0

Robotporszívó: a takarítás új világa

Rendszeresen elvégzi helyetted a porszívózás és feltörlés napi feladatát; időt spórol, hogy a takarítás helyett másra fordíthasd az idődet és olyan újszerű tisztasággal ajándékozza meg a lakásodat, amilyennel korábban még nem találkoztál. Ezt adja neked a robotporszívó. Hogyan találd meg a megfelelőt? Kattints a „folytatás” gombra a részletekért! folytatás >>>

Robotporszívók listája

  • Db/oldal:
  • Rendezés:
5 db termék a listában
Segíthetünk a választásban? Válogass az alábbi feltételek szerint!

 

 

Hogyan válassz robotporszívót?

A robotporszívó pontosan azt teszi, amit a neve sugall: egy mesterséges értelemmel felruházott szerkezet képes a lakás önálló kitakarítására.

A robotika eredményeit a kutatók kezdetben csak az űrkutatás és a haditechnika világában hasznosították. Alig másfél évtizede, a kétezres évek elején kezdődött csak el a háztartási robotok fejlesztése. Az első Roomba robotporszívót az iRobot 2002-ben mutatta be. Ma a porszívózás mellett egyre több monoton, sok időt felemésztő háztartási munkára használhatunk robotokat is: medencetakarításra, fűnyírásra, ablaktisztításra.

A robotporszívó abban különbözik a legtöbb más háztartási géptől, hogy a feladatát önállóan is képes elvégezni. A legjobb minőségű hagyományos takarítógép is igényli, hogy egy ember a kezébe fogja és elvégezze vele a munkát. A robot háztartási gépek ezzel szemben önállóan, emberi közreműködés nélkül dolgoznak.


Hogyan működik?

Bekapcsolás után a robot érzékelőivel felméri a kitakarítandó területet, majd elkezdi a munkát. Látszólag véletlenszerűen mozog a térben, valójában viszont egyetlen pontot sem hagy ki. Memóriájában felépíti a kitakarítandó szoba térképét, s minden pillanatban pontosan érzékeli a helyzetét.

A robotporszívó érzékelni tudja, hogy milyen burkolaton dolgozik. Szőnyegen erősebben porszívózik, padlón gyengébben szív. Egyes típusok külön törlőkendővel vannak ellátva, ezek különösen alkalmasak padló feltörlésére, vagy akár felmosására.


Hogyan válassz robotporszívót?

Robotporszívó választékunk az egyszerűbb típusoktól a kor legmodernebb technikáját felvonultató csúcsmodellekig terjed. A sikeres választáshoz javasoljuk a következő kérdések átgondolását:

Mekkora területen fog működni a készülék? Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb területet képes a robot egy feltöltéssel feltakarítani. A kisebb kapacitásúak egy nagyobb térben nem tudják időben elvégezni a feladatukat, a töltés miatt meg kell szakítaniuk a munkavégzést.

Jellemzően milyen burkolaton fog dolgozni a robot? A kefék erőssége, minősége, a robot aljára szerelt törlőkendő befolyásolják, hogy szőnyegen, vagy padlón dolgozik legjobban a készülék. Érdemes olyant választani, ami megfelel a lakás beosztásának.

Programozhatóság. Az egyszerűbb típusok programozás, időzítés nélkül indulnak, egyszeri gombnyomásra. Más, bonyolultabb készülékeket előre be lehet programozni, hogy mely napokon, mikor kezdjék el a takarítást. Lehetőség nyílik a robot munkájának okostelefonos követésére is.

Teljes lakás automata takarítása. Igény szerint olyan robot is választható, mely képes az egész lakás helyiségről-helyiségre történő kitakarítására. Ehhez programozhatóság és kiegészítő berendezések is szükségesek. A robot felkészíthető arra, hogy amint végez az egyik szobával, átmenjen a másikba és ott folytassa a takarítást.

vissza az oldal tetejére >>>

Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: Szabó Anikó2019.03.13. 15:10:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Elsőre, csomag kibontása után, mennyi ideig kell töltenem a NAVON RELAX robotporszívót, hogy üzembe helyezhessem, gondolok itt az akkumulátor \\\" formázására\\\". Válaszukat előre is köszönve: Szabó

Kedves Anikó!

A Navon Relax de Luxe robotporszívó akkumulátora lithium-ion típusú, tehát nincsen szüksége formázó töltésre.

Abban az esetben ha a porszívó teljesen le van merülve, 3 óra alatt feltölti magát és lehet használni.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Gyöngyvér2019.03.12. 15:01:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves László! Az alábbi lakásra keresek robotporszívót: 68nm, 2+2 fél szoba, konyha (wc-t fürdőt nem kell bejárnia) laminált parketta, járólap, 2 morzsázó gyerek és 3 macska. Szerintem a szisztematikus jobb lenne 100 000Ft-ig. Köszönöm a tanácsokat :) Szép napot! Gyöngyvér

Kedves Gyöngyvér! 

A megadott feltételek eléggé behatárolják a lehetőségeket, a Xiaomi Mi Roborock 1 robotporszívót tudom ajánlani.

Ha nincs sok szőnyegük, akkor ILIFE V8S PRO robotporszívó is jó lehet, ami ráadásul nedves feltörlést is végez.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Gyöngyvér2019.03.10. 16:42:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru :) szisztematikus robotporszívót szeretnék. Lakás mérete 60nm és van három macska. Az iLife V8 és A8 között vacillálok. De nehezen megy a döntés. A Navon relax de luxtól kezdtem és jutotam el az iLife-okig. Nehezen tudok dönteni.

Kedves Gyöngyvér!

A forgó főkefe miatt inkább az A8-at ajánlom a megadott paraméterek alapján.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: CsGyula2019.03.10. 14:44:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözleteem, az érdekelne, hogy kb. 100-120m2 kerámia+laminált parketta, illetve kb. 30m2 szőnyeg esetén érdemesebb-e hibrid (porszívó+ felmosó) készülékben gondolkodni, vagy praktikusabb a külön porszívó és külön felmosó robot?

Első és legfontosabb szempont, hogy ekkora területre szisztematikus, azaz navigálni tudó robotot ajánlok.
A szőnyeges felület miatt azt javaslom, hogy külön feltörlő robotban gondolkozzon, mert az nem megy fel a szőnyegre.
Itt fontos megjegyezni, hogy jelen pillanatban maximum 30m2-t képes feltörölni, és nincs automata töltőállomás.
Azok a robotok, amelyek hibridek, tehát képesek nedves takarításra is, felmennek a szőnyegre és elakadnak rajta.
Kizárni egy hibrid robotot a szőnyegről, szinte lehetetlen, vagy túl nagy macera.
Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: Korporel2019.03.10. 10:11:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Tóth László! Profimaster Robot porszívóm van. /Aldis/ sajnos a teljes töltés után esetleg tíz percig porszívóz. Cseréltük benne az akkummulátort, és a hepa szűrőt, továbbra is ez a hiba. Vagy inkább vegyek egy újat? 6 éves.A gyerekek össze-vissza nyomogatták a távirányítót, mintha kisautó lenne. Későn vettem észre.Köszönettel: Czmorek Józsefné

Kedves Czmorek Józsefné!
Úgy gondolom, hogy a távirányító „elnyomkodásával” nem lehet hibát okozni egy robotporszívónak.
Itt más, műszaki probléma húzódhat a háttérben, de ezt csak a szerviz tudja megmondani.
Ha eddig bevált és rendszeresen használták, akkor azt tudom ajánlani,hogy hozzák be szervizünkbe egy bevizsgálásra.
A fiúk megmondják, hogy milyen várható javítási költsége lesz a robotnak.
Üdvözlettel: Horváth Gerda
felhasználó: Lilla2019.03.09. 09:12:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves László! Az előző porszívónkkal (Navon Relax) az volt az egyik baj, hogy minden alá beszorult (függesztett WC, bárszék lábtartója, fotel, konyhaszekrény), így állandóan ott kellett lenni közel, hogy kiszabadítsuk. A lépcsőn nem esett le, de félig fölé ment és ott megállt. Erre a problémára megoldást nyújtana valamelyik Xiaomi? A zóna funkció szimpatikus, több okból, pl. mert egy szinten van kőpadló és svédpadló is, utóbbi kényes a sok vízre, de a egyébként a felmosás funkció nem prioritás.

Kedves Lilla
Ha a robot beszorul valahova az nem hiba, hanem fizikai adottság,  vannak olyan lakások/házak ahol több olyan hely van,
ami pont olyan magasságú ami elakadáshoz vezethet.
Azt tudom ajánlani, hogy mérjék le azokat a pontokat, ahol beszorult a robot és akkor ahhoz mérten magassághoz tudok ajánlani porszívót.
A piacon jelenleg egy olyan robotporszívó létezik, ami semmiben nem akad el és nem szorul be, függetlenül attól, hogy mekkorák a bútorok.
Ez pedig az Electrolux Pure I9 ez méri a magasságot lézerrel, így nem fog beszorulni semmi alá.
Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: ÁGi2019.03.05. 09:03:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Szakértő, Szeretnék érdeklődni, hogy mekkora szőnyegre képes felmenni az LG Hombot? Nagyon köszönöm

Kedves Ági

1,5 cm-ig fel tud menni a robot, amennyiben magasabb a szőnyeg, csak próba után derülne ki pontosan.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Mihalik Béla2019.03.01. 11:03:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Szakértő! Az Evolveo készülékek leírása kiemeli, hogy kefe nélküli motorral vannak felszerelve. Más márkáknál mi a helyzet, ahol nincs ez megemlítve? Továbbá mennyire legyen ez szempont a készülék kiválasztásánál?

Üdvözlöm Béla

A kefe nélküli motornak nem kopik el a szénkeféje mivel nincs neki, de a nagyobb előnye az, hogy csendesebb mint a szénkefés motor. Robotporszívó vásárlánal ez nem feltétlen kell hogy szempont legyen, hiszen egy jó minőségű szénkefés motor is el tud futni sok-sok évet.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Dr. Pósza Szabina2019.02.27. 15:21:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Jól értelmezem, hogy a random takarítás azt jelenti, hogy össze-vissza megy és lehet, hogy 1 részt többször is takarít, 1-1 helyet meg akár kihagy? A szisztematikus takarítás pedig azt jelenti, hogy térkép alapján nem hagy ki semmit? Köszönöm.

Kedves Szabina

A szisztematikus takarítás azt jelenti, hogy mindent "lát a porszívó", tudja hol járt, és hol nem, és nem hagy ki semmit. A random takarítás azt jelenti, hogy össze-vissza megy és elképzelhető, hogy egy ponton többször is áthalad a porszívó. A gyártók megadnak egy adatot, hogy egy indítás alkalmával ezzel a mozgásformával mekkora területet tud lefedni biztosan, ez általában 50-60 négyzetméter szokott lenni. Ha ennél nagyobb lakást/házat takaríttatunk egy random porszívóval, nagy a valószínűsége, hogy kihagy területeket, így ott már célszerű szisztematikus porszívóban gondolkozni.

Üdvözlettel:Robotguru

felhasználó: Bettyclare582019.02.26. 20:07:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Szeretnék venni egy Xiaomi Mi Roborock2 S50 robotporszívót. Kérdésem az, hogy az alábbi paraméterekkel rendelkező, két szintes házunkba ez jó lenne? A földszint kb 150nm, fényes kő-padló burkolat van, küszöbök nincsenek, szőnyeg rojt nélküli,fekete irodabútorok vannak az egyik szobában. Az emelet: kb80nm, előtér,hálószoba,fürdőszoba, de lapos fém küszöbök vannak,illetve a lépcső.Kérdésem, hogy megfelelő lenne-e hozzánk az általam kiválasztott robot?Állatszőr nincs, de szeretném a száraz és nedves feltörlő funkciót és az alapos takarítás módot.Előre is köszönöm válaszukat,üdvözlettel:Betty

Kedves Betty

A Roborock2 be tudja járni a szinteket, de van egy-két dolog amit meg kell említenem. Az egyik, hogy a Roborock2 robotporszívó portartálya 0,48 l űrtartalmú. Nem tudom, hogy a 150 négyzetméteren mennyi napi szennyeződés gyűlik össze ami élethelyzet függő is lehet. Érdemes tudni, hogy a Neato robotporszívók portartálya 0,7 l. Ettől függetlenül sem a Roborock2-ben, sem a Neato robotporszívókben nincs portartály telítettség kijelzés. A Roborock2 esetében a nedves feltrölés területe az körülbelül 20 négyzetméter. Ezek után a hatásfok csökken, és újra kell tölteni a mop tartó keretet vízzel. Ami még számításba jöhet az a Neato D6 robotporszívó egy iRobot Braava 390T nedves feltrölő robottal. Üdvözlettel:Robotguru

Ablak bezárása
A termék a kosárba került!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.