0

iRobot Roomba 780 robotporszívó teszt

2011.10.28.
iRobot Roomba 780 robotporszívó teszt

Új generáció, új dizájn, új portartály, 50%-kal megnövelt akkumulátor élettartam. Ezek jellemzik az iRobot legújabb Roomba robotjait, amelyek végre Magyarországra is megérkeztek. A kínálat csúcsán álló Roomba 780-as modellt nyüstöltük.

 

Az eredeti cikk összefoglalója. Teljes cikket itt olvashatod. 

Az iRobot Roomba modellek kétségtelenül a legismertebb porszívó robotok a világon. Közel egy évtizede a piacon vannak, és a világ számos pontján ez a robot az egyetlen elérhető komoly modell. Annak idején több más, ígéretes fejlesztés is piacra került, de a magas árak és a fejlesztés elmaradása miatt a gyártók lassan de biztosan kivezették saját magukat a piacról. A Roomba harmadik generációját jelentő 500-as széria már több, mint három éve a piacon van, időközben komoly konkurenciát is kapott. Épp itt volt az ideje, hogy idén januárban megérkezzen a frissítést jelentő Roomba 700-as széria.


Bár az alapnak számító kerek kialakítás változatlan maradt, a dizájnt ügyesen felfrissítették a mérnökök. A legtöbb strukturális dolog változatlannak tűnik, a fontos módosítások többségét nehéz észrevenni. Az ütköző aljára egy gumibevonat került, az eredeti portartályt új, HEPA szűrővel is felszerelt AeroVac 2 tartályra cserélték, az újrahangolt akkumulátorkezelés 50%-kal hosszabb élettartamot ígér, az új takarító modul pedig 20%-kal nagyobb hatékonysággal működik apró kosz esetén. A szintén új Dirt Detect 2 koszfelismerő rendszer kisebb és nagyobb hulladék esetén is jól működik, segítségével, ha koszt talál, akkor a robot előre-hátra mozogva próbálja meg feltakarítani az adott területet.

A változások nem tűnnek jelentősnek, de ha egy eredetileg is jó terméket csak egy kicsit is továbbfejlesztenek, akkor egy még jobb termék lesz az eredmény.

Akinek Roomba 560-as vagy jobb robotja van az 500-as szériából, az váltás esetén nem kap sok extrát a kifizetett pénzért cserébe. Aki azonban most keres új robotot, és a költségvetése megengedi, annak bátran ajánljuk a felfrissített változatot. Szűkebb költségvetés esetén sincs azonban miért aggódni, a Roomba 581-es modell is tökéletesen elvégzi a feladatát.

Tovább a teljes cikkre 

Tovább a termékhez

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.