0

iRobot Roomba 770 robotporszívó teszt

2012.03.14.
iRobot Roomba 770 robotporszívó teszt

A geeks.hu-tól megszokott alapossággal készült a teszt, ami azzal segíti a robotrajongók választásait, hogy rávilágít az iRobot Roomba 770- es és 780-as porszívó robot modell különbségeire. Érdemes elolvasni a részletes elemzést és értékelést vásárlás előtt.  A vásárlók visszajelzései és tapasztalataink az elmúlt félévben egyértelműen megerősítik a 700-as sorozat sikerességét.

Az eredeti cikk összefoglalója. A teljes cikket itt olvashatod. 

Az iRobot termékpalettája viszonylag egyszerű és átlátható, a megfelelő robot kiválasztása mégis fejtörést okozhat a robotokkal csak most ismerkedőknek. A robotporszívók szinte mind ugyanúgy néznek ki, ráadásul a legfontosabb jellemzőikben sem nagyon térnek el egymástól. A részletes specifikációk természetesen felfedik a különbségeket, de a robotikában járatlan vevőknek ez nem biztos, hogy megfelelő segítséget jelent. Ebben a cikkben az iRobot Roomba 700-as sorozatának Európában is kapható modelljei között keressük a különbségeket.

A Roomba 770 és 780-as modellek majdnem azonosak, mindössze színben, kezelőfelületben, a mellékelt tartalék kellékanyagokban és a Lighthouse funkció használatában van különbség. A színbeli különbség és a kezelőfelület eltérő jellege leginkább esztétikai, a tartozékokat pedig bármikor külön is meg lehet venni, így a Roomba 780-as Lighthouse funkciója az, ami leginkább megkülönbözteti a két modellt egymástól. Míg a Roomba 770-eshez csak egy egyszerű virtuális fal jár (amivel bizonyos területek, mondjuk egy szoba, elzárhatók a robot elől), addig a Roomba 780-ashoz két Lighthouse funkcióval is rendelkező virtuális falat adnak. Fontos az is, hogy a 700-as sorozatból csak a legnagyobbik támogatja a Lighthouse technológiát, a kisebb verzió(k)hoz tehát utólag nem tudjuk ezt beszerezni.

Miért lényeges ez? A világítótornyok apró ajtónállók, amikkel a kb. 25 perces időszakokra blokkolhatók a szobák (vagy területek) közötti átjárók. Ezzel biztosítható, hogy a robot a takarítási idő egy-egy szakaszában csak egy szobával foglalkozzon. Így a szoba vagy terület teljesen kitakarítható, mielőtt a következő sorra kerülne. Ezek nélkül az infravörös adók nélkül a Roomba 770 többször is oda-vissza mászkál a területek között, ami nagy és komplikált lakások esetén megnehezíti a terület teljes bejárását. Kisebb lakásokban, vagy ha a nagy lakásnak csak egy kisebb területét szeretnénk rendszeresen takaríttatni a robottal, akkor viszont a Roomba 770 gond nélkül teljesíti a rá bízott feladatot. 50 m²-esnél nagyobb lakásokba, illetve kettőnél több szoba takarítása esetén mi inkább a Roomba 780-ast javasoljuk.

A Roomba 760-as modell mindössze a kosz illetve a tartály telítődésének felismerésében tud kevesebbet drágább testvérénél.

Véleményünk szerint a külső és az érintésérzékeny kezelőfelület, illetve a kellékanyagok miatt nem éri meg a drágább Roomba 780-ast választani, de ha 50-60 m²-nél és 2-3 szobánál nagyobb a lakás, akkor célszerű a drágább, 780-as modellt választani.

Tovább a teljes cikkre

Tovább a termékekhez:

Készítette: NeoSoft Kft.
© 2010-2017 Robotguru Kereskedőház. Minden jog fenntartva.
youtube blog mail összehasonlít

Link megosztása e-mailben

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza

Hírlevél feliratkozás

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése szükséges! Az űrlapon szereplő adatok megadása önkéntes.