0

Robotporszívó: a takarítás új világa

Rendszeresen elvégzi helyetted a porszívózás és feltörlés napi feladatát; időt spórol, hogy a takarítás helyett másra fordíthasd az idődet és olyan újszerű tisztasággal ajándékozza meg a lakásodat, amilyennel korábban még nem találkoztál. Ezt adja neked a robotporszívó. Hogyan találd meg a megfelelőt? Kattints a „folytatás” gombra a részletekért! folytatás >>>

Robotporszívók listája

  • Db/oldal:
  • Rendezés:
8 db termék a listában
Segíthetünk a választásban? Válogass az alábbi feltételek szerint!

 

 

Hogyan válassz robotporszívót?

A robotporszívó pontosan azt teszi, amit a neve sugall: egy mesterséges értelemmel felruházott szerkezet képes a lakás önálló kitakarítására.

A robotika eredményeit a kutatók kezdetben csak az űrkutatás és a haditechnika világában hasznosították. Alig másfél évtizede, a kétezres évek elején kezdődött csak el a háztartási robotok fejlesztése. Az első Roomba robotporszívót az iRobot 2002-ben mutatta be. Ma a porszívózás mellett egyre több monoton, sok időt felemésztő háztartási munkára használhatunk robotokat is: medencetakarításra, fűnyírásra, ablaktisztításra.

A robotporszívó abban különbözik a legtöbb más háztartási géptől, hogy a feladatát önállóan is képes elvégezni. A legjobb minőségű hagyományos takarítógép is igényli, hogy egy ember a kezébe fogja és elvégezze vele a munkát. A robot háztartási gépek ezzel szemben önállóan, emberi közreműködés nélkül dolgoznak.


Hogyan működik?

Bekapcsolás után a robot érzékelőivel felméri a kitakarítandó területet, majd elkezdi a munkát. Látszólag véletlenszerűen mozog a térben, valójában viszont egyetlen pontot sem hagy ki. Memóriájában felépíti a kitakarítandó szoba térképét, s minden pillanatban pontosan érzékeli a helyzetét.

A robotporszívó érzékelni tudja, hogy milyen burkolaton dolgozik. Szőnyegen erősebben porszívózik, padlón gyengébben szív. Egyes típusok külön törlőkendővel vannak ellátva, ezek különösen alkalmasak padló feltörlésére, vagy akár felmosására.


Hogyan válassz robotporszívót?

Robotporszívó választékunk az egyszerűbb típusoktól a kor legmodernebb technikáját felvonultató csúcsmodellekig terjed. A sikeres választáshoz javasoljuk a következő kérdések átgondolását:

Mekkora területen fog működni a készülék? Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb területet képes a robot egy feltöltéssel feltakarítani. A kisebb kapacitásúak egy nagyobb térben nem tudják időben elvégezni a feladatukat, a töltés miatt meg kell szakítaniuk a munkavégzést.

Jellemzően milyen burkolaton fog dolgozni a robot? A kefék erőssége, minősége, a robot aljára szerelt törlőkendő befolyásolják, hogy szőnyegen, vagy padlón dolgozik legjobban a készülék. Érdemes olyant választani, ami megfelel a lakás beosztásának.

Programozhatóság. Az egyszerűbb típusok programozás, időzítés nélkül indulnak, egyszeri gombnyomásra. Más, bonyolultabb készülékeket előre be lehet programozni, hogy mely napokon, mikor kezdjék el a takarítást. Lehetőség nyílik a robot munkájának okostelefonos követésére is.

Teljes lakás automata takarítása. Igény szerint olyan robot is választható, mely képes az egész lakás helyiségről-helyiségre történő kitakarítására. Ehhez programozhatóság és kiegészítő berendezések is szükségesek. A robot felkészíthető arra, hogy amint végez az egyik szobával, átmenjen a másikba és ott folytassa a takarítást.

vissza az oldal tetejére >>>

Szakértőnk válaszol
A termékkel kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel.
felhasználó: kutyuli2018.04.17. 13:29:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Ez a robotporszívó is bejárja szisztematikusan a lakást, mint a neato botvac d5?

KEdves kutyuli! Igen a D3 is bejárja szisztematikusan a lakást, de kisebb terület takarítására alakalmas, mint a D5.  Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: dezire2018.04.14. 18:40:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Navon Relax programozási útmutatót hol lehet letölteni. Köszönöm.

Kedves Dezire!

Sajnos letölthető PDF verzióval nem tudunk szolgálni, de a robotporszívóhoz kapott magyarnyelvű leírás 12. oldalán megtalálható.
 

Nap kiválasztása:

                   Távirányítón nyomja meg a TIMER gombot, majd nyomja meg a SPOT gombot és tartsa lenyomva 4 másodpercig.

                   Amint letelt a 4 másodperc belép az ütemezett napok kiválasztása menübe, és kiválaszthatja a nyilak segítségével a napokat.

 Idő kiválasztása:

                   A napok kiválasztása után a távirányítón nyomja meg  START/STOP gombot így belép az idő beállításhoz. Itt is mint a nap választásnál

                   a nyilak segítségével lehet ezt beállítani, majd a végén elmenteni a START/STOP gomb megnyomásával lehet.

 Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Balázs2018.04.14. 17:22:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Az opcionális virtusla guard mit jelent? Külön kell rendelni hozzá? Mennyibe kerül?

Kedves Balázs!

Az opcionális annyit jelent, hogy a robot képes kezelni ezt a kiegészítőt, viszont nincs benne alapból a dobozában.

Samsung robotporszívóhoz csak a Samsung márkaszervizen keresztül lehet kopó alkatrészeket és kiegészítőket vásárolni.

Pontos árat ezért sajnos nem tudok mondani. 

Címük:

Oktogon Szerviz Kft.

1066 Budapest, Aradi utca 2.

Telefon: +36/1 312 4220

ÜDvözlettel. Robotguru

 

felhasználó: Kondorosi Szilvia2018.04.14. 16:03:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Robotguru! A lakásunkban van egy kb. 2,5 cm magas küszöb. Ahhoz, hogy a porszívó biztosan át tudjon menni rajta csináltatnánk egy \\\"rámpát\\\". Ezt a magasságot kb. hány cm-en kell kifuttatni? Köszönöm válaszukat!

Kedves Szilvia! A telefonon egyeztett méretekkel javaslom a "rámpa" megépítését. Üdvözlettel: Robotguru
felhasználó: fabian_renata2018.04.11. 21:41:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! Shaggy szőnyeg porszívozására milyen típusú robotporszívót ajánlanák? Köszönettel.

Kedves Renáta!

Sajnos a shaggy típusú szőnyegeket egyik nálunk kapható robotporszívó sem tudja kezelni. Ha nem okoz gondot, hogy a robotporszívó a szőnyeget nem fogja takarítani, akkor két gyártó porszívója esetében van lehetőség a szőnyeg kizárására a takarítási területből.

Neato Botvac D3, D5, D7 robotporszívó

Xiaomi Roborock robotporszívó

Ezeknél a modelleknél megteheti azt, hogy a egy mágnesszalagot berak a szőnyeg szélei alá, így meg sem próbál felmenni rá a robotporszívó.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Angéla2018.04.11. 19:47:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Ildikó! Decemberben vásároltam az Evolveo készülékemet. És imádom!!!! A családom rajtam szórakozik, hogy ülök és nézem, ahogy dolgozik, meg megyek utána. A lényeg, hogy nagyon bevált, és tervezem, hogy vásárolok majd egy nagyobbat, egy küszöb -mászót, ami az egész lakást kitakarítja. A gondom jelenleg az, hogy a hepa szűrőjét már mindkettőt elhasználtam, illetve a csápjait is, mert véletlenül megmászott egy hosszú szőrű szőnyeget. Ezekből szeretnék pótlást kérni, de az alkatrészeknél nem látom sajnos őket. Már nem tartós, hiszen a szűrőjét hiába kefélgetem csak nem az igazi. Szeretném, ha találnátok megoldást. Köszönettel: Angéla

Kedves Angéla!

Örülök, hogy elégedett a porszívóval, mi sem tudnánk elképzelni nélkülük az életünket 😊 szívesen segítünk a küszönmászó kiválasztásában is.:-)

Evolveo olalkefe még nem érkezett be raktárunkba, de úton van. Ami elérhető, csak még az oldalunkon nem szerepel az egy felújító készlet, ami 3db HEPA filtert és 1db mopot tartalmaz, ára 7990 Ft. 

Üdvözlettel: Robotguru                                     

felhasználó: Molnár Zsolt2018.04.11. 17:43:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm, kérdésem, hogy a robot hogyan navigál? A szoftvere képes feltérképezni a helyiséget és egy helyen csak egyszer takarít, vagy nincs ilyen képessége és céltalanul bolyong a térben. Esetleg véletlenszerűen megy ahogy éppen eszébe jut? Köszönettel,

Kedves Molnár Zsolt!

A Navon robotporszívói nem navigálnak, hanem véletlenszeű mozgással járják be a takarítási területet. Ez egy helyiség, max. 50-60 m2 takarítását jelenti.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Kata2018.04.11. 09:17:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Tisztelt Értékesítő! Kutya érkezett hozzánk és ezáltal a lakásban erőteljesen megnőtt a kutyaszőrök száma a lakásban, főként így vedlés idején. Szükségem lenne egy olyan robot porszívóra, mely a kb. 80 nm-es lakást felporszívózza. A lakás burkolata padló, kő és hosszúszálú szőnyeg. Számomra az is megoldás, ha a szőnyeget a robot nem kezeli, feltételezem erre úgyis egy teljesen más technológia szükséges. Kérném segítségét, hogy melyik terméküket ajánlaná részemre. Üdvözlettel: Csontos Katalin

Kedves Katalin!

80nm2 takarítására kifejezetten a szisztematikusan takarító robotokat ajánlom. A hosszú (pl.: shaggy) szálú szőnyeg takarítása nem lehetséges robotporszívóval, sajnos mindegyik elakadna rajta.

Különböző gyártóknál van lehetőség a szőnyeg kizárására. Ha a szőnyeget nem számoljuk, akkor a következő robotporszívók jöhetnek szóba:

- Xiaomi Roborock robotporszívó (kizárható a szőnyeg mágnescsík segítségével)

 - Neato Botvac Connected D3 robotporszívó(kizárható a szőnyeg mágnescsík segítségével)

 - LG Hom-Bot Square PET CARE VSR86040PG    (nincs lehetőség a szőnyeg kizárására)

 Mind a három robot szisztematikusan, térkép alapján fedi le a területet szobáról-szobára járva.

Üdvözlettel: Robotguru

felhasználó: Péter2018.04.10. 16:56:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Üdvözlöm! Alkatrészeket lehet rendelni a termékhez? Szűrő, kefe, akku. Köszönöm.

Kedves Péter!

Ez a robot viszonylag újnak számít a magyarországi kínálatban, ezért még nem érkeztek be raktárunkba a kopóalkatrészek. Maga a készülék alapból jó feszereltséggel kerül forgalomba, ami kb 1 évig elegendő tartalékot is tartalmaz. A tartozékok közül várhatóan kapható lesz hozzá majd a későbbiekben akkumulátor, oldalkefe, és HEPA szűrő is. 

ÜDvözlettel: Robotguru

felhasználó: Markó Andrea2018.04.09. 20:33:00
A kérdés és a válasz az következő termékekre értelmezhető:
Kedves Robotguru! 90m2-es, 5 helyiséges házunkba keresünk robotporszívót. 4 macska és hosszú hajú lányok lakják. Laminált padlók a burkolatok, szőnyeg nincs, ill. csak pár rongyszőnyeg, azt takarításkor felszedném. Fontos a nedves feltörlő funkció. Nem kell egyszerre az egész lakást takarítania, lehet külön szobánként is. Mit ajánl nekünk? Köszönöm előre is! Üdv.:Andrea

Kedves Andrea!

Amennyiben fontos a nedves feltörlő funkció, ez esetben a Xiaomi Roborock 2 robotporszívót ajánljuk. Ez a robot sziszematikusan mozog tehát nem marad lefedetlen terület, mikor kitakarítja a lakást. Képes egy feltöltéssel kiatakarítani a lakást, amennyiben fizikailag nem akadályozza pl. magas küszöb a robot működését.

Nedves felmosásnál 1,4 dl vízet lehet beletölteni a tartályába, és ez a mennyiség körülbelül 40-45 négyzetméter felmosására elegendő.

Üdvözlettel: Robotguru

Ablak bezárása
A termék a kosárba került!
Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.