0

iRobot Roomba 980 robotporszívó már kapható Amerikában és Kanadában

2015.09.18.
iRobot Roomba 980 robotporszívó már kapható Amerikában és Kanadában

Az iRobot felfedte a titkot és új porszívó robotja az iRobot Roomba 980 robotporszívó már kapható (2015. szeptember 17.) az USA-ban és Kanadában.

 

A termékről bővebben később írunk.

Legyen elég most annyi, hogy az Evolution Robotics (a Mint feltörlő robotok fejlesztőjének és gyártója) felvásárlásának megérett a gyümölcse. Az új iRobot Roomba 980 porszívó robot már térképez, hiszen rendelkezik egy felfelé néző kamerával, amely cca. 45 fokban döntött. Ezért nem csupán a plafont, hanem maga előtt a falat és a bútorokat is látja. Az látott és rögzített képet elemezve képes feltérképezni a lakást, ezáltal biztosítva az egyszeri vagy kétszeri bejárását a takarítandó területnek. Akár 150 nm takarítására is képes és visszamegy dokkolójára, ha érzi, hogy merül, s a feltöltés végeztével tudja, hogy honnan kell folytatni a porszívózást.

Nyilván a tapasztalatok mutatják majd az eredményt - ahogy a puding próbája is az evés -, de mindenesetre az tény, hogy - amennyiben az eredmények is alátámasztják a bemutatottakat (és miért ne?) - akkor az iRobot végre meglépte azt, mely méltó a korábban kivívott úttörő szerepéhez. Ehhez csak gratulálni lehet.

Az árakról még nem tudunk semmit. Várhatóan a korábbiakban alkalmazott számolási technika fog bejönni, vagyis ahány dollár a termék ára az USA-ban, valószínűleg annyi EUR lesz az ára európában.

A Robot legyen Veled!

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.