0

Jön a tavasz és ezzel a nyulak vedlési szezonja is

2019.03.18.
Jön a tavasz és ezzel a nyulak vedlési szezonja is

A nyulak a legszórakoztatóbb és legkedvesebb házikedvencek közé tartoznak. Viszont, ha neked is van, akkor azt is tudod, hogy hamarosan jön a vedlési szezon, amikor mindent beterít a szőr. És amikor azt mondjuk, hogy mindent, akkor tényleg mindent: a szőnyeget, a kanapét, a ruháidat.

Van megoldás? Természetesen van! Ezért az alábbiakban el is árulunk néhány profi trükköt, amivel átvészelheted ezeket a heteket.

1. Rend a lelke mindennek

Ha nem szeretnéd, hogy minden szöszös legyen, akkor jobban jársz, ha csinálsz egy alaposabb rendrakást még a vedlés előtt. Ezzel gondoskodhatsz arról, hogy kevesebbet kelljen majd később takarítanod és nem kell kimosnod olyan ruhákat sem, amiket még fel sem vettél.

2. Porszívót a kézbe

Nincs mese, amíg tart a vedlés, többet kell majd porszívóznod. Persze ez csak akkor szükséges, hogyha nem szeretnél úton-útfélen röpködő szöszökkel találkozni a lakásban. A nyúlszőr ugyanis nagyon könnyű, ezért a legkisebb légáramlat is felkapja.

3. Takarítsd többször a ketrecet

A rendszeres takarítás minden esetben fontos. Viszont a saját lakásod tisztán tartását is megkönnyítheted azzal, ha rendszeresen eltávolítod a ketrecből a kihullott szőröket. Ezzel is hatékonyan csökkentheted a szerteszét vándorló szőrmennyiséget.

4. Vitamint a nyuszinak

A vedlést nem tudod megszüntetni, hiszen a nyulak évente kétszer lecserélik a bundájuk. Erre azért van szükségük, hogy alkalmazkodjanak az aktuális évszakokhoz. Viszont egy kis vitamin utánpótlással megkönnyítheted, egyszersmind felgyorsíthatod a folyamatot.

5. Takard le a kanapét

Nyilván nem azért vetted meg a kanapédat, hogy aztán naponta kelljen tisztítanod. Azonban a vedlés mindent felboríthat. Ha nem szeretnéd gyarapítani a feladataidat, ezekre a hetekre inkább takard le a bútort. A pokrócot a szezon végével elegendő egyszerűen kimosni.

Előre égnek áll a hajad a rengeteg tennivalótól, amivel a nyuszik vedlése jár? Hívd segítségül a technológiát! Szerezz be egy praktikus robotporszívót, ami akár minden nap gondosan körbejár a lakásban és összegyűjti a szöszöket!

 
 
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.