egy részét.  Az 1985-ben bemutatott sci-fi komédia hatalmas siker volt, varázslatos képzelgés a jövőről. A jövőről, ahol majd légdeszkán jövünk-megyünk, ahol nincsenek utak, mert az autók is a levegőben közlekednek és még hosszan sorolhatnám. Amikor először hallottam a takarító robotról, rögtön ez a film jutott eszembe. Repülő csészealjszerű formája, a futurisztikus külső, izgalmas XXII. századi (!) kütyünek tűnt. Én pedig „kütyümániás” vagyok.  A 90-es években még azt sem tudtam, hogy kell bekapcsolni egy számítógépet, de mára már sok hasznos gép része a mindennapjaimnak.

Azt nem állítom, hogy a takarítás megszállottja vagyok, finoman szólva is erős túlzás lenne, éppen ezért kaptam fel a fejem az iRobot láttán. Én nem sokat tudok a porszívózásról, mondjuk ki, konkrétan semmit, csak a tisztaságot igénylem és szeretem. Azt is bevallom töredelmesen, hogy jár hozzám takarítónő, aki konkrétan féltékeny lett Robira. Hazavittem a most már családtaggá avanzsált Robit –igen, ezt a nevet kapta a nagyobbik fiamtól-, és a töltés után munkára is fogtuk.

Robi is korán kelt, mert mielőtt elindultunk az iskolába, bekapcsoltuk. Hozzá kell tegyem,hogy előző nap volt takarítás a lakásban. Robi a bekapcsolást követően életre kelt, és útjára indult. Az első pozitív tapasztalat, hogy lényegesen halkabb, mint egy hagyományos porszívó, ami szerintem a férfiak számára nem elhanyagolható előny. Szóval, Robi elindult. Ügyesen szlalomozva a szobák és a tárgyak között, nem zavarta, hogy éppen parketta vagy szőnyeg van alatta. Mindent becsülettel átporszívózott, bement az ágy alá, a rejtett zugokba. A legtöbb időt –láss csodát- a lakás legtöbbet használt részében töltötte el. Mi kb. negyed órát néztük a kanapén ülve ahogy dolgozik, aztán némi késéssel, rohantunk az iskolába.

Mire hazaértem, Robi szépen kitakarított. Itt azért álljunk meg egy szóra. Milyen kosz lehet egy lakásban, takarítás másnapján?! Robi tartályát kiürítve –ritka pillanat-, de elállt a szavam. Rengeteg por, piszok gyúlt össze, volt mit kiüríteni. Hát, igen, ő infrával nézi a felületet, és mindent megtalál. Porgyilkos. Nincs menekvés. Robi egy halálosztó, a porcicák réme. Robi, a mi új családtagunk. Legyen a teljes neve Robi McFly? Ezt még átgondolom, de az biztos, hogy 5*-re vizsgázott, köszönöm Robi!

Kamarás Iván

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.